جنسیت و تمایلات جنسی هر فرد بخش مهمی از شخصیت و زندگی هر شخصی به شمار می آید، حال تفاوتی ندارد که شما در یک رابطه حظور داشته باشید یا خیر و یا اینکه تا باحال یک رابطه جنسی را تجربه کرده باشید؛ این تمایلات جنسی فرد هستند که بخش مهمی از منِ حقیقی را به نمایش می گذارند.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید

چه احساسی نسبت به رابطه جنسی دارید؟

احساسات و تمایلات شما حقایق و علایقی هستند که به خودتان مربوط می باشند و همچنین خود حقیقی شما را آشکار می کنند، نکته مهم اینجاست که این علایق به زندگی شما جهت خواهند داد، باعث خواهند شد تا شما بتوانید به معشوقتان ابراز عشق کنید و لذت های مختلفی را تجربه کنید.

جنسیت شما یکی از مهم ترین قسمت های وجود شماست که لازم است تا ارتباط خود را به خوبی با این بخش حفظ کنید! متاسفانه اغلب مردم با این رابطه آشنایی ندارند، همین امر سبب می شود تا با قطع شدن این رابطه حس سرزندگی نیز در شما از بین برود عملا حس سر زندگی نیز در شما از بین خواهد رفت.

با وجود این موضوع باز هم عده ای از مردم برخی جنبه های بُعد جنسی خود را کنار گذاشته و از آن عقب نشینی می کنند، این نوع نگرش های غلط و منفی در اثر عوامل مختلفی ایجاد خواهند شد که خانواده، جامعه و فرهنگی که فرد در آن رشد یافته نقش بسزایی در این زمینه ایفا می کنند.

کم کم و با بالا رفتن سن فرد این باور ها در تصور و ذهن او بصورت ارزش هایی مهم قلمداد خواهند شد و پس از آن یک صدای درونی دائما ما را از انجام کار هایی بر خلاف این ارزش ها باز خواهد داشت، این صدای درونی ممکن است بطور کلی فرد را با افکار خشن نسبت به خود و شریک جنسی وی تغذیه کند.

بررسی برخی نمونه ها

در ادامه برخی از نمونه ها را مورد باز بینی قرار خواهیم داد.
به عنوان مثال صدای درونی یکی از افرادی که تحت درمان قرار گرفته بود دائما به وی تلقین می کرد “تو خیلی زشت هستی، هیچکس دوست نداره تو را برهنه ببینه، زود باش خود تو بپوشون”
“رابطه جنسی اصلا چیز خوبی نیست! سعی کن هرگز به اون فکر نکنی”
“اگه حاضر بشی با اون فرد رابطه جنسی بر قرار کنی اون طرز تفکرش نسبت به تو تغییر می ‌کنه”

بسیاری از افراد این نوع صدا های درونی را بازگو نمی ‌کنند اما جالب است بدانید تعداد زیادی از افراد جامعه دچار این نوع تفکرات هستند.

صدا های مزاحم را بشناسید

همچنین این صدای درونی قادر است تا با روش های متفاوت و نیز حلیه گرانه ای شما را از راه های دیگر و به روش هایی متفاوت تحت تاثیر قرار دهد، به چند نمونه توجه کنید:
“نذار بفهمه که اونو دوست داری اگه بفهمه حتما ترکت می ‌کنه”
“هیچوقت پیش قدم نشو! چون فقط خودتو مسخره می کنی”
“رابطه جنسی فقط تو رو گیج و سر در گم می کنه، هیچوقت به اون تن نده”

رابطه جنسی
رابطه جنسی

شما نیز ممکن است با برخی از این افکار مواجه شده باشید یا خیر، با این حال تجربه نشان می دهد اینگونه افکار و افکاری مشابه آنها حتی برای یکبار هم که شده به سراغ فرد آمده اند، اغلب افرادی که برای درمان این نوع اختلالات به مشاور و یا روانپزشک مراجعه می کنند پس پرسش سوالاتی در رابطه با صدا های درونی پاسخ های را بیان می کنند که خودشان هم پس از مطالعه دوباره آنها متحیر می شوند.

