محققان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، توصیه میکنند که والدین تا حد ممکن فرزندان پیش دبستانی خود را دیرتر با صفحه نمایش مانند گوشیهای هوشمند و تبلت آشنا کنند.
برای آشنایی در مورد سن مناسب آشنایی با صفحههای نمایش و اطلاعات مربوط به آن در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
مطالعهای جدید نشان میدهد کودکانی که از سنین پایین از دستگاههای گوشی همراه استفاده میکنند، قادر به تنظیم رفتار خود نیستند.
صفحه نمایشها همه جا در زندگی روزمره ما هستند. ما بزرگسالان دائماً در حال کار کردن با رایانه هستیم، تلفنهایمان را چک میکنیم، عصر تلویزیون تماشا میکنیم، بعضی اوقات حتی به طور همزمان با گوشی یا تبلت خود بازی میکنیم.
کودکان این رفتارها را از ما برمیدارند و زمان استفاده از صفحه نمایش در میان کودکان افزایش مییابد.
دادههای مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) نشان میدهد كه كودكان 8 تا 10 ساله، به طور متوسط 6 ساعت در روز را جلوی صفحه نمایش میگذرانند.
در سنهای 11 تا 14 سالگی، این تقریباً به 9 ساعت در روز افزایش مییابد.
مطالعهای جدید از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس (UC Davis) نشان میدهد که هنگام شروع استفاده از صفحه نمایشها در سنین پایین ممکن است روی رشد کودک تأثیرات اساسی داشته باشند.
خودتنظیمی مسئلهای مهم است
محققان در مدارس پیش دبستانی شروع به تحقیق کردند. آنها 73 کودک بین 32 تا 47 ماه را انتخاب کردند و دادههای 56 نفر از آنها را آنالیز کردند.
محققان این مطالعه را بیش از دو سال و نیم، بین ماههای ژوئیه 2016 و ژانویه 2019 انجام دادند.
در طی این مدت، کودکان به مدت 90 دقیقه در محوطه دانشگاه UC Davis حضور یافتند و محققان توانایی آنها را برای “خود تنظیم” ارزیابی کردند.
در واقع به توانایی آنها در برنامه ریزی، کنترل و خودنظارتی بر افکار، احساسات و رفتار کودکان تمرکز کردند.
بسیاری از افراد غالباً این مهارتهای مهم را با تواناییهای تحصیلی و اجتماعی، بهزیستی جسمی و روانی و سطح درآمد در آینده مرتبط میکنند.
محققان از بچهها خواسته اند كه مجموعه ای از كارها را انجام دهند، از جمله اینكه به آرامی در امتداد یك خط روی زمین پیاده روی و به همراه محقق برای ساختن برجی از بلوكها نوبت بگیرند.
محققان همچنین نوعی آزمایش تأخیر همراه با رضایت را انجام داده اند. به طوری که از بچهها خواستند که هدیههایی که به آنها داده شده را در مدت کوتاهی که محقق از اتاق خارج میشود باز نکنند.
این آزمون، که در دهه 1970 پیشگام بود، نشان میداد کودکانی که میتوانند در انتظار پاداش طولانی تر باشند، در زندگی آینده نتایج بهتری دارند.
آشنایی زود هنگام با انواع صفحه نمایشها میتواند به رشد کودک آسیب برساند
محققان نتایج حاصل از این کارها را با اطلاعات والدین درباره زمان استفاده از صفحه نمایش مقایسه کردند.
این اطلاعات شامل سنی که در آن کودکان برای اولین بار با صفحه نمایش آشنا شدند و میزان استفاده از گوشی هوشمند و تبلت طی هفته می شد.
نتایج نشان داد کودکانی که در اوایل زندگی از هرگونه رسانه دارای صفحه نمایش (از جمله تلویزیون، رایانه، گوشیهای هوشمند و تبلتها) استفاده میکنند، توانایی خودتنظیمی پایین تری دارند.
همچنین نتایج نشان داد که این مشکل برای کسانی که هم اکنون از دستگاههای تلفن همراه (گوشیهای هوشمند یا تبلت یا هر دو) بیشتر از سایرین در گروه استفاده میکنند بذتر است.
با این وجود، اندازه گیری زمان استفاده از صفحه نمایش، تصور والدین از خودتنظیمی فرزندشان را پیش بینی نمیکند.
به عنوان نتایج یافتههای علمی و به عنوان اقدامات پیشگیرانه، محققان توصیه میکنند که والدین میزان زمان استفاده کودکان پیش دبستانی از انواع تلفن همراه را محدود کنند.
آماندا سی. لارنس (Amanda C. Lawrence)، نویسنده و دانشجوی دکترا در UC Davis گفت:
“کودکان خردسال اغلب در معرض مقادیر قابل توجهی از رسانههای دارای صفحه نمایش قرار میگیرند.
حتی اگر استفاده به مقدار متوسط رسانههای کودکان با کیفیت بالا تأثیر مثبتی در توسعه داشته باشد، یافتههای فعلی از محدود کردن استفاده کودکان از دستگاههای تلفن همراه حمایت میکند”.
تلویزیون و رایانه ممکن است ایمن تر باشد
با کمال تعجب، محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض دستگاههای سنتی، مانند تلویزیون و رایانه، به خود تنظیمیآسیب نمیزند.
آنها میگویند این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که ارائه محتوای آموزشی کودکانه تر در تلویزیون و هشدار دادن به والدین برای نظارت بر آنچه فرزندانشان تماشا میکنند، مؤثر بوده است.
همچنین این احتمال وجود دارد که ماهیت ثابت تلویزیون و یک کامپیوتر رومیزی باعث آسیب کمتری نسبت به یک دستگاه تلفن همراه شود، که شخص میتواند در هر مکانی از آن استفاده کند.
لارنس گفت: طبیعت قابلیت حمل دستگاههای تلفن همراه اجازه میدهد تا از آنها در هر مکانی استفاده شود، مانند انتظار برای قرار ملاقاتها یا در یک فروشگاه. بنابراین استفاده از صفحه نمایش میتواند در تعامل و پاسخگویی با والدین یا انجام رفتارهای آرامش بخش که از پیشرفت بهینه پشتیبانی میکنند، تداخل داشته باشد.
والدین پس از آگاهی از این اطلاعات چه کاری باید انجام دهند؟
یكی از پیامهای مهم این مطالعه این است كه والدین مؤکداً معرفی هرگونه رسانه دارای صفحه نمایش به كودكان بسیار خردسال را به تأخیر بیندازند.
مورد دیگر شامل محدود کردن استفاده بیش از حد از دستگاههای تلفن همراه، مانند تلفنهای هوشمند و تبلتها در بین کودکان پیش دبستانی و کوچکتر است.
حتی اگر اطمینان داشته باشد که همیشه صفحه نمایش، مطالب آموزشی و رشد مثبتی را ارائه میدهد.
محققان قبل از اینکه بتوانند ارتباط بین زمان صفحه نمایش و رشد کودک را تأیید کنند، باید مطالعات طولی بیشتری با تعداد بیشتری از کودکان انجام دهند و ارزیابی دقیق تری از استفاده آن ها از صفحه نمایش بدست آورند.
منبع: medicalnewstoday