در دنیای امروز، سلامت ذهنی بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده و بدنامیِ آن تا حد زیادی از بین رفته است.

اما تاکنون به سلامت روان و ذهنی دانش‌آموزان فکر کرده‌اید؟

مسئله سلامت روانشناختی برای سال‌های زیادی، یک تابو بوده که همه از آن وحشت داشته‌اند. برای عده‌ای از افراد شرم‌آور بود که بگویند به کمک یک روان‌پزشک یا روان‌شناس نیاز دارند.

حتی جوک‌هایی در این باره وجود داشت اما خوشبختانه آن دوران گذشته است و هر روز شاهد عادی‌تر شدن این موضوع در جامعه هستیم.

البته در این مطلب به سلامت ذهنی دانشجویان می‌پردازیم که شاید تاکنون توجه چندانی به آن نشده باشد. در ادامه‌ی مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه شوید.

خیلی ار افراد فکر می‌کنند که مشکلات روانشناختی متعلق به دیگران است و به سراغ آن‌ها نخواهد آمد.

تصور می‌کنند که چنین مشکلی روی آن‌ها اثر نمی‌گذارد و همواره سالم خواهند ماند. جنبه‌های مختلفی از مشکلات روانشناختی وجود دارد، در انواع شدید می‌توان به شیزوفرنی و اختلال دوقطبی اشاره کرد.

مشکلات کوچک‌تر شامل اضطراب، افسردگی خفیف و اختلال در غذا خوردن می‌شوند. افراد جوان و نوجوان معمولاً قبول نمی‌کنند که اختلال یا مشکل دارند که بخشی از این موضوع، به دلیل دانش اندک آن‌ها است و بخشی دیگر، به این خاطر است که می‌ترسند توسط بچه‌های دیگر مورد تمسخر و سرزنش قرار بگیرند.

سلامت ذهنی

عوامل شایع عدم سلامت روان

در واقع اضطراب، افسردگی خفیف و اختلال در غذا خوردن، به شدت در بین نوجوانان رایج است.

طبق تحقیقات موسسه ملی سلامت روان آمریکا (NAMI)، از بین هر چهار دانشجو، یک نفر دچار مشکلاتی در سلامت ذهنی است. استرس ناشی از امتحانات، فشارهای بیش از حد خانواده (مانند رفتن به دانشگاه یا بیرون رفتن و اجتماعی شدن) از جمله مواردی هستند که باعث بروز مشکلاتی در بین نوجوانان می‌شوند.

مشکل اصلی این است بسیاری از نشانه‌های مهم، به عنوان چیزهایی معمولی درنظر گرفته می‌شوند. اینکه به طور مداوم احساس خستگی و بی‌حالی کنید، سردرد داشته باشید یا از بی‌خوابی رنج ببرید، تعدادی از نشانه‌های مهم هستند که باید به مورد توجه قرار بگیرند.

سلامت ذهنی

خوب است که بدانیم احتمالاً تعدادی از اطرافیان ما نیز دچار این مشکلات هستند.

صحبت با دوست صمیمی‌تان، اعضای خانواده یا متخصصانی در این زمینه، می‌تواند بسیار به شما کمک کند.

عومل موثر در سلامت روان دانشجویان

بسیاری از افراد برای حفظ سلامت ذهنی خود چندان تلاشی به خرج نمی‌دهند. همیشه به ما گوشزد می‌شود که باید خوب غذا بخوریم، خوب تمرین کنیم و لباس‌های زیبا بپوشیم تا به جسم خودمان اهمیت بدهیم اما برخی اوقات، روح و روان خود را به کلی فراموش می‌کنیم.

بهتر است برای حل این مشکل، کمی به خودمان زمان دهیم. استراحت کنیم، از شبکه‌های اجتماعی دور شویم، کتاب بخوانیم، دوش بگیریم و یوگا تمرین کنیم.

بدین ترتیب می‌توانید مغز خود را از هرج و مرج روزانه دور کرده و به آرامش برسید.

اگر این راه‌حل‌ها جواب نداند و حس اضطراب و نارضایتی شما پابرجا بود، اصلاً از رفتن نزد روانپزشک و روانشناس و مطرح کردن مشکلتان خجالت نکشید.

حتی اگر مشکل شما بدیهی و ساده باشد، مشاوره گرفتن از یک متخصص می‌تواند موجب ارتقای کیفیت زندگی شود و چیزی نیست که بخاطرش ضرر کنید. به یاد داشته باشید که مشکلات روانشناختی ممکن است برای هرکسی رخ دهند.

منبع: ترجمه از Ens.org

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت