قصه

کودکان موجوداتی لطیف و کاملا تاثیر پذیر از محیط اطراف خود هستند، کودکان به علل مختلفی در جامعه امروز دچار آسیب های روانشناختی می شوند و این آسیب ها در صورت عدم بهبود قادرند تا به کلی آینده کودک و شخصیت وی را تحت تاثیر قرار دهند.

در روانشناسی کودک روش های مختلفی برای تشخیص و درمان مشکلات کودک و نوجوان وجود دارد از جمله بازی درمانی و قصه درمانی.

قصه درمانی یکی از موثر ترین روش ها در تربیت و درمان کودکان به شمار می آید.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

در این مطلب قصد داریم تا به صورت تئوریک مروری کلی بر روند درمان کودکان آسیب دیده، به وسیله قصه درمانی یا داستان درمانی داشته باشیم.

این روش به کودکان کمک خواهد کرد تا راحت تر بتوانند با چالش ها و مشکلات پیرامون خود مواجه شوند و همچنین پاسخ مناسبی برای سوالات پیش روی خود بیابند.

قصه درمانی

قصه درمانی نوعی درمان روان شناختی است که در راستای توانمند سازی کودکان بکار گرفته می شود، در این نوع درمان با طراحی پرسش هایی در باره گذشته ی کودک، وی را به تفکر وا داشته و در نهایت با رویکردی متفاوت پاسخ این سوالات را به کودک خواهند داد.

هدف از این نوع درمان کمک به کودک برای روبه رو شدن با مسائل و چالش هایی است که در ادامه مسیر زندگی خود با آنها مواجه خواهد شد.

قصه درمانی به کودک کمک خواهد کرد تا بتواند ارتباطی قوی تر و عمیق تر را با والدین خود ایجاد کرده، حس بهزیستی را در وی شعله ور سازد.

به جدیت می توان گفت که روش قصه درمانی یک راهکار اساسی برای درمان اختلالاتی نظیر آسیب های روانشناختی و همچنین تربیت کردن در کودکان به شمار می آید.

این رویکرد نوعی درمان علمی ظریف و با طراوت است، بطور کلی قصه درمانی نوعی رویکرد بالینی احیا کننده است که همزمان باعث رشد احساسات شده و هم اینکه موجب درمان اختلالات روانشناختی خواهد شد. (Bruce D. Perry عضو ارشد آکادمی تروما کودک در هیوستون آمریکا).

تقریبا هیچ کودکی در دنیا وجود ندارد که از شنیدن داستان خوشحال نشود، تئوری قصه درمانی نیز بر همین اساس شکل گرفت.

کودکان با علاقه به داستان هایی که ما برای آنها تعریف می کنیم گوش می دهند و خود را به جای شخصیت های داستان قرار می دهند.

در قصه درمانی از سمبل ها و استعاره و تمثیل استفاده می شود.

به همین دلیل می توان گفت که قصه درمانی یکی از مناسب ترین روش های درمان برای کودکان دچار آسیب های روانشناختی می باشد، همچنین والدین نیز می توانند از این درمان برای تربیت کودکان خود نیز به خوبی بهره ببرند.

لازم به ذکر است که فراگیری نحوه قصه درمانی برای روانشناسان، درمانگران، مدد کاران اجتماعی و کلیه کسانی که با کودکان و نوجوانان سر و کار دارند امری ضروری می باشد از آنجا که دریچه ای برای ارتباط با کودک .

قصه

معرفی کتاب آموزشی قصه درمانی (Dramatherapy)

کتاب ساده ای که ما برای شروع به شما معرفی می کنیم Dramatherapy نام دارد.

این کتاب یک کتاب ساده برای شروع کار به شمار می آید و لازم است تا برای فراگیری این درمان کار خود را با این کتاب آغاز کنید.

این کتاب 188 صفحه ای به وضوح ریشه ها و مراحل زندگی را برای شما به نمایش خواهد گذاشت و به وسیله تصاویر و همچنین نمودار های ارائه شده به شما کمک خواهد کرد تا بهتر با مفاهیم مختلف آن آشنا شوید.

نویسنده این کتاب در ابتدا توضیح می دهد که چگونه قصه درمانی قادر است تا به عنوان یک روش درمانی مفید شناخته شود و نوعی رویکرد حرفه ای بشمار بیاید.

برای این کتاب بخش های مختلفی در نظر گرفته شده که هرکدام از آنها شامل مراحل و تکنیک های مختلفی در این راستا می باشند.

در اصل شما با مطالعه این کتاب زبان مخصوص کودکان را خوهید آموخت.

معرفی کتاب: (بازی برای زندگی) Play for Life

از جمله سایر عنوان هایی که در زمینه یادگیری قصه درمانی می توانیم به شما معرفی کنیم کتاب

BACP – Children & Young People  می باشد.

نویسنده این کتاب ریچارد رز، یکی از بزرگترین مشاوران و متخصصان در زمینه روانشناسی به شمار می آید که با ارائه راه حل های اساسی و خلاقانه به درمان اختالالات روانشناختی در کودکان می پردازد.

 

 

 

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون مهارت های زندگی

مهارت های زندگی به مجموعه ای از توانایی های گفته می شود که زمینه سازگاری رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورد و این توانایی، فرد را قادر می سازد که ضمن پذیرش مسئولیت های اجتماعی خود، بدون لطمه زدن به خود و دیگران بتواند به شکل مؤثری با خواست، انتظارات و مشکلات روزانه در روابط بین فردی روبرو گردد.

این آزمون ۱۰ مولفه ارتباطات انسانی، روابط بین فردی، مهارت تصمیم گیری، مدیریت و تنظیم هیجانات، مهارت در حل مسئله، مهارت کار گروهی، خودآگاهی، هدفمندی، تفکر خلاق و انتقادی را ارزیابی می کند.