مشاوره پیش از ازدواج
مقدمه
مشاوره پیش از ازدواج نوعی درمان است که به زوجین کمک می کند برای ازدواج آماده شوند. این نوع مشاوره به افراد کمک می کند نسبت به خودشان و فردی که می خواهند با او ازدواج کنند اطلاعات بیشتری کسب کنند و مطمئن شوند در آینده رابطه قوی و سالمی خواهند داشت. همین امر به افراد کمک می کند شانس بهتری برای ازدواج راضی کننده و پایدار داشته باشند. مشاوره پیش از ازدواج به شناسایی نقاط ضعفی که احتمال دارد در آینده برای دو طرف دردسرساز شود هم کمک می کند.
فرایند ارایه خدمت
معمولا در جلسه مشاوره پیش از ازدواج از هر دوی شما به طور جداگانه سوالاتی پرسیده می شود . ممکن است متخصص از شما بخواهد درباره یک موضوع خاص نظرتان را بر روی کاغذ بنویسید. این فرم ها به متخصص کمک می کند نقاط قوت، ضعف و مشکلات احتمالی که ممکن است در آینده پیش رویتان قرار گیرد را شناسایی نماید. شما و مشاورتان می توانید در کنار هم نتایج را تفسیر کنید و ببینید چه نقاط مشترکی با طرف مقابل دارید. برای بهبود نتایج هم می توانید اهدافی را تنظیم کنید.علاوه بر همه موارد ذکر شده، مشاور از شما و خواستگارتان می خواهد دیدی که نسبت به ازدواج دارید را مشخص کنید و انتظارات و تمایلات تان برای این رابطه را بیان نمایید. به خاطر داشته باشید که آماده شدن برای ازدواج تنها به معنای جشن گرفتن نیست. زمانی را برای مشاوره اختصاص دهید تا بتوانید از همان ابتدا رابطه قوی و مستحکمی را بینانگذاری نمایید.
این خدمت برای چه افرادی مناسب است
مشاوره پیش از ازدواج به زوجین کمک می کند قبل از ازدواج روابط بهتری داشته باشند. در این جلسات ممکن است درباره موضوعات مختلفی صحبت کنید. از جمله این موضوعات می توان به موارد زیر اشاره کرد: امور مالی ارتباطات اعتقادات و ارزش ها نقش افراد در ازدواج مهربانی و رابطه جنسی داشتن یا نداشتن فرزند روابط خانوادگی تصمیم گیری نحوه دست و پنجه نرم کردن با عصبانیت زمان هایی که زوجین باید کنار هم سپری کنند. مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می کند توانایی هایشان برای برقراری ارتباط را بهبود ببخشند، برای ازدواج شان انتظارات منطقی ترتیب دهند و مهارت های حل مشکلات را توسعه ببخشند. علاوه بر این، چنین مشاوره ای به زوجین کمک می کند طرز فکر مثبتی درباره هم به دست آورند و در مسیر زندگی یاری کننده هم باشند. به خاطر داشته باشید که شما وقتی وارد رابطه ای می شوید، ارزش ها، اعتقادات و سابقه خودتان را به همراه خواهید داشت. شاید این موارد شخصی با خواسته های طرف مقابل هماهنگ نباشد. به عنوان مثال ممکن است سیستم خانوادگی و اعتقادات مذهبی تان با هم متفاوت باشد. خیلی از زوجین هستند که با دیدگاه های مختلفی نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده بزرگ می شوند. خیلی ها هم هستند که فکر می کنند ازدواج تکمیل کننده نیازهای جنسی، مالی، اجتماعی و احساسی آن هاست. به همین خاطر قبل از اینکه درباره ازدواج با فردی جدی تر فکر کنید انتظارات، نکات مشترک و تفاوت هایی که دارید را با هم در میان بگذارید. در چنین شرایطی می توانید درک بهتری داشته باشید و از همدیگر در طول ازدواج پشتیبانی و حمایت کنید.
تحصیلات و گرایش های همکاران ارایه دهنده خدمت
همکاران این حیطه معمولا روانپزشکان و روانشناسانی هستند که پس از گذراندن دوره تحصیلی خود در روانپزشکی، دوره های پیشرفته در زمینه زوج درمانی گذرانده اند. یک مشاور خوب در این زمینه علاوه بر این الزامات آموزشی پایه, برای این متخصصین بسیار مهم است که ویژگیهای خاصی داشته باشند که به آنها امکان موافق شدن در این شغل را میدهد. مانند: مهارتهای بین فردی: برای این شغل محبت و همدردی حیاتی است. رواندرمانگران ازدواج باید بتوانند به خوبی به صحبتهای مراجعه کنندگانشان گوش دهند. توانایی حل مسئله: رواندرمانگران ازدواج باید از پس مشکلات پیچیده بر بیایند و همچنین راه حلهای موثری ارائه کنند. توانایی ایجاد اعتماد : رواندرمانگران ازدواج باید به مراجعه کنندگان خود کمک کنند که با اعتماد کامل، افکار و احساسات درونی خود را با آنها به اشتراک بگذارند. مهارتهای ارتباطی : رواندرمانگران ازدواج همچنین باید با اعضای خانواده ارتبط فعال داشته باشند تا بتوانند به سمت پیشرفت و بهبود بهداشت روان خانواده قدم بردارند. بنابرین داشتن مهارتهای ارتباطی قوی در میان آنها ضروری است.