معرفی
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است و بیش از ۵۰ درصد کودکان دچار این اختلال، نشانه های آن را در دوران بزرگسالی نیز نشان می دهند. مشخصهی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیشفعالی است. متاسفانه عدم تشخیص به موقع این اختلال و عدم درمان آن منجر به کاهش عملکرد و پیشرفت تحصیلی و طرد اجتماعی در کودکان و نوجوانان می شود. انجام دادن نامناسب تکالیفی که نیازمند تلاش مستمر هستند اغلب توسط دیگران به اشتباه به صورت تنبلی، بی مسئولیتی، یا عدم همکاری تعبیر می شود که خود منجر به برخورد نامناسب و تنبیهی با این کودکان می شود.
يكي از ابزارهاي رايج سنجش رفتار كودكان، مقياسهاي درجه بندی كانرز است كه مشتمل بر پرسشنامه های متعدد رفتـاری مخـصوص کودکان ميباشد. آزمون غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان که در سال ۱۹۷۰ توسط کانرز طراحی شد، ابزاری مناسب جهت غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان (ADHD) است. همچنین این پرسشنامه به عنوان معیاری جهت بررسی شدت علائم و پاسخ به درمان مبتلایان به اختلال اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان (ADHD) پذیرفته شده است.
جامعه هدف
والدین کودکان ۳ تا ۱۷ ساله
معیارهای مورد سنجش
این پرسشنامه یک ارزیابی کلی از میزان توجه و تمرکز، بیش فعالی و تکانش گری کودکان فراهم میکند.
نحوه اجرای آزمون
پرسشنامه الکترونیکی زیر بر مبنای فرم کوتاه بازنگری شده مربوط به والدین پرسشنامه کانرز طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 10 دقیقه زمان می برد. پرسشنامه را می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه هوشمند خود پاسخ دهید.
لطفا هر عبارت را بر اساس رفتار فرزندان در طول یک ماه گذشته درجه بندی نمایید. برای هر عبارت از خود بپرسید: “طی یک ماه گذشته این مشکل در چه حدی وجود داشته است؟” و سپس بهترین پاسخ در هر عبارت را انتخاب نمایید. چنانچه آن مشکل اصلا وجود نداشته است و یا خیلی کم و نادر بوده، گزینه هرگز را انتخاب نمایید. اگر آن مشکل کاملا صدق می کند یا اکثر اوقات یا مکررا اتفاق می افتد، گزینه خیلی زیاد را انتخاب نمایید. برای درجه بندی های بینابین گزینه های گاه گاهی یا اغلب (نسبتا درست است) را انتخاب نمایید.
نحوه تحلیل
تحلیل این آزمون به صورت خودکار توسط سامانه انجام شده و بلافاصله پاسخ آزمون به شما اعلام می گردد.
منبع:
Mueller F, Brozovich R, Johnson CB. Conners’ Rating Scales-Revised (CRS-R). Diagnostique. 1999;24(1-4):83-97. doi:10.1177/153450849902401-409