قرص کاربامازپین ۲۰۰ | کاربامازپین ۴۰۰ | تشنج افسردگی

کاربامازپین یکی از داروهای پرمصرف از گروه داروهای ضد صرع است.

در این بیماری حملات تشنج در اثر اختلال جریان الکتریکی سلول های قسمتی از مغز رخ می دهد.
تشنج یک حمله ی عصبی ناشی از اختلال در فعالیت الکتریکی مغز است و کاربامازپین با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلول های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می شود.
کاربامازپین همچنین در درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب عصبی مانند سوزش و درد شدید عصبی صورت نیز تجویز می شود .
علاوه بر اینها کاربامازپین می تواند در برخی شرایط بیماری های اعصاب و روان مانند بیماری دوقطبی نیز اثر درمانی داشته باشد زیرا می تواند برخی دردها یا اختلالات خلقی را کنترل نماید.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

نام‌های تجاری:

U.S:

Carbatrol

Epitol

Equetro

Tegretol

Tegretol- XR

Tegretol- XR

Canada:

Apo-Carbamazepine

Dom- carbamazepine

Mapezine

Mylan- Carbamazepine CR

Nu- carbamazepine

PMS. Carbamazepine

Sando2- Carbamazepine

Taro- Carbamazepine chewable

Tegretol

Teva- Carbamazepine

گروه دارویی-درمانی: 

ﺿﺪ ﺗﺸﻨﺞ، ﻣﻮارد ﻣﺨﺘﻠﻒ

اشکال دارویی:

  •   کاربامازپین 200 م گ قرص (تگاتارد)
  •   کاربامازپین قرص 200 م گ
  •   تگرتول قرص 200 کاربامازپین
  •   کاربامازپین هگزال قرص 400 م گ
  •   کاربامازپین 400 م گ قرص (تگاتارد)
  •   تگرتول قرص 400 کاربامازپین
  •   تگرتول شربت 250 کاربامازپین

 

کاربامازپین و افسردگی

به طور خاص، کاربامازپین در درمانتشنج‌های مختلط، تشنج‌های جزئی با علائم پیچیده و تشنج‌های تونیک-کلونیک عمومی اثربخشی نشان داده است. کاربامازپین نیز برای درمان دوره‌های شیدایی و افسردگی‌های مختصر ناشی از اختلال دوقطبی کاربرد دارد. تأثیر کاربامازپین در درمان سندرم ترک الکل و سندرم پای بی قرار تأیید نشده است.

کاربامازپین 200 

کاربامازپین یک داروی ضد تشنج است که به وسیله کاهش ایمپالس های عصبی ایجاد کننده تشنج و درد اثر می کند. داروی کاربامازپین در درمان تشنج , دردهای عصبی مانند درد عصب سه قلو و نوروپاتی دیابتی کاربرد دارد. کاربامازپین همچنین در درمان اختلال دو قطبی نیز استفاده می شود.

 

اثرات ضد تشنج کاربامازپین عمدتا با طولانی کردن مدت غیر فعال ماندن کانال سدیم در سلول عصبی پس سیناپسی می باشد که باعث کاهش تعداد پتانسیل های عمل تکراری با فرکانس زیاد می شود و در نتیجه دردهای عصبی خصوصا سه قلو تسکین می یابد.
کاربامازپین اثرات خواب آور, آنتی کولینرژیک, شل کننده عضلانی، ضد آریتمی, آنتی دیورتیک و مهار کننده هدایت عصبی عضلانی نیز دارد.

کاربامازپین ۴۰۰

كاربامازپين در درمان انواع صرع (به غير از صرع كوچك)‌و درد عصب سه قلو مصرف مي‌شود.

کاربامازپین دوز

  • کاربامازپین در درمان تشنج های تونیک- کلونیک جنرال، کمپلکس-پارشیال و تشنج مختلط

بالغین و اطفال بالای 12 سال:

200 میلی گرم کاربامازپین خوراکی تجویز می شود. حداکثر دوز کاربامازپین روزانه نباید از 1200 میلی گرم در روز تجاوز کند.

کودکان 6 تا 12 سال:

100 میلی گرم کاربامازپین دو بار در روز تجویز می شود.

کودکان زیر 6 سال:

10 تا 20 میلی گرم بر کیلوگرم کاربامازپین خوراکی در دو تا چهار دوز منقسم تجویز می شود.

  • کاربامازپین در نورالژی تری ژمینه (اعصاب سه قلو)

100 میلی گرم کاربامازپین روزانه دو بار همراه با غذا مصرف شود. حداکثر دوز کاربامازپین در روز 1200 میلی گرم می باشد.

  • کاربامازپین در اختلالات دو قطبی (Manic-depressive)

ابتدا 400 میلی گرم کاربامازپین روزانه تجویز می شود و سپس دوز نگهدارنده 600 تا 1600 میلی گرم تجویز می شود.

  • کاربامازپین در اختلال کره

کودکان:

15 تا 25 میلی گر بر کیلوگرم کاربامازپین خوراکی روزانه تجویز می شود.

کاربامازپین ۲۰۰ عوارض

_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ،مصرف غذاهای سبک و ساده و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه این مشکل را برطرف می سازد.
-در صورت بروز علائم آنفولانزا، گلودرد، تغییرات شدید خلق و خو، مشکلات حرکتی، احساس لرزش، سرفه،تغییرات لثه ها یا زخم دهانی،درد عضلانی یا مفصلی،ورم پا و مچ ،لکه های قرمز یا خارش دار روی پوست و سایر موارد حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید .

عوارض نادر اما مهم کاربامازپین
-این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم وبروز لکه های قرمز پوستی فوراً به پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

کاربامازپین برای چیست

کاربامازپین یکی از داروهای پرمصرف از گروه داروهای ضد صرع است.

کاربامازپین میخورم

باسلام خدمت سرکارخانم دکتر علیزاده
جوانی هستم 25 ساله مدتی است در پی یک حمله استرسی همیشه احساس میکنم نفسم تنگ است،همیشه احساس تپش قلب دارم و با هیجان انگیز تر شدن از جمله خبر های خوش و … احساس میکنم قلبم درد میگیرد و یه جور هایی در حالت قند در دل آب شدن را دارم،افکار استرسی و اضطرابی دارم و این استرس و اضطراب من را کلافه و از درس و دانشگاه فارغ کرده است،از رفتن به بیرون و در جمع ماندن میترسم و التی چون فوبیا و یا پانیک به من دست میدهد،این افکار آزار دهنده را چگونه می توانم ترک نمایم؟از طرفی نمیخواهم خود را با داروهای شیمیایی اعصاب نظیر آلپرازولام و کاربامازپین و … عادت دهم چون شنیده ام اعتیاد آور است
میخواستم از محضرتان بپرسم
1.چگونه بر این اضطرابات غلبه نمایم که دیگر این حالات قلبی و تنگی نفس را نداشته باشم؟
2.آیا راه درمان با گیاهان دارویی وجود دارد؟
ممنون میشوم پاسخ را بفرمایید.

پاسخ

سلام علیکم
با روان درمانی و مراجعه به روانشناس بالینی اغلب مشکل برطرف می شود. در صورت عدم درمان به روانپزشک برای دریافت دارو ارجاع داده خواهد شد. همه ی داروهای روان پزشکی اعتیاد آور نیستند.
در کل این مشکل نیاز به جلسات متعدد مشاوره دارد.
از مشاورین سایت می توانید مشورت بگیرید. توصیه های کاملی ارائه می دهند.
دمنوش های آرامبخش مثل دمنوش بابونه کمکتان می کند. روزی یک لیوان ولی بدون مشاوره روانشناس بالینی مشکل برطرف نمی شود.

کاربامازپین ایرانی

صرع یکی از رایج ترین اختلالات سیستم اعصاب است که طبق آخرین تخمین های سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به آن از 60 میلیون نفر فراتر رفته است. علل بروز صرع از عوامل ژنتیکی گرفته تا مشکلات ساختاری و فیزیولوژیک و متابولیک را شامل می شود. در ایران هم تعداد مبتلایان به این بیماری را حدود 800هزار نفر تخمین زده اند. این مبتلایان برای کنترل علائم و درمان خود نیاز به مصرف مداوم و منظم داروهای ضدصرع دارند. یکی از پرمصرف ترین این داروها، داروی کاربامازپین است که در درمان انواع صرع، دردهای اعصاب سه قلو و اختلالات دوقطبی کاربرد تایید شده ای دارد. در میان پزشکان و بیماران ایرانی نیز از دیرباز، داروی کاربامازپین کاربرد خود را داشته و دارد.

