ویزیت و مشاوره روانپزشکی بزرگسال
مقدمه
همانطور که می دانیم امروزه به دلیل افزایش سطح استرس که ناشی از رشد زندگی شهرنشینی و سایر مسایل اجتماعی، اقتصادی و … است، اختلالات و بیماری های روانشناختی از جمله افسردگی ، پنیک یا وحشت زدگی، اختلالات خواب، پرخاشگری و سایر مسایل مرتبط با حوزه روان گسترش زیادی پیدا کرده اند در نتیجه نیاز نسل جدید به روانپزشکان در سالهای اخیر به شکل فراینده ای رشد کرده است. در روان پزشکی این نکته که باید بیمار را درمان کرد نه بیماری را، بیش از هر تخصص پزشکی دیگری صادق است. در این رشته پزشکی روانپزشک میکوشد حتی اطرافیان و محیط زندگی بیمار را نیز درمان کند زیرا میداند جامعه ناسالم خود باعث بیماری است.
فرایند ارایه خدمت
ارزیابی روانپزشکی شامل اخذ شرح حال و معاینه وضعیت روانشناختی است. مصاحبه بالینی، معاینه فیزیکی، انجام آزمایش و گاها تصویربرداری از مغز از جمله روشهایی هستند که برای بررسی و ردکردن علل طبی احتمالی ایجادکننده علایم استفاده می شوند. سوابق پزشکی،حالت ذهنی و جسمانی فرد را برای تعیین ماهیت اختلالات ذهنی ،رفتاری و عاطفی بررسی می کند،از تست های مختلف برای تشخیص دقیق بیماری و بهترین روش درمان آن بهره می جوید. در صورت نیاز دارودرمانی ، روان درمانی، بستری در بیمارستان، الکتروشوک (ECT) و… را تا زمان بهبودی کامل بیمار انجام می دهد و با سایر افراد متخصص مانند پزشکان به ویژه متخصصان مغز و اعصاب و روانشناسان و رواندرمانگران تا پایان درمان بیمار همکاری می کند. روانپزشکان تنها افرادی هستند که صلاحیت تجویز دارو برای درمان بیماری های روانپزشکی را دارند.
این خدمت برای چه افرادی مناسب است
روانپزشکی یکی از تخصص های پزشکی است که انواع بیماری های حوزه ی روان را بررسی می کند. روانپزشک به ارزیابی و تشخیص و درمان و پیشگیری اختلالات هیجانی، شناختی و رفتاری از جمله اختلالات اضطرابی ، اختلالات خواب ، اختلالات جنسی ، اختلالات شخصیتی و …. می پردازد همچنین روانپزشک (Psychiatrist) برای تشخیص و درمان بیماری های پیچیده روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی ،اختلال دوقطبی و… تخصص می بیند.
تحصیلات و گرایش های همکاران ارایه دهنده خدمت
همه روانپزشکان برای سنجش و درمان بیماری های روانپزشکی آموزش می بینند. از نظر تحصیلی و فرایند آموزشی، روانپزشک پیش از روانپزشک شدن باید در رشته ی پزشکى فارغالتحصیل شده و سپس در دوره ی تخصص اعصاب و روان (روانپزشکی) شرکت کرده و آموزش تخصصی ببیند. . روانپزشک پس از گذراندن این دوره تخصصی، هر روز در درمانگاهها و بخشها زیر نظر استادان خود به معاینه و درمان بیماران مشغول است و عصر و شب و ایام تعطیل نیز به صورت کشیک، اورژانس روان پزشکی را اداره میکند.