همانطور که می دانید در استانه سال جدید هستیم په بهتر است تغییر در سال جدید داشته باشیم.
همه ما وقتی می خواهیم وارد سال جدید شویم فهرستی از اهدافی که قصد داریم به آن برسیم را می نویسیم و تلاش می کنیم در آن سال به همه خواسته هایمان دست یابیم. می خواهید وزن کم کنید؟
می خواهید ورزش کردن را شروع کنید؟
دوست دارید برای همیشه از شر سیگار خلاص شوید؟
درست کردن فهرست تغییراتی که باید در سال جدید انجام دهید می تواند بسیار سخت و البته خسته کننده باشد.
گاهی از اوقات بعد از تعطیلات عید حوصله نمی کنید اهدافی که نوشته اید را بررسی کنید و برای رسیدن به آن ها تلاش نمایید. در چنین شرایطی، دچار اضطراب می شوید. در این شرایط بیشتر افراد به دنبال رفتارهای سال گذشته خود می روند و به خودشان قول می دهند سبک زندگی شان را تا جایی که می توانند تغییر دهند.
محققان و متخصصان بر این باورند که برنامه ریزی برای اهداف کوچک و قابل دستیابی در طول سال به جای تعیین اهداف بلند بالا در اول سال، می تواند نتایج مثبت تری ایجاد کند و شما را برای رسیدن به خواسته هایتان ترغیب نماید. چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که تعیین نیاز برای تغییر در سبک زندگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به عنوان مثال شما باید بدانید چرا به ورزش کردن نیاز دارید؟
چرا می خواهید وزن تان را کم کنید؟
با شفاف سازی اهداف شانس بیشتری برای رسیدن به آن ها در طول سال خواهید داشت و می توانید رفتارهای سالمی در زندگی روزمره تان داشته باشید.
در این مقاله از سری مقالات کلینیک اعصاب و روان هیربد می خواهیم به همین موضوع بپردازیم و ببینیم برای رسیدن به اهدافمان در طول سال چه نکاتی را باید مدنظر داشته باشیم.
با موارد کوچک کارتان را آغاز کنید:
به اهدافی فکر کنید که می توانید آن ها را در طول سال حفظ نمایید. به عنوان مثال اگر هدفتان انجام تمرینات ورزشی منظم است، سه الی چهار روز هفته را برای رفتن به باشگاه برنامه ریزی کنید.
لازم نیست از همان ابتدا برنامه هفت روزه برای باشگاه رفتن ترتیب دهید. اگر تصمیم گرفته اید سالم تر غذا بخورید، به جای استفاده از دسرهای چرب از موارد سالم تری همچون ماست یا میوه که از خوردنشان لذت می برید بهره ببرید. این کار به شما کمک می کند راحت تر اهدافتان را دنبال کنید.
در بازه زمانی واحد، فقط یکی از رفتارهایتان را تغییر دهید:
همه ما خیلی خوب می دانیم که رفتارهای ناسالم در طول زمان توسعه پیدا می کنند و در وجودمان ریشه می دوانند. به همین خاطر است که جایگزین کردن رفتارهای ناسالم با رفتارهای سالم زمانبر است.
خودتان را سردرگم نکنید و در بازه زمانی واحد فقط بر روی یک تغییر تمرکز نمایید. حالا می توانید برای رسیدن به این تغییر تلاش کنید.
درباره آن صحبت کنید:
تجربه های خودتان را با دوستان و اعضای خانواده تان به اشتراک بگذارید.
سعی کنید برای رسیدن به هر کدام از اهدافتان به گروه های حمایتی بپیوندید. مثلا اگر می خواهید وزن کم کنید به سراغ باشگاه بروید.
اگر می خواهید سیگار کشیدن را کنار بگذارید از افرادی که قبلا در انجام این فرآیند موفق بوده اند کمک بگیرید.
اگر فردی را داشته باشید که بتوانید مشکلات و موفقیت هایش را با او در میان بگذارید، مسیرتان راحت تر خواهد بود و کمتر خسته خواهید شد.
با خودتان مبارزه نکنید:
به خاطر داشته باشید که هیچ انسانی نمی تواند بی عیب و نقص باشد. زمانی که می خواهید به اهدافتان برسید ممکن است اشتباه کنید. این کاملا طبیعی است. در چنین شرایطی متوقف نشوید و دست از کار برندارید.
هر کسی در زندگی اش با فراز و نشیب های متعددی روبرو می شود. پس از اشتباهات درس بگیرید و به راه تان ادامه دهید.
از دیگران کمک بخواهید:
کمک گرفتن از فردی که برایتان ارزش زیادی قائل است و به مشکلات تان گوش می دهد بسیار مهم است.
این فرد به شما کمک می کند استرس تان را مدیریت کنید و نقاط قوت تان را تقویت نمایید.
اگر احساس خستگی می کنید یا فکر می کنید نمی توانید به تنهایی به اهداف تان دست یابید، از یک فرد حرفه ای کمک بگیرید. روانشناسان به گونه ای آموزش دیده اند که می توانند ارتباط بین ذهن و بدن را درک کنند.
آن ها استراتژی هایی را برای رسیدن به هدف در اختیارتان می گذارند و به شما کمک می کنند رفتارهای ناسالم تان را تغییر دهید و مشکلات عاطفی را هدف قرار دهید.
منبع: انجمن علمی روانپزشکان آمریکا