تحقیقات انجام شده نشان می دهد تمرینات ذهنی می تواند قدرت حافظه کاری را در افرادی که با اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) دست و پنجه نرم می کنند بهبود ببخشد.

در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره حافظه کاری و روش های بهبود آن ارائه کنیم.

پس همراه کلینیک اعصاب و روان هیربد باشید.

بیشتر افرادی که ADD/ADHD دارند، با حافظه کاری شان مشکلاتی خواهند داشت.

این افراد ممکن است نتوانند اطلاعات وارد شده به مغز را به درستی فراخوانی کنند، در تمرکز کردن، سازماندهی مشکلی داشته باشند و نتوانند به درستی بین سرنخ های مهم و سرنخ های بی اهمیت تمایز قائل شوند.

این افراد به راحتی حواسشان پرت می شود، فراموشکار می شوند یا در آغاز کارها و وظایف شان با مشکل مواجه می شوند. 

در چنین شرایطی دنبال کردن دستورالعمل های گام به گام برایشان دشوار و البته خسته کننده می شود.

خوشبختانه، تمرین بر روی حافظه کاری می تواند به افراد کمک کند بهتر از قبل بر روی کارهایشان تمرکز کنند، رفتارهای وسواسی شان را کنترل نمایند و مهارت های حل مسئله را بهبود ببخشند.

حافظه کاری

 حافظه کاری چیست؟

حافظه کاری سیستم ذخیره سازی موقتی در مغز است که حقایق یا افکار متعددی را به هنگام حل مسئله یا انجام وظایف مختلف در خود نگه می دارد.

حافظه کاری به افراد کمک می کند اطلاعات را به اندازه کافی در مغزشان نگه دارند و از آن برای انجام کارها، تمرکز بر روی وظایف و به خاطر سپردن کاری که باید در گام بعدی انجام دهند استفاده نمایند.

متخصصان بر این باورند که افراد مبتلا به ADHD با حافظه کاری شان مشکل دارند.

به همین خاطر است که این افراد برنامه هایی که باید در گام بعدی انجام دهند را خیلی زود فراموش می کنند و نمی توانند تمرکزشان را به درستی بر روی کارها و وظایف شان معطوف نمایند

. دکتر کلینگ برگ معتقد است که حافظه کاری را می توان تقویت کرد. حافظه کاری مثل پلاستیک انعطاف پذیر، قابل حرکت و آموزش پذیر است و به عضلات ما شباهت بسیار زیادی دارد. 

به همین خاطر به کمک برخی از تمرینات می توان این بخش از حافظه را بهبود بخشید.

حافظه کاری

چالش هایی برای حافظه کاری تان ترتیب دهید:

حافظه کاری تان را به چالش بکشید. سایت های زیادی مثل cogmed هستند که به شما کمک می کنند ذهنتان را تقویت کنید و به چالش بکشید.

در این شرایط می توانید دو تمرین مجزا برای حافظه کاری تان در نظر بگیرید.

اولین گزینه توانایی شما برای فراخوانی الگوهای بصری را مورد بررسی قرار می دهد.

تست بعدی می تواند فراخوانی اطلاعات شنیداری را بررسی کند.

می خواهید حافظه کاری تان را به چالش بکشید؟

برخی از سایت های خارجی هستند که در انجام اینکار به شما کمک می کنند. اجازه دهید برخی از این سایت ها را با هم مرور کنیم.

حافظه کاری

 سایت The Memory Gym:

این سایت دربرگیرنده چالش هایی است که به شما کمک می کند حافظه تان را بهبود ببخشید. در این سایت می توانید اعداد، کارت ها و اشکالی را بیابید. سایت را به دقت بررسی کنید تا ببینید چگونه می توانید حافظه تان را به کمک نکات موجود بهتر کنید.

 سایت Brain Teasers:

بهترین کار این است که ذهن مان را شبیه سازی کنید و ببینیم مغز چگونه اطلاعات را در خود ذخیره می کند. این سایت و چالش های آن که در برگیرنده تمرکز، توجه، حافظه، الگوی شناخت و برنامه ریزی؛ عناصر بصری، منطق و ریاضی است را بررسی کنید. حتی می توانید تجربه سرگرم کننده ای در این سایت بیابید و ببینید مغزتان چگونه کار می کند.

منبع: verywellmind

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون بیش فعالی کودکان (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)  شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است. مشخصه‌ی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیش‌فعالی است. متاسفانه عدم تشخیص به موقع این اختلال و عدم درمان آن منجر به کاهش عملکرد و پیشرفت تحصیلی و طرد اجتماعی در کودکان و نوجوانان می شود. 

آزمون غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان، یک ارزیابی کلی از میزان توجه و تمرکز، بیش فعالی و تکانش گری کودکان فراهم می‌کند.