شاید تا کنون به اهمیت قصه های توجهی نداشته اید! اما لازم است بدانید که قصه ها و داستان هایی که برای شما تعریف کرده اند و یا شما برای پدر و مادرتان تعریف کرده اید تاثیر بسیار شگفت در آینده شما داشته و همین تاثیر نیز در آینده کودکان شما نیز بوجود خواهد آمد.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
طرح های درمانی
ویرایش شده توسط دکتر امیا لی بلیچ،دکتر ون. پی.مک ادامز، و دکتر رثلن جسلسون
روان درمانی عبارت است از پروسه ی بسط یک روایت که کمک می کندل یکپارچگی و انسجام به زندگی آشفته برگردد.
در طرح های شفابخشی: مبنای قصه پردازی در روان درمانی، جلد سوم از مجموعه ی “مطالعه ی روایتی زندگی ها”، که ویراستار های آن عبارتند از امیا لی بلیچ، دن.
پی.مک ادامز و رثلن جسلسون. آنها گروهی متنوع از محققان روان درمانی را گرد هم جمع کردند تا رابطه ی میان قصه گویی و روان درمانی را بررسی کنند.
مبنای داستان پردازی در روان درمانی
تصویر سازی مستقیم از تجربه های عملی با طیف گستردهای از مراجعه کننده ها همراه است، در فصلی از پژوهش، نویسندگان مورد شناسی روشنگری را ارائه می دهند از زندگی هایی که در پروسه ی روان درمانی آزمایش شده اند.
نویسنده ها پایه های همکاری شان را قوی تر کردند با این نظریه مشترک که تداخل های درمانی موثر اغلب شامل بازسازی روایت های شفا بخش در برابر ناملایمات شخصی، اخلاقی و اجتماعی است.
با استفاده از مجموعه ی متنوعی از چشم انداز ها، متن ها و فضا های فرهنگی نویسندگان بررسی می کنند که که روان درمان گرها و مراجعه کننده ها چگونه در مورد تعارض و پیچیدگی روایت ها با همدیگر گفتگو می کنند.
در این گفتگو ها انواعی از داستان ارائه می شود که به شکل چشمگیری به پروسه های روان درمانی جان می بخشند و در مورد این بحث می کنند که چگونه روایت های زندگی می توانند تغییر کنند و در نتیجه ی آن روند درمان تغییر کند.
با نقل کردن و بازسازی تجربه های درمانی همراه با مراجعه کننده ها، نویسنده ها به شکل جمعی ثابت می کنند که چگونه روایت ها شکل می گیرند و کار روان درمانگر ها جنبه ی انسانی پیدا می کند و اینکه چگونه پروسه ی درمان درک ما را از روایت ها و جایگاه آنها در بررسی های معاصر در مورد هویت انسان، تقویت می کند.