با عنایت به این مصرف روزافزون و نیاز ضروری بیماران مصروع و مشکلات عدیده ای که از دیرباز در دسترسی به نمونه های برند خارجی کاربامازپین در کشور وجود داشته است و قیمت های بعضا بالای این داروها که موجبات فشار روزافزون اقتصادی بر بیماران مصروع شده بود، با درخواست و اعلام نیاز جامعه ی پزشکی و بیماران مصروع، داروسازان کشور در شرکت های داروسازی اقدام به فرمولاسیون و تولید نمونه های داخلی قرص کاربامازپین نمودند. فرمولاسیون و تولید قرص کاربامازپین پیوسته رهش 400 میلی گرم یکی از افتخارات داروسازان کشور بوده که با تقدیر و تشکر پزشکان و بیماران همراه بوده است. تولید قرص پیوسته رهش کاربامازپین، نه تنها سالیانه از خروج ده ها هزار دلار ارز از کشور جلوگیری می کند، بلکه موجبات تسهیل دسترسی بیماران مصروع به داروی مورد نیاز خود و تهیه ی آن با قیمت منطقی را فراهم نموده است.

قرص های کاربامازپین در اشکال 200 میلی گرم ساده، 200 میلی گرم پیوسته رهش و 400 میلی گرم پیوسته رهش در بازار دارویی ایران مورد مصرف دارد. چندین شرکت تولید کننده ی داخلی این محصولات را تولید کرده و به بازار ارائه داده اند. یکی از اصلی ترین شرکت های دانش بنیان ایرانی که قرص کاربامازپین را در هر سه شکل دارویی مذکور با نام تجاری تگاتارد به بازار ارائه کرده است، شرکت داروسازی رها است.

دکتر غلامرضا اخوان فرید مدیر عامل شرکت داروسازی رها در پاسخ به سوال بالا می گوید: شرکت داروسازی رها بنا بر تعهد اجتماعی و رسالت علمی خود، با توجه به مشکلات متعدد شرکت های واردکننده در واردات این دارو، تمام سعی و همت خود را به کار گرفت و اجازه ی بروز هیچ کمبودی برای قرص کاربامازپین در ایران را نداد. در حال حاضر تمام دوزهای قرص کاربامازپین در تمام داروخانه های سراسر کشور به راحتی در دسترس بیماران قرار دارد. شرکت رها در سال 98، به میزان 25 میلیون عدد قرص کاربامازپین (شامل 2400000 عدد قرص200 میلی گرم ساده، 9200000 عدد 200 میلی گرم پیوسته رهش و 13500000 عدد 400 میلی گرم پیوسته رهش) و در سال 99 تا پایان دی ماه بیش از 12 میلیون عدد قرص کاربامازپین (شامل 1800000 عدد قرص200 میلی گرم ساده، 3800000 عدد 200 میلی گرم پیوسته رهش و 6600000 عدد 400 میلی گرم پیوسته رهش) تولید و به بازار ارائه کرده است.

 

دکتر وحید میرصفایی، داروساز و مدیر واحد علمی- بازاریابی شرکت داروسازی رها در پاسخ به این سوال گفت: بمنظور حصول اطمینان از کیفیت و اثربخشی قرص تگاتارد، علاوه بر آزمایشات همسنگ زیستی (Bio-Equivalence study)، آزمایشات بالینی  (Clinical Trial)آن نيز در مقایسه با قرص تگرتول ساخت شرکت نوارتیس سوئیس توسط جمعی از اساتید نورولوژیست کشور بر روی 180 نفر از بیماران مبتلا به تشنج انجام گرفت و نتایج این کار تحقیقاتی بصورت مقاله در مجله معتبر آمریکایی  American Journal of Clinical and Experimental Immunology به چاپ رسیده است. در این مطالعه که به سرپرستی دکتر محمدرضا نجفی، نورولوژیست و استاد گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفته است نتایج آزمایشات بالینی نشان می دهد اثربخشی قرص پیوسته رهش تگاتارد 400 میلی گرمی (تولید شرکت داروسازی رها) کاملاً مشابه برند اصلی ( قرص تگرتول پیوسته رهش 400 میلی گرمی) بوده و هیچگونه اختلاف معنی داری بین این دو وجود ندارد.

