پیش بینی عاطفی

پیش بینی عاطفی به معنی پیش بینی احساسات فرد در آینده است.

محققان مدتهاست ایده پیش بینی در مورد آینده را به طور شناختی مورد بررسی قرار داده اند، اما روانشناسان تیموتی ویلسون (Timothy Wilson) و دانیل گیلبرت (Daniel Gilbert) این ایده را بیشتر مورد بررسی قرار دادند.

آنها بررسی كردند كه آیا فرد می‌تواند احساسات آینده خود را تخمین بزند. به عنوان مثال، آیا ازدواج با یک شخص خاص باعث خوشبختی خواهد شد؟

یا اینکه حرکت به یک شهر خاص باعث افزایش روحیه فرد می‌شود؟ این زوج اصطلاح پیش بینی عاطفی را در دهه 1990 اختراع کردند.

برای آشنایی بیشتر با سکل‌های رایج پیش بینی عاطفی در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

ویلسون و گیلبرت، در تحقیقات خود در مورد پیش بینی عاطفی دریافتند كه مردم از آنچه كه باعث خوشحالی آنها می‌شود، قضاوت نادرست می‌كنند و در دیدن فیلتر فعلی مشکل دارند.

آنها همچنین دریافتند که احساسات افراد در لحظه چگونه آنها را کور می‌کند و تصمیماتی را که می‌گیرند، تحت تأثیر قرار می‌دهد. متأسفانه، افراد نمی‌توانند به طور دقیق تخمین بزنند که در آینده ممکن است چگونه احساس کنند.

درعوض، آنها تمایل دارند كه بدانند در مورد شرایط آینده چقدر احساس مثبت یا منفی خواهند داشت. مثال دیگر: وقتی شخصی کالای خاصی مثل اتومبیل لوکس را می‌خواهد، آن شخص با داشتن آن ماشین ایجاد شادی گسترده ای را در خود پیش بینی می‌کند. اما با گذشت زمان، آن شادی از داشتن آن ماشین از بین می‌رود.

پیش بینی عاطفی

اگر افراد چنین داوران ضعیفی در مورد احساسات خود داشته باشند، شاید بهترین راه برای پیش بینی احساسات شخص در یک شرایط خاص، شاید صحبت با کسانی باشد که خود این رویداد را تجربه کرده اند.

همراه گرامی سایت کلینیک اعصاب و روان هیربد در صورتی که به بررسی تخصصی موضوع مطرح شده در این مقاله، در مورد خود علاقه مند هستید، جهت مشاوره از متخصصین روانپزشک و روانشناس کلینیک آنلاین هیربد لینک زیر مراجعه نمایید.
http://hirbodclinic.com/treatment/ocr

تماس با ما

آیا برای بدترین حالت برنامه ریزی می‌کنید؟

در پیش بینی عاطفی، افراد سعی می‌کنند برای بدترین نتیجه برنامه ریزی کنند و سعی می‌کنند لذتی را که پیش می‌آید پیش بینی کنند. در ادامه برخی از رایج ترین شکل‌های پیش بینی عاطفی که افراد درگیر آن هستند آورده شده است:

  • برنامه ریزی تعصبی: برنامه ریزی تعصبی تمایل به پیش بینی ترجیحات فعلی شخص به آینده است. با این حال، آنچه که اکنون می‌خواهد ممکن است بعداً نخواهد. وضعیت عاطفی لحظه ای یک فرد تأثیر زیادی بر روی آینده او دارد.
  • اجماع غلط: متأسفانه مردم مسائلی مانند اینکه چقدر افراد دیگر مانند آنها فکر خواهند کرد، با آنها موافق باشید یا ارزشهای یکسانی داشته باشند، بیش از حد ارزیابی می‌‎کنند.
  • تخفیف موقتی یا طولانی: افراد در حال حاضر چیزهایی را می‌خواهند، اما نه لزوماً در آینده. پس انداز پول مثال خوبی است: اگر فردی در حال حاضر پول بیشتری را پس انداز کند، آیا در آینده شاهد افزایش سود بیشتری نخواهد بود؟
  • تمرکزگرایی: تمرکزگرایی تمایل به تمرکز بر جزئیات خاص یک رویداد و بی توجهی به چیزهای دیگر است. افراد ممکن است چگونگی تأثیر یک رویداد بر افکار و احساسات آنها را دست کم بگیرند. به عنوان مثال، اگر شخصی به تازگی یک وعده غذایی خورده باشد، برای خرید به سوپرمارکت یا مرکز خرید می‌رود، آن شخص احتمال کمی‌دارد که گرسنگی در آینده را پیش بینی کند و در نتیجه مواد غذایی کمتری را در سبد کالای مورد نیاز خود انبار می‌کند.
  • منبع: psychologytoday
4.3/5 - (3 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون مهارت های زندگی

مهارت های زندگی به مجموعه ای از توانایی های گفته می شود که زمینه سازگاری رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورد و این توانایی، فرد را قادر می سازد که ضمن پذیرش مسئولیت های اجتماعی خود، بدون لطمه زدن به خود و دیگران بتواند به شکل مؤثری با خواست، انتظارات و مشکلات روزانه در روابط بین فردی روبرو گردد.

این آزمون ۱۰ مولفه ارتباطات انسانی، روابط بین فردی، مهارت تصمیم گیری، مدیریت و تنظیم هیجانات، مهارت در حل مسئله، مهارت کار گروهی، خودآگاهی، هدفمندی، تفکر خلاق و انتقادی را ارزیابی می کند.

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون غربالگری سلامت روان

آزمون SCL-90 شامل ۹۰ سوال برای ارزیابی علایم ۹ بعد مختلف روانشناختی  شامل علایم جسمی متاثر از سلامت روان (Somatic symptoms)، وسواس، حساسیت در روابط بین فردی، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس بیمارگونه، افکار پارانوئیدی و روانپریشی استفاده می گردد.

سلامتی روان

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون شخصیت خودشیفته

خودشیفتگی ترکیب مهمی از صفات و فرایندهای شخصیت است که با ویژگی هایی از قبیل خود بزرگ بینی در عین شکنندگی خود، اشتغال ذهنی در مورد موفقیت، احساس محقّ بودن، انتظار مورد تحسین واقع شدن، تخیلات مربوط به قدرت زیاد، زیبایی و موفقیت، حساسیت زیاد به انتقاد، و تمایل به بهره کشی از دیگران در روابط بین فردی مشخص میشود.

پرسشنامه شخصیت خودشیفته (NPI-40) نخستین ابزار خودسنجی است که برای سنجش ویژگی های خودشیفتگی ساخته شده است.  این آزمون ارزیابی از میزان کلی ویژگی های شخصیتی خودشیفته در فرد و همچنین ۷ بعد آن شامل اقتدار، خودنمایی، خودبرتر بینی، احساس محق بودن، بهره کشی، خودبسندگی، و غرور به دست می دهد.

خودشیفته