این نوع تفکرات گستره عمیقی را شامل می شوند، از خود شما گرفته تا نزدیکان و افرادی که با آنها در رابطه هستید، همین امر موجب می شود تا تفکرات منفی بیشتر خودنمایی کرده و بکلی رابطه شما با شریک جنسی تان را تحت تاثیر قرار دهند.

ریشه یابی

اغلب این تفکرات ریشه در کودکی فرد دارند، پس برای اینکه بتوانید یک زندگی موفق از لحاظ جنسی و همچنین عاطفی داشته باشید می بایست این روکش های منفی را از ذهن خود بردارید.

حال در اینجا قصد داریم تا با بیان ۳ سوال کلیدی به شما کمک کنیم تا احساسات شخصی و صادقانه خود را نسبت به تمایلات جنسی تان کشف کنید، پاسخ به این سوالات به شما کمک می کند تا پوشش هوایی که به وسیله عقاید غلط بر روی ذهن قرار گرفته و به صورت یک منتقد درونی درآمده است را شناسایی کنید و با دیدگاهی جدید در ادامه مسیر زندگی خود گام بردارید.

چگونه درباره رابطه جنسی و تمایلات خود نسبت به آن آگاهی پیدا کردید؟

اولین خاطره ای که شما درباره یادگیری در زمینه مسائل مربوط به رابطه جنسی در ذهن دارید چیست؟ آیا والدین شما، شما را در این زمینه راهنمایی کردند و یا اینکه هرگز گفتگویی در این زمینه با آنها نداشتید؟ آیا به صورت مستقیم در این رابطه با شما حرف زدند و یا اینکه تمام یادگیری شما مربوط به جامعه و چیز های که دیده اید می باشد؟

تفکر شما درباره رابطه جنسی چیست؟ چگونه به این موضوع نگاه می کنید؟ افرادی که در این زمینه با آنها مشورت می کنید چه کسانی هستند و در این زمینه از جانب دوستان، خانواده و یا اجتماع چه تفکراتی به شما القا می شود؟ بنظر خودتان این نوع تفکرات که از جانب دیگران و یا خودتان به شما تلقین شده در هنگام برقراری رابطه جنسی چه تاثیری بر روی شما داشته است؟

صدای درونی منتقد شما درباره رابطه جنسی چه می گوید؟

آیا وقتی به برقراری رابطه جنسی فکر می کنید و یا قصد انجام آن را دارید این صدا شروع به انتقاد می کند؟ آیا مانع شما می شود و خواسته شما را نفی می کند؟ پس از اینکه به سراغ شما آمد حس بدی را تجربه می کنید و این کار برای شما به گونه ای قلمداد می شود که انگار عملی غیر قانونی و یا نا مطلوب را انجام داده اید؟

آیا این صدا باعث می شود که به خودتان شک کنید و از کاری که کرده اید احساس ندامت کنید؟ این افکار قادرند شما را عصبی کرده و رابطه عاطفی میان شما و همسرتان را تحت الشعاع قرار دهند و یا حسی شبیه به احساس نا امنی در این زمان به شما دست دهد؟ این صدا رابطه جنسی نفی کرده و از بدی های آن می گوید؟ مثلا اینکه برقراری رابطه جنسی کاری کثیف یا بد است؟

برای مقابله با این صدا ها می توانید آنها را یادداشت کنید اما نکته مهمی که در این زمینه باید مد نظر داشته باشید این است که بجای واژه من از شما استفاده کنید و یا به عبارتی در نوشتن دیگران را مورد خطاب قرار دهید.

این عمل به شما کمک می کند تا بپذیرید این افکار مربوط به دیگران است و هیچ ربطی به شما ندارد همچنین کمک می کند تا ریشه و منشاء این افکار را پیدا کنید.

صدا های مزاحم!

برای مثال یکی از زنانی که در این زمینه تحت درمان قرار گرفته بود اینچنین نوشت “تو باید از خودت خجالت بکشی و شرم داشته باشی، با انجام این کار خودت رو خیلی بد جلوه خواهی داد” وی پس از نوشتن این جملات متوجه شد که این کلمات با صدای مادرش در ذهن او خوانده می شوند، وقتی که او بیشتر بر روی این جملات فکر کرد به یاد آورد که در کودکی مادرش همواره او را فردی نا امید قلمداد می ‌کرده، نکته مهم دیگر این بود که مادرش هیچگاه در مقابل او به پدرش ابراز احساسات نکرده بود!

نظر شخصی شما درباره رابطه جنسی و تمایلات مربوط به آن چیست؟

هنگام آشکار کردن دیدگاه واقعی شما در مورد رابطه جنسی، دو چیز می تواند مفید باشد. اولین نکته پاسخ به صدای درونی انتقادی شماست. شما می توانید یک برگه دوم را در جواب برگه اول تنظیم کنید و به هر جمله “شما” با عبارت “من” پاسخ دهید که واقع بینانه تر، مهربان تر و بازتاب دهنده آنچه واقعاً فکر می کنید است.

به عنوان مثال زنی که در بالا از وی یاد شد در پاسخ به صدای منتقد درونی خود اینچنین نوشت “اینکه من میل به برقراری رابطه جنسی دارم اصلا چیز بدی نیست من از خودم خجالت نمی ‌کشم، چون من همیشه انسانی سرشار از امید هستم من هیچ احساس شرمی درباره بازگو کردن خواسته هایم ندارم”
لازم به ذکر است که شما مهم ترین همراه خودتان در مسیر تغییر هستید، پس نسبت به خودتان مهربان باشید؛ همچنین کمک گرفتن از یک دوست دلسوز نیز می تواند بسیار مفید باشد.

گام آخر

کار بعدی که باید انجام دهید این است که از خود بپرسید عقاید شخصی شما در مورد رابطه جنسی چیست.

نگرش شما در مورد رابطه جنسی نسبت به خودتان چیست؟ به سمت دیگران؟ زنده بودن از نظر جنسیت برای شما چه معنی دارد؟ چگونه آن را احساس می کنید؟

چه احساسی دارد که خود را در این زمینه از زندگی خود بپذیرید؟ بیان ایده آل شما از جنسیت چیست؟

سعی کنید با پیدا کردن صدا و تفکر اصلی خود، صدای منتقد درونی تان را از بین ببرید.

رابطه جنسی یک شیوه منحصر به فرد و معنی دار برای احساس نزدیکی و ارتباط با شخص دیگر است، اما هیچ کس دیگری حق ندارد در رابطه با احساس شما در زمینه رابطه جنسی دخالت داشته باشد. هنگامی که می توانید احساسات خود را کشف کرده و بپذیرید، خواهید توانست در روابط جنسی خود احساس آزادی و تحقق بیشتری داشته باشید.

منبع: psychalive

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون عملکرد جنسی زنان

اختلالات کارکرد جنسي، به عنوان اختلال ميل ، تحريک و ارگاسم و درد جنسي تعريف مي شود که ناشي از عوامل چندگانه آناتوميکي، فيزيولوژيکي طبي و روانشناختي است و مي تواند سبب ناراحتي شديد فردي شده، بر کيفيت زندگي و ارتباطات بين فردي اثر بگذارد.

شاخص عملکرد جنسی زنان با 19 سوال، عملکرد جنسی زنان را در 6 حوزه مستقل میل، تحریک روانی ، رطوبت، ارگاسم، رضایتمندی و درد جنسی می سنجد.