در این مطالعه که به صورت دوسو کور انجام شد، 180 نفر در دو گروه تصادفی دسته بندی شده و به دسته ی اول قرص تگرتول و به دسته ی دوم داروی تگاتارد داده شد.

 

 

در این بیماران کاربامازپین با دوز 10 – 20 mg/Kg هر 12 ساعت تجویز شد. بیماران در بازه ی زمانی 1 ماه، 3 ماه و 6 ماه توسط پزشکان نورولوژیست ویزیت شدند و عوارض بالینی و اطلاعات آزمایشگاهی ایشان ثبت شد. (جدول 2 و 3).

گروه اول شامل 88 بیمار (50 مرد و 38 زن) داروی تگرتول و در گروه دوم شامل 92 بیمار (51 مرد و 41 زن) داروی تگاتارد تجویز شد. میانگین سنی بیماران حدود 35 سال بود. طبق نتایج حاصل شده در این مطالعه، هیچ گونه تفاوت قابل ذکری در دوزاژ کاربامازپین، نمونه های EEG، تغییرات در تصاویر اعصاب (Neuroimaging Change) و عوارض ناخواسته ی دارویی در این دو گروه دیده نشد (P>0.05).

تجربه ی پزشکانی که داروی تگاتارد را تجویز کرده اند چیست؟

شرکت داروسازی رها بنا بر سیاست و نگاه علمی خود به مقوله ی دارو، هر ساله تعدادی از محصولات خود را میان بیماران و پزشکان و داروسازان به نظر سنجی می گذارد. این نظر سنجی شامل موارد و پارامترهایی از قبیل میزان رضایت از کیفیت محصول، دسترسی به دارو، رضایت از قیمت محصول، تمایل بیمار و پزشک به مصرف و تجویز دوباره ی دارو در دوره های بعدی و بازخورد علمی پزشکان است. این نظرسنجی در مورد قرص تگاتارد 400 در دو مرحله در 6ماهه ی دوم سال 1397 و 6 ماهه ی اول سال 1399 انجام شده است. این نظرسنجی میان 30 نفر از متخصصان و پزشکان فوق تخصص مغز و اعصاب که داروی تگاتارد را تجویز کرده بودند انجام شده و نتایج زیر را در بر داشته است:

 

بیماران چه می گویند؟

بازخورد بخش عمده ای از بیماران در مورد مصرف داروی ایرانی کاربامازپین، مثبت بوده است. هر روزه تماس های متعدد قدردانی و تشکر از کیفیت و اثربخشی در کنار قیمت مناسب و در دسترس بودن این دارو با مراکز درمانی و پزشکی برقرار می شود. از جمله سرکار خانم پرویزی ساکن شهر کرج را می توان شاهد گرفت. ایشان که مادر یک بیمار مصروع هستند، در تماس هفته ی گذشته ی خود اعلان داشتند مدت ها نمونه ی خارجی قرص کاربامازپین را با قیمت بسیار بالا و پس از گشتن تعداد زیاد داروخانه تهیه می کردند. ولی پس از آشنا شدن با یکی از برندهای تولید داخل قرص کاربامازپین، این برند را با توصیه ی پزشک متخصص خود تهیه کرده و اکنون رضایت کامل از مصرف آن دارند.

مراکز درمانی و روابط عمومی شرکت های تولید کننده ی دارو، هر روزه تماس های گسترده ای از ابراز رضایت از کیفیت و دسترسی به نمونه های تولید داخل قرص کاربامازپین دریافت می کنند. اما خب طبیعی است که در میان این تعداد زیاد بیماران، تعداد کمی هم هستند که به دلایل مختلف، تنها به یک برند (داخلی یا خارجی) از این دارو پاسخ درمانی مناسب می دهند. در این گروه خاص از بیماران، با نظر پزشک متخصص می توان تصمیم گرفت که روند درمان بیمار چگونه ادامه یابد.

در نظرسنجی های انجام شده توسط شرکت داروسازی رها میان بیماران مصرف کننده ی داروی تگاتارد، نتایج زیر حاصل شده است

 

جمع بندی

آموزش هزاران نیروی متخصص پزشک و داروساز از افتخارات جامعه ی دانشگاهی در سال های اخیر است. تربیت و آموزش این تعداد پزشک و داروساز، اکنون موجبات افتخارات زیادی برای جامعه ی پزشکی را فراهم نموده است که از جمله ی آن ها می توان فرمولاسیون و تولید بسیاری از داروها و انجام مطالعات بالینی و تحقیقاتی بر روی آن ها را نام برد. همراهی جامعه ی پزشکی با داروها و برندهای باکیفیت ایرانی، ضمن حمایت از صنعت داروسازی موجب جلوگیری از خروج مبلغ قابل توجهی ارز از کشور می گردد که علی الخصوص در شرایط تحریمی، اهمیت دوچندانی خواهد داشت.

امید است چنین دستاوردهایی با حمایت مسئولین و دولتمردان ادامه یابد و دانشمندان و متخصصان داروساز در کنار پزشکان توانمند ایرانی بتوانند بیش از پیش پرچم افتخار ایران را بر قله های علم و دانش به اهتزاز درآورند.

 

کاربامازپین اهسته رهش

پیشینه
صرع (Epilepsy) یک اختلال مغزی شایع است که اغلب با کاربامازپین (carbamazepine) درمان می‌شود. افراد تحت درمان اغلب تشنج‌های کمتری دارند اما بسیاری از افراد عوارض جانبی را تجربه می‌کنند. زمانی که کاربامازپین فرو برده می‌شود، به سرعت وارد جریان خون شده و سطوح دارو در خون به بالاترین میزان خود می‌رسد. این نقاط بیشینه (peaks) ممکن است با بروز عوارض جانبی از جمله سرگیجه، دو بینی، خواب‌آلودگی، عدم تعادل و هماهنگی ضعیف رابطه داشته باشد. یک نوع از کاربامازپین که دارو را با سرعت کمتری به درون خون آزاد می‌کند ممکن است این نقاط بیشینه را کمتر کند، که این به معنای کاهش احتمال بروز عوارض جانبی است.
این مرور مطالعاتی را با هم مقایسه کرد که به بررسی اختلافات میان یک کاربامازپین با رهش سریع و یک کاربامازپین با رهش آهسته پرداخته بودند.

شرکت‌کنندگان
تمامی شرکت‌کنندگان برای ورود به این مرور لازم بود مبتلا به صرع بوده و به تازگی شروع به درمان با کاربامازپین کرده یا از پیش تحت درمان با این دارو قرار گرفته و عوارض جانبی غیرقابل تحملی را تجربه کرده بودند. شرکت‌کنندگان می‌توانستند از هر گروه سنی و با هر جنسیتی باشند.

مطالعات
کارآزمایی‌ها با مجموعاً 296 شرکت‌کننده مبتلا به صرع وارد مرور شدند. تمامی 10 کارآزمایی از نوع کارآزمایی کنترل شده تصادفی شده بودند (بیماران در گروه‌هایی که به صورت تصادفی گماشته شده بودند، با هم مقایسه شدند). تمامی مطالعات حداقل 2 گروه داشتند، 1 گروه کاربامازپین با رهش سریع دریافت کرده بودند و گروه دیگر کاربامازپین با رهش آهسته دریافت کرده بودند، و برخی مطالعات نیز یک گروه کنترل داشتند (گروهی متشکل از افراد بدون صرع). شواهد تا آگوست 2016 بروز هستند.

نتایج کلیدی
فقط 1 مورد از 10 مطالعه اختلاف معنی‌داری را میان 2 نوع کاربامازپین به لحاظ تعداد تشنج‌های تجربه شده به دست آوردند، به طوری که بیمارانی که برای آنها کاربامازپین با رهش آهسته تجویز شده بود تعداد تشنج‌های کمتری را نسبت به بیمارانی که برای آنها دارو با رهش سریع تجویز شده بود، تجربه کردند.

کیفیت شواهد
فقط 1 مورد از 10 کارآزمایی وارد شده در این مرور به لحاظ کیفیت شواهد در سطح خوب ارزیابی شد، و بنابراین شواهد این مرور در سطح پایین ارزیابی شدند. این نکته باید مورد تاکید قرار گیرد که تعداد مطالعاتی که به بررسی اختلافات میان این دو نوع کاربامازپین پرداخته باشند، زیاد نیست و قبل از اینکه بتوان درباره برتری یکی بر دیگری نتیجه‌گیری قطعی به‌عمل آورد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

کاربامازپین اسپرم

مقدمه و هدف: داروهای ضد صرع اگر چه توانسته ­اند حملات صرع را تا حد زیادی کنترل کنند ولی عوارض آن­ها از مشکلات این بیماران است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی سدیم والپروات و کاربامازپین بر عملکرد جنسی در مردان مبتلا به صرع می‏ باشد.
مواد و روش‌ها: 35 بیمار مذکر متاهل مبتلا به صرع  با سابقه‏ ی یک سال مصرف کاربامازپین و 35 بیمار مصرف کننده سدیم والپروات با همان شرایط مقایسه شدند. عملکرد جنسی با استفاده از پرسشنامه‏ ی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ International Index of Erectile Function  که شامل: عملکرد نعوظ (Erectile function)، عملکرد ارگاسم (Orgasmic function)، نیاز جنسی (Sexual desire)، رضایت از مقاربت (Intercourse satisfactio) و رضایت کلی (Overall satisfactions) ارزیابی شد. داده­ ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16  و آزمون­ های کای اسکوئر و من ‏ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین مقیاس عملکرد جنسی در بیماران سدیم والپرات 6/93±53/42 بیشتر از بیماران کاربامازپین 13/49±51/68 بود (582/. (P=025 نفر (48/1%) گروه سدیم والپروات و  27 نفر (51/9%) از گروه کاربامازپین اختلال نعوظ داشتند (0/584P=). در تمام حوزه های عملکرد جنسی به جز نیاز جنسی (Sexual desire) میانگین گروه سدیم والپروات بیشتر از گروه کاربامازپین مشاهده شد.
نتیجه‏ گیری: اختلال عملکرد جنسی در مردان مبتلا به صرع به ویژه اختلال نعوظ از شیوع بالایی برخوردار است همچنین بیماران مصرف کننده سدیم والپروات در تمام حوزه‏ های عملکرد جنسی به جز نیاز جنسی وضعیت مناسب­تری دارند.

کاربامازپین ام اس

این دارو باعث کاهش بخشی از علایم ام اس موثر است .

کاربامازپین انواع

کپسول و شربت و قرص به صورت عادی یا پیوسته رهش وجود دارد .

کاربامازپین برای کودکان

کاربامازپین اطفال

کاربامازپین برای بزرگسالان و کودکان 1 ماهه و بالاتر توسط پزشک تجویز میشود.

کودکان 6 تا 12 سال:

100 میلی گرم کاربامازپین دو بار در روز تجویز می شود.

کودکان زیر 6 سال:

10 تا 20 میلی گرم بر کیلوگرم کاربامازپین خوراکی در دو تا چهار دوز منقسم تجویز می شود.

  • کاربامازپین در نورالژی تری ژمینه (اعصاب سه قلو)

100 میلی گرم کاربامازپین روزانه دو بار همراه با غذا مصرف شود. حداکثر دوز کاربامازپین در روز 1200 میلی گرم می باشد.

  • کاربامازپین در اختلالات دو قطبی (Manic-depressive)

ابتدا 400 میلی گرم کاربامازپین روزانه تجویز می شود و سپس دوز نگهدارنده 600 تا 1600 میلی گرم تجویز می شود.

  • کاربامازپین در اختلال کره

کودکان:

15 تا 25 میلی گر بر کیلوگرم کاربامازپین خوراکی روزانه تجویز می شود.

کاربامازپین و الکل

مصرف الکل با کاربامازپین تداخل دارد و می تواند باعث افزایش احتمال تشنج شود.

اکس کاربامازپین

اكس كاربازپين یکی از داروهای پرمصرف از گروه داروهای ضد صرع می باشد.در این بیماری حملات تشنج در اثر اختلال جریان الکتریکی سلول های قسمتی از مغز رخ می دهد.
تشنج يك حمله ي عصبي ناشي از اختلال در فعاليت الكتريكي مغز مي باشد.اكس كاربازپين با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلول های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می شود.

کاربامازپین خواب آور است

آیا کاربامازپین خواب آور است

بله این دارو اثرات خواب آوری دارد و با مصرف الکل تشدید می شود .

آیا کاربامازپین اعتیاد آور است

خیر قرص کاربامازپین اعتیاد آور نیست .

