نام فیلم: ممنونم که سیگار می کشی Thank You for Smoking 2005

امتیاز : ۷٫۶ از ۱۰ – میانگین رای ۱۹۳,۶۵۲ نفر

موضوع : کمدی, درام

مدت زمان: ۹۲ دقیقه

زبان: انگلیسی

سال انتشار : ۲۰۰۵

کارگردان : Jason Reitman

بازیگران : Joan Lunden , Eric Haberman , Aaron Eckhart

خلاصه داستان: نیک، رئیس و موئسس یک سازمانی تحقیقاتی در زمینه توتون است، وی سخنوری ماهر است و با اتکا به همین ویژگی خود اهدافش را به پیش می برد.

او در پوشش یک موسسه تحقیقاتی مقالاتی را در زمینه فواید نیکوتین و توتون منتشر کرده و سود زیادی را عاید سرمایه گذاران در این صنعت می کند …

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

پیشگفتار

امروزه می توان سیگار را جزئی جدا نشدنی از زندگی بسیاری از افراد به شمار آورد.

همین امر می توانست دلیل خوبی برای تولید یک فیلم ماندگار در تاریخ سینما باشد.

فیلم ممنونم که سیگار می کشی به کارگردانی جیسون ریتمن در سال ۲۰۰۵ بر روی پرده نقره ای رفت.

داستان فیلم ممنونم که سیگار می کشی بر اساس کتابی نوشته کریستوفر باکلی با همین نام است.

در فیلم ممنونم که سیگار می کشی کارگردان زندگی شخصی به نام نیک نیلور (آرون اکهارت) را به تصویر می کشد، نیک رئیس و سخنگوی یک سازمان مرتبط با توتون و دخانیات است.

درباره منتقد

میشل پیرادیا دکترای خود را در زمینه روانشناسی بالینی از دانشگاه علوم پزشکی فنچ، دانشکده پزشکی شیکاگو، با آموزش متمرکز در روانشناسی بهداشتی به دست آورد و در حال حاضر استاد یار روانپزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن می باشد.

از جمله مهم ترین تحقیقات وی می توان به بررسی های او درباره مصرف نیکوتین توسط نوجوانان و ریشه های خانوادگی موثر بر آن اشاره کرد.

بودجه او از طریق موسسه ملی مبارزه با مواد مخدر (DA۰۱۹۹۵۱)تامین می‌شود.

فیلم سینمایی ممنونم که سیگار می کشی Thank You for Smoking 2005

این فیلم با ظرافت خاصی تولید شد، از کارگردانی پویا گرفته تا ایفای نقش روان بازیگران فیلم به ویژه شخصیت اصلی یعنی آرون اکهارت، این فیلم را می توان اصلی ترین و به نوعی متمرکزترین اثر تولید شده در رابطه با صنایع دخانیات به شمار آورد.

جنبه طنز آمیز فیلم از جمله دیگر موارد قابل بحث در این زمینه است، گاهی نکته ای طنز تاثیر چندین برابری نسبت به هزارن جمله دارد.

کارگردان فیلم نیز به خوبی از این نکته بهره برده و در فیلم ممنونم که سیگار می کشی از این نوع موارد طنز آمیز بسیار چشم می آید.

Thank You for Smoking
Thank You for Smoking

این یک حقیقت است که همه ما از مضرات سیگار کشیدن با خبر هستیم، سیگار کشیدن رابطه مستقیمی با ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان ریه و دهان دارد همچنین عاملی محرک برای ابتلا به بیماری ها دیگر نیز می باشد.

سالانه حدودا ۴۰۰۰۰۰ نفر در مراکز درمانی و ترک سیگار در ایالات متحده از این بالا رهایی می یابند.

همچنین سالانه از طرف دولت هزینه های زیادی برای کنترل و کاهش مصرف سیگار توسط دولت مصرف می شود.

مسئله سیگار کشیدن حتی به جوامع سیاسی نیز کشیده شده و در برخی موارد کاهش مصرف آن از جمله اهداف اصلی کاندیدا های انتخابات بوده است.

البته برعکس این عمل نیز در موارد بسیاری مشاهده شده است، به عنوان مثال در برخی فیلم ها مشاهده می کنیم که نقش اصلی فیلم به گونه ای سیگار می کشد که بیننده دوست دارد همان لحظه اولین سیگار خود را روشن کند.

مقایسه داستان اصلی با فیلم نامه

در کتاب اصلی عملا تمام شخصیت های فیلم سیگار می کشند اما این عمل افراد در داستان اصلا جذاب توصیف نمی شود و حتی در برخی موارد مورد طعنه و تمسخر نیز قرار می گیرد.

به عنوان مثال در بخشی از کتاب می بینیم که فرد از اینکه نمی تواند در برخی امکان سیگار بکشد ابراز نارضایتی می کند و همین امر یک دستاویز خوب برای نویسنده است تا او را مورد طعنه قرار دهد.

در مقایسه فیلم ممنونم که سیگار می کشی با کتاب اصلی آن می توان گفت که کتاب فرد را به دامنه دقیقی از مضرات و عواقب مصرف سیگار می کشاند، اما در فیلم بهره کمتری از این نگاه برده شده است.

به طور کلی می توان گفت داستان کتاب چه از لحاظ طنز و چه از لحاظ درون مایه بسیار پخته تر از داستان فیلم ممنونم که سیگار می کشی می باشد.

در کتاب مشاهده می کنیم که خواننده عمیقا از عواقب سیگار کشیدن ناراحت شده و تحت تاثیر قرار می گیرد.

به عنوان مثال نیلور در بخشی از کتاب خود به سراغ یک گورستان می رود، در این گورستان بیش از ۲۰۰۰۰۰ گور وجود دارد و نویسنده این تفکر را به خواننده القاء می کند که نیمی از این افراد در اثر مصرف سیگار به کام مرگ کشیده شده اند.

Thank You for Smoking
Thank You for Smoking

در فیلم ممنونم که سیگار می کشی نیک نیلور را می توان شخصی سودجو به شمار آورد که شرافت هیچ معنایی برای او ندارد.

او صاحب مرکزی به نام “مطالعات توتون و تنباکو” است و همچنین یک سخنران زبر دست!

او برای بالا بردن فروش سیگار دست به کار های کثیفی زده و در برخی موارد کاملا کشیدن سیگار را توجیه می کند، حتی در برخی صحنه های فیلم ممنونم که سیگار می کشی می بینیم که وی آنرا مفید نیز می خواند.

درپایان شاهد تحولی درونی عظیم در شخصیت اصلی داستان خواهیم بود و خیزش او علیه مبارزه با دخانیات.

بیننده در فیلم ممنونم که سیگار می کشی علاوه بر شناخت مضرات سیگار با موارد دیگری نیز آشنا خواهد شد.

به عنوان مثال تاثیرات مثبت یک سنخنرانی خوب برای تبدیل کردن یک کالای مضر به یک محصول با فروش موفق و یا تاثیر لابی های سیاسی و اقتصادی بر صنعت.

 

5/5 - (1 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت