کووید-19 به قرنطینه گسترده در بسیاری از نقاط دنیا شد. ما موجوداتی اجتماعی هستیم.
و ماندن در خانه- با این عواقب- فشاری ایجاد می کند که بسته به اینکه چطور با شرایط منطبق شویم، کم و زیاد با آن چالش داریم.
در حالی که فرصتهایی برای تاب آوری و رشد بعد از این حادثه فراهم شده، انکار شدنی نیست که دوره سختی است.
مطالعه جدید خانواده کیسر به روی بزرگسالان آمریکایی نشان داد که بیش از نیمی از آن ها گزارش می کنند استرس های مربوط به کرونا ویروس، اثرات منفی روی سلامت روان آنها گذاشته است.
برای آگاهی از اثرات کووید-19 بر روابط عاطفی و جنسی اطلاع کسب کنید و بدانید که آیا شما هم دچار مشکلات مشابه شده اید یا نه.
با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
اثرات کووید-19 بر تعارضات روابط
در حالی که روزانه شمار زیادی از مطالعه درمورد اثرات کووید بر سلامت روان انجام می شود، بررسی کمتری روی اثرات آن بر روابط صمیمی انجام شده است.
در چین، طبق گزارش ها ثبت طلاق در روزهای اوج کرونا افزایش یافت.
روبرو شدن با چالش ها معمولاً یک نقطه اوجی دارد که یک زوج یا روی حل مسئله کار می کنند یا مشکلات افزایش می یابد، هرچند ما می توانیم وضعیت موجود را حفظ کنیم.
حتی اگر به خاطر سبک دلبستگی یا عوامل بیرونی خیلی خوشحال نباشیم.
چگونه کووید-19 روی روابط صیمی و روابط جنسی اثر گذاشته است؟
برای پاسخ اولیه به این سؤال، اساتیدی از دانشگاه ایندیانا، مدرسه سلامت و مدرسه پزشکی مطالعه ای به روی نمونه ای از مردم آمریکا، در خلال ماه آپریل انجام دادند.
از آن ها درمورد ویژگی های دموگرافیک (سن، نژاد، عوامل اقتصادی، سطح تحصیلات و… ) سؤال شد.
سپس از آنها سؤال شد که آیا تنش بالا در رابطه خود تجربه کرده اند و چقدر؛ آیا صمیمیت و فعالیت جنسی آنها از زمان شیوع کووید-19 تغییری کرده است،
مانند تجربه انواعی از این رفتارها شامل: آغوش، بوسیدن، گرفتن دست یکدیگر و یا رابطه جنسی با همسر؛و یا سایر رفتارهای جنسی مشخص.
از شرکت کنندگانی که اخیراً تجربه جنسی داشتند، پرسیده شد آیا در صمیمیت عاطفی و ارگاسم تغییراتی داشتند.
محققان همچنین به شدت تنهایی و افسردگی دقت کردند.
یافته های اثرات کووید-19 بر تعارضات روابط
از بین 1010 شرکت کننده، 742 نفر در رابطه صمیمانه بودند(51 درصد زن). اکثر آنها (81 درصد) ازدواج کرده و حدود 11 درصد ازدواج نکرده بودند و باقی افراد طلاق گرفته یا بیوه بودند.
25 درصد نیز فرزند 12 سال یا کمتر در خانه داشتند.
از بین 742 نفر، 34 درصد گزارش دادند که تعارضات زوجی افزایش و صمیمیت کاهش یافته و کمتر تماس عاطفی مثل بوسیدن را تجربه می کنند.
و همینطور کیفیت و کمیت رابطه جنسی شان نسبت به دورانی که بر سر کووید-19 تعارض ندارند، کاهش یافته است.
نرخ شیوع افسردگی و تنهایی بین کسانی که درگیر تعارضات ناشی از کووید بودند، به طور معناداری بالاتر بود.
افراد سالمند به نسبت کمتر این تعارضات را گزارش می دادند و هیچ تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت.
ملاحظات بعدی
این نتایج با واقعیت منطبق است، چرا که با وجود محدودیت ها، نمونه وسیعی را دربرمی گرفت. کووید-19 حداقل در اوایل پاندمی، با ایجاد اثر منفی معناداری بر رفتارهای صمیمانه و جنسی، با افزایش تعارضات بین فردی به طور معناداری مرتبط بود.
تحقیقات پیگیرانه برای مشاهده این که چقدر روابط عاطفی و جنسی طی ادامه شیوع کووید تغییر کرده، لازم است.
افرادی که گزارش کردند که دچار تعارضات بین فردی مربوط به کووید شدند،
افسردگی و تنهایی بیشتری نیز گزارش دادند، که این موضوع ارتباط بین سلامت روانی، سلامت جنسی و رضایت بین فردی را بیشتر جلوه می دهد.
توجه به نقش کیفیت رابطه در حفظ و ارتقای سلامت جسمی و عاطفی بیش از پیش مهم تلقی میشود، خصوصاً در مواجهه با استرس طولانی مدت.
این شرایط می تواند به خودی خود چالش برانگیز باشد، خصوصاً برای زوج های کم تجربه که ترجیح می دهند از مقابله با مشکل اجتناب کنند،
در مقایسه با زوج های مسنی که یاد گرفتند چطور روی مسائل کار کنند، و در نتیجه رضایت بیشتری از رابطه خود دارند،
حتی در شرایطی که رضایت جنسی در زوج های مسن کاهش می یابد.
زوج ها در حالی که زمان کافی برای تنهایی خود صرف می کنند، خصوصاً وقتی گیر افتادند، می توانند فعالانه روی رابطه خود کار کنند.
زوج ها می توانند از این مقاله به عنوان نقطه شروع برای بحث در مورد تعارضات بین فردی و اثر آن بر صمیمیت، تمرکز بر رفتارهای به خصوصی که رو به کاهش است، خصوصاً صمیمی ترین رفتارها، استفاده کنند.
برای زوج ها تجربه سختی منجر به رشد می شود و برای کسی که تا زمانی که مشکل بدتر نشده، دنبال کمک نمی رود، کمک گرفتن از یک مشاور حرفه ای حائز اهمیت است.
زوج ها در این دوران زمان بیشتری با هم می گذرانند که نتیجتاً پتانسیل بیشتری برای بحث دارند.
با این حال برخلاف پژوهش ذکر شده مطالعات دیگر نشان می دهد وقتی مورد تهدید حوادثی هستیم که از کنترل ما خارج هستند، روابط ما به نحو چشم گیری مقاوم می شوند.
چند نشانه منفی به معنای ویران شدن رابطه نیست. این حالت همه یا هیچ نیست. روابط کامل و بی نقص نیستند.
حتی در بهترین زمان ها، وصله های خشن زندگی اجتناب ناپذیر است.
وقتی شرایط سخت می شود، نیاز داریم تا به یاد آوریم که همسر ما سنگ صبور ماست و اکثر ما (تقریباً از هر 5 نفر، 4 نفر) معتقدیم که همسر ما بهترین دوست ماست.
برون رفت از این شرایط سخت فراگیر، همراه با بهترین دوستتان تمام این مسائل را آسان تر می کند و باعث می شود پیوندی که قبلاً بین شما بوده قوی تر شود.
منبع: psychologytoday.com