آیا کاربامازپین چاق کنندست

بله! این قرص می تواند باعث اضافه وزن و چاقی گردد.

آیا کاربامازپین باعث ریزش مو میشود

یکی از عوارض دارو می تواند ریزش مو باشد .

کاربامازپین برای افسردگی

به طور خاص، کاربامازپین در درمان تشنج‌های مختلط، تشنج‌های جزئی با علائم پیچیده و تشنج‌های تونیک-کلونیک عمومی اثربخشی نشان داده است. کاربامازپین نیز برای درمان دوره‌های شیدایی و افسردگی‌های مختصر ناشی از اختلال دوقطبی کاربرد دارد. تأثیر کاربامازپین در درمان سندرم ترک الکل و سندرم پای بی قرار تأیید نشده است.

 

کاربامازپین برای چه بیماری است

کاربامازپین یکی از داروهای پرمصرف از گروه داروهای ضد صرع است.

مکانیسم عمل کاربامازپین :

جذب کاربامازپین به آهستگی از مجاری گوارشی انجام می شود. زمان رسیدن به حداکثر غلظت سرمی در فرم سوسپانسیون 1.5 ساعت، در قرص سریع رهش 4 تا 5 ساعت و در قرص پیوسته رهش 3 تا 12 ساعت است.

حجم توزیع آن در نوزادان 1.5 لیتر بر کیلوگرم، در کودکان 1.9 و در بزرگسالان 0.59 تا 2 لیتر بر کیلوگرم می باشد.

اتصال پروتئینی دارو حدود 75 تا 90 درصد است. این دارو باعث القای آنزیم های کبدی و افزایش متابولیسم و کاهش نیمه عمر خود و سایر داروها می شود چرا که توسط آنزیم های سیتوکروم کبدی متابولیزه می شود.

کاربامازپین و متابولیت اپوکساید آن که فعال است به داخل شیر ترشح می شود.

دفع دارو عمدتا کلیوی (72 درصد) و بقیه آن از طریق مدفوع (28 درصد) است.

نیمه عمر کاربامازپین 25 تا 65 ساعت است که با مصرف دوز بالا یا دوزهای مکرر, به علت القای آنزیم های کبدی به 8 تا 17 ساعت می رسد.

کاربامازپین

موارد مصرف کاربامازپین :

صرع پارشیال، صرع تونیک – کلونیک جنرالیزه ثانویه، برخی صرع‌های جنرالیزه اولیه، دردهای مربوط به عصب تریژمینال، پروفیلا کسی افسردگی دو قطبی که به لیتیم پاسخ نداده است. درمان کمکی اسکیزوفرنیا.

بیشتر بدانیم
اختلال اسکیزوفرنی

دوزبندی:

بزرگسالان

  • تشنج

ابتدا با 200 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز یا 100 میلی گرم 4 بار در روز شروع شده و به تدریج هر هفته 200 میلی گرم به دوز روزانه افزوده شده تا به دوز نگهدارنده 800 تا 1200 میلی گرم روزانه برسد.

حداکثر دوز مجاز روزانه 1200 میلی گرم است که در شرایط خاص ممکن است تا 1600 میلی گرم افزایش یابد.

  • درد عصب سه قلو

ابتدا 100 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز یا 50 میلی گرم 4 بار در روز شروع شده و هر 12 ساعت 100 میلی گرم به دوز روزانه افزوده شده تا به دوز نگهدارنده 400 تا 800 میلی گرم روزانه (بستگی به از بین رفتن درد دارد) برسد.

حداکثر دوز مجاز روزانه 1200 میلی گرم است.   

کودکان

  • تشنج
  • زیر 6 سال : ابتدا روزی 10 تا 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی در 2 تا 4 دوز منقسم مصرف شده و هر هفته دوز افزایش می یابد تا به دوز موثر برسد.

حداکثر دوز روزانه 35 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است

  • 6 تا 12 سال: ابتدا 100 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز یا 50 میلی گرم 4 بار در روز شروع شده و هر هفته  100 میلی گرم به دوز روزانه افزوده شده تا به دوز نگهدارنده 400 تا 800 میلی گرم روزانه برسد.

حداکثر دوز مجاز روزانه 1000 میلی گرم است.

  • بزرگتر از 12 سال : ابتدا 200 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز یا 100 میلی گرم 4 بار در روز شروع شده و هرهفته 100 میلی گرم به دوز روزانه افزوده شود تا به دوز نگهدارنده 800 تا 1200 میلی گرم در روز برسد. در کودکان 12 تا 15 سال حداکثر دوز مجاز روزانه 1000 میلی گرم و بالای 15 سال 1200 میلی گرم است. در موارد نادری ممکن است تا 1600 میلی گرم روزانه نیز مصرف شود.

 کاربامازپین

عوارض جانبی:

-خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ،مصرف غذاهای سبک و ساده و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه این مشکل را برطرف می سازد.
-در صورت بروز علائم آنفولانزا، گلودرد، تغییرات شدید خلق و خو، مشکلات حرکتی، احساس لرزش، سرفه،تغییرات لثه ها یا زخم دهانی،درد عضلانی یا مفصلی،ورم پا و مچ ،لکه های قرمز یا خارش دار روی پوست و سایر موارد حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید .

بیشتر بدانیم
غذاشناسی و هفت مهارت تغذیه ای

موارد منع مصرف:

در بیماران مبتلا به اختلالات قلبی، کبدی و کلیوی و در افراد مبتلا به صرع با احتیاط تجویز شود. در افراد مبتلا به افزایش فشار چشم باید با احتیاط مصرف شود.

کاربامازپین

توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:

  • جهت کاهش تحریک دستگاه گوارش بهتر است همراه غذا مصرف شود.
  • در صورت مصرف این دارو موقع رانندگی باید احتیاط نمود.
  • در مورد اشکال دارویی پیوسته رهش از خرد کردن یا نصف کردن دارو باید خودداری شود.
  • از قطع ناگهانی دارو باید خودداری شده و در صورت لزوم مصرف دارو بتدریج کاهش یابد تا از بروز تشنج یا حمله مداوم صرع جلوگیری شود.
  • برای جلوگیری از اختلالات گوارشی، دارو را همراه با غذا و در فواصل زمانی مساوی مصرف کنید.
  • قرص کاربامازپین مشکلات خونی جدی ایجاد می‌کند. اگر مشکل مغز استخوان دارید نباید این قرص را مصرف کنید.
  • قرص کاربامازپین نیز مانند سایر قرص‌های ضد صرع باعث فکر کردن به خودکشی می‌شود.
  • قبل از مصرف این دارو  هر گونه حساسیت یا قرص ضد افسردگی را نیز به پزشک اطلاع دهید.
  • اگر در ۱۴ روز گذشته قرص های بازدارنده مونوآمین اکسیدزا مصرف کرده‌اید به پزشک اطلاع دهید.
  • مصرف قرص کاربامازپین در طول بارداری باعث آسیب رسیدن به جنین می‌شود. اگر در حین مصرف قرص کاربامازپین باردار شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
  • قرص کاربامازپین اثر قرص ضدبارداری را کم می‌کند بنابراین احتمال باردار شدن وجود دارد.
  • در صورت بروز خونریزی غیرمعمول، کبودی، یرقان، تیره شدن رنگ ادرار، مدفوع کم رنگ، درد شکمی، ناتوانی جنسی،
  • تب، لرز، گلودرد، زخم دهان، ادم، تغییر در الگوهای رفتاری، اختلال در هوشیاری یا تعادل، سریعاً به پزشک اطلاع دهید.
  • مصرف این دارو ممکن است موجب خواب آلودگی، سرگیجه و تاری دید شود. در هفته اول درمان و در موارد افزایش مقدار
  • مصرف، از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، خودداری کنید.
  • مصرف آب گریپ فروت باعث افزایش تاثیر قرص کاربامازپین می‌شود.
    قرص کاربامازپین باعث می‌شود آفتاب به راحتی پوست شما را بسوزاند.
  • اگر بیماری صرع دارید، قطع ناگهانی قرص کاربامازپین باعث تشنج شدید می‌شود.
  • مصرف این دارو در بیماران مسن باید با احتیاط صورت گیرد.
  • این دارو در بیماران با نارسایی کبدی و کلیوی با احتیاط باید مصرف شود.
  • از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.
  • کاربامازپین به میزان قابل توجهی در شیر مادر ترشح می‌شود.در طی مصرف این دارو، شیر دادن به نوزاد توصیه نمی‌شود.
4/5 - (8 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد