مراقبت از سلامتی ذهنی و روانشناختی بیماران در مورد کروناویروس: راهنمای پزشکان

هرچه جهان اطراف ما به طور فزاینده ای به هم پیوسته شده و رشد می‌کند، پتانسیل شیوع سریع و گسترده بیماریهای عفونی جدید هم تهدیدی رو به رشد است. به خصوص در مراحل اولیه شیوع بیماری عفونی در حال ظهور مانند داستان کروناویروس. در این مرحله غالباً در مورد ماهیت بیماری، شیوع آن و دامنه و تأثیر آن عدم اطمینان زیادی وجود دارد. بدین ترتیب این موضوع ممکن است منجر به پریشانی عاطفی قابل توجه و قابل درک شود، حتی در بین افرادی که مبتلا نبوده و نمی‌دانند که آیا خواهند شد یا نه همچنین کسانی که مستقیماً در معرض این بیماری هستند.

در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

در حین شیوع بیماری‌های عفونی مانند کروناویروس، هم پزشک و هم متخصصین سلامت روان احتمالاً با بیمارانی روبرو می‌شوند که درجات مختلفی از اضطراب عاطفی را در مورد شیوع بیماری و تأثیر آن بر روی آنها، خانواده‌ها و جوامع خود تجربه می‌کنند. ارائه دهندگان خدمات سلامتی روانشناختی باید عدم اطمینان در مورد بیماریهای نوظهور مانند کروناویروس را تصدیق کرده و به بیماران در درک اینکه غالباً یک مؤلفه عاطفی برای نگرانی‌های بالقوه سلامت وجود دارد، کمک کنند.

کروناویروس

علاوه بر این، آنها باید موارد زیر را برای ارتقاء سلامتی روانشناختی و ذهنی بیماران در هنگام بروز شیوع بیماری‌های عفونی مانند کروناویروس توصیه کنند:

  1. آگاه باشید: برای ارائه اطلاعات دقیق به بیماران خود، آخرین اطلاعات را در مورد شیوع کروناویروس از منابع معتبر بهداشت عمومی‌مانند مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها بدست آورید.
  2. آموزش: ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در خط مقدم مداخلات پزشکی بوده و در موقعیتی قرار دارند که بتوانند بر رفتارهای بیمار برای محافظت از سلامت فردی، خانوادگی و عمومی‌تأثیر بگذارند. آموزش بيمار نقش مهمی‌در مهار اين بيماری و کاهش فشارهای عاطفی در حين شیوع دارد. بسته به ماهیت شیوع بیماری، این آموزش‌ها می‌تواند از آموزش در مورد بهداشت عمومی‌مانند شستشوی دست و آگاهی از سرفه تا توصیه‌های پزشکی پیچیده تر برای پیشگیری، تشخیص و درمان باشد. به بیماران اجازه دهید بدانند که شما، مطب یا کلینیک شما برای کاهش خطر مواجهه چه کاری انجام می‌دهند.
  3. اطلاعات غلط: در این عصر رسانه‌های اجتماعی، اطلاعات نادرست می‌تواند به سرعت و به راحتی گسترش یابد و باعث ایجاد هشدار غیرضروری شود. اگر بیماران اطلاعات نادرستی در رابطه با شیوع بیماری به شما ارائه می‌دهند، تصورات غلط آنها را تصحیح کرده و آنها را به سمت منابع موثق هدایت کنید.
  4. قرار گرفتن در معرض رسانه‌ها را محدود کنید: چرخه خبری 24 ساعته امروز می‌تواند دور کردن تلویزیون، رادیو یا خبرخوان را دشوار کند، اما تحقیقات نشان داده اند که قرار گرفتن بیش از حد رسانه‌ها با پوشش رویدادهای استرس زا می‌تواند منجر به پیامدهای منفی سلامت روان شود. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از رسانه‌های معتبر استفاده کنید، سپس آنها را خاموش کنید و به بیماران خود توصیه کنید که همین کار را انجام دهند.
  5. واکنشهای استرس را پیش بینی کرده و در مورد آنها مشاوره کنید. پریشانی عاطفی در زمینه شرایط نامشخص و بالقوه تهدیدکننده‌ی زندگی مانند شیوع بیماری‌ها، بسیار رایج است.

الف) اولین قدم خوب برای کاهش استرس بیماران، این است که اذعان کنیم که بیماری وجود دارد و به عادی سازی آن کمک کنیم (به عنوان مثال می‌تونید به بیمار خود بگید: من می‌بینم که شما استرس داشته اید، و این قابل درک است. بسیاری از افراد همین احساس را دارند.)

ب) به بیماران یاد دهید که علائم استرس را تشخیص دهند، از جمله نگرانی، ترس، بی خوابی، مشکل در تمرکز، مشکلات بین فردی، اجتناب از موقعیت‌های خاص در محل کار یا زندگی روزانه، علائم جسمی‌غیر قابل توضیح و افزایش مصرف الکل یا دخانیات. این کار به آنها کمک می‌کند تا قبل از سخت تر شدن مدیریت، از وضعیت سلامت روان خود آگاه شده و از پس اضطراب خود برآیند.

بحث در مورد استراتژی‌های کاهش پریشانی و استرس می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. آماده شدن (به عنوان مثال، تهیه یک برنامه آمادگی شخصی یا خانوادگی برای شیوع بیماری مانند کروناویروس).
  2. انجام اقدامات پیشگیرانه روزمره (مانند شستشوی مکرر دست).
  3. حفظ رژیم غذایی سالم و رژیم ورزشی.
  4. در مورد نگرانی‌ها و اضطراب‌های خود با عزیزانتان صحبت کنید.
  5. درگیر شدن با سرگرمی‌ها و فعالیت‌هایی که از آنها لذت می‌برید تا روانشناختیه خود را بهبود بخشید.

ج) اگر بیمار دچار پریشانی عاطفی شدید است یا یک بیماری روانشناختی قابل تشخیص دارد، او را به مراقبت‌های ویژه از سلامت روان ارجاع دهید.

  1. از خود و عزیزان خود مراقبت کنید: ارائه دهندگان مراقبت‌های سلامتی نمی‌توانند در هنگام شیوع بیماری مانند کروناویروس پریشانی عاطفی خود را تجربه کنند و با مراقبت از بیماران مضطرب و بیمار ممکن است این پریشانی پیچیده شود. اطمینان حاصل کنید که نیازهای اساسی شما برآورده شده است، از جمله: خوردن، آشامیدن و خوابیدن. وقتی نیاز دارید استراحت کنید. در مورد عزیزانتان هم این موارد را چک کنید؛ برای کاهش پریشانی و استرسی که در بالا ذکر شده است، راهکارهایی را تمرین کنید و خود را در مورد واکنشهای استرس نیز کنترل کنید. برای اطمینان از اینكه دفتر یا کلینیک شما دارای برنامه ای مناسب برای نظارت بر روند شیوع و اقدامات سریع و مناسب در صورت لزوم است، كوشش كنید.

منبع: cdc

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد