کرونا و کودکان

کودکان نیز مثل بزرگسالان تحت تاثیر ویروس کرونا و عواقب آن قرار میگیرند. آنها با مشاهده و شنیدن خبرهای مرتبط با بیماری احساسات و هیجاناتی مثل ترس و اضطراب و خشم را تجربه میکنند بخصوص اگر یکی از بستگان یا دوستان و آشنایان آنها درگیر ابتلا به این بیماری شده باشند یا سوگوار یکی از آنها باشند.

مهمترین وظیفه والدین در این حوزه گوش دادن به احساسات و افکار کودکان می‌باشد و پاسخ دادن روشن و ساده به سوالات کودکان می باشد.

توضیحات والدین باید به دور از جزییات غیر ضروری و ترسناک بیماری است .

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید

توصیه می شود از گوش دادن و خواندن اخبار مربوط به بیماری در حضور کودکان اجتناب شود. در طی روز زمانهایی ٢٠ تا ٣٠ دقیقه ای به بازیهای دونفره با کودکانمان اختصاص دهیم و بازیهایی را که کودکمان از آنها لذت میبرد انجام دهیم. اگر کودکمان خواست در راجع به اضطراب ها و نگرانی‌هایش در مورد بیماری صحبت کند حتما استقبال کنیم و اجازه بدهیم با بیان آنها هیجانات منفی خود را تخلیه کند.

از روش‌هایی مثل کشیدن نقاشی یا نوشتن نامه نیز برای بیان هیجانات و احساسات میتوان استفاده کرد.

حتما ساعاتی را به آموزش و رسیدگی به امور درسی کودک اختصاص بدهیم و در درجه اول سعی کنیم زمانهای خواب و بیداری و غذا خوردن آنها منظم و مثل روال قبل از تعطیلات باشد.

از دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن اجتناب کنیم. اگر زمانهایی کودک احساس کند حوصله اش سر رفته میتوان سرگرمی هایی مثل ساختن کاردستی ، آشپزی و پخت کیک و خواندن کتاب و قصه استفاده کرد. متناسب با سن کودک میتوان ساعاتی را به تماشای تلویزیون یا بازیهای رایانه ای اختصاص داد( حداکثر دو ساعت در روز) .
اگر کودک علایمی از بیماری نشان داد در درجه اول حفظ خونسردی اهمیت زیادی دارد و از واکنشهای احساسی شدید اجتناب کرد تا اضطراب کودک زیاد نشود. در تمام مراحل تشخیص و درمان و قرنطینه کودک را نباید تنها گذاشت و باید در کنار کودکان ماند ، در چنین مواقعی بهتر است از سرزنش کردن کودک و ترساندن کودک اجتناب کرد .
متاسفانه کودکان ممکن است به خاطر این بیماری سوگوار عزیزانشان شوند ، درک کودک از مرگ و سوگواری با توجه به سن کودک متفاوت است .

کودکان تا سنین قبل از ٧ سالگی مرگ را بازگشت پذیر میدانند و فکر میکنند فرد سوگوار ممکن است برگردد. کودکان سوگوار معمولا مضطرب ، افسرده و پرخاشگر میشوند .

بی خواب میشوند و ممکن است احساس عذاب وجدان بابت متوفی پیدا کنند. در این شرایط حتما فرصتی را به بیان هیجانات و احساسات آنها اختصاص دهید .

چون بعلت قرنطینه اجازه برگزاری مراسم وجود ندارد در منزل شرایطی فراهم کنید که کودک سوگواری کند ، اگر می‌خواهد گریه کند اجازه بدهید گربه کند و خودتان هم گریه های خود را از آنها مخفی نکنید ، اما گریه های بیش از حد هم آسیب رسان است .

 

میتوانید برای کودک جعبه ای بسازید به نام جعبه احساسات و از آنها بخواهید احساسات خود را بنویسند و یا نقاشی کنند و داخل آن جعبه بیاندازند و اگر دوست داشتند به شما اجازه دیدن نقاشی یا خواندن احساسات خود را بدهند. کودکان می‌توانند به فرد متوفی نامه بنویسند و داخل آن جعبه قرار دهند. اگر دوست دارند وسیله یا عکسی از فرد متوفی را به یادگار. نزد خود نگه دارند.
اگر کودک متحمل اضطراب و ترس زیادی شده است ، بی خوابی دارد و رفتارهای پرخاشگرانه یا چسبندگی به والدین زیادی نشان میدهد حتما از متخصصین بهداشت و سلامت روان باید کمک گرفت .

نویسنده فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان  دکتر مهشید رابطیان

5/5 - (3 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد