هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح

 

موهبت تغذیه درست

برای این که غذا به گونه ای صحیح تجزیه وقابل هضم شود میبایستی از نظر فیزیکی به تکه‌های کوچکتر و از نظر شیمیایی به ترکیبهای ساده تر تبدیل شود. حاصل این سلسله عملیات، تولید انرژی، ترمیم سلولها و ترکیب شیمیایی آدنوزین تری فسفات است که با ذخیره شدن در سلولهای عضلانی، تغییر شکل داده و مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین برای حفظ تندرستی باید مراقب باشید تا کوچکترین خللی درواکنشهای فیزیکی وشیمیایی دستگاه گوارش شما پدید نیاید. به طور کلی، جذب و ترکیب مواد غذایی مستلزم رعایت هفت نکته و مهارت مهم و حیاتی زیر است.

 

هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح

مهارت اول: ارتباط صبحانه و میوه

هضم و جذب میوه وآب میوه در دستگاه گوارش به حداقل انرژی ممکن نیاز دارد و همچنین کمترین فضولات را برجا میگذارد. در نتیجه آن مقدار انرژی که در گذشته صرف هضم و جذب صبحانه شما میشد در اختیارتان قرار خواهد گرفت تا صرف کار و امور زندگی‌تان شود. به علاوه شکر موجود در میوه و آب میوه بلافاصله پس از مصرف جذب شده و به انرژی تبدیل میشود. میوه بهترین دوست شماست و تأثیرات شگفت انگیزی برقلب شما دارد. به عکس عدم هضم کامل مواد غذایی در لوله گوارش موجب باقی ماندن غذا و تخمیر و پوسیدگی آن‌ها شده و با نامتعال کردن سیستم داخلی بدن زمینه مساعدی را برای بروزانواع بیماری‌ها فراهم میکند. نوشیدن یک لیوان آب میوه تازه قبل ازورزش صبحگاهی موجب میشود که شکر موجود در میوه در حین ورزش بسوزد و به انرژی تبدیل شود. میوه، ضمن اینکه ساده ترین منبع تولید انرژی است، کمترین میزان انرژی را برای سوخت و ساز طلب میکند. برخی افراد بر این باورند که صبحانه سنگین ومفصل تأمین کننده انرژی فراوانی است غافل از این که خوردن یک صبحانه متنوع و پرحجم بار سنگینی برای سوخت و ساز بدن است و بنیه دفاعی آن را مختل میکند. تغذیه نادرست، در طی سالیان دراز، موجب انباشته شدن مواد زائد و مضر در بافتهای مختلف بدن میشود و سلولها راکم و بیش فرسوده میکند.

آیا میدانیدکه چرا هضم میوه محتاج انرژی زیادی نیست؟ برای این که میوه به سرعت از لوله گوارش میگذرد و به سرعت در روده باریک هضم وجذب میشود. چراکه بخش عمده آن را آب تشکیل میدهد. در عین حال اگر میوه به همراه پروتئینها و کربوهیدارتها صرف شود درون معده گیر میکند، تخمیر میشود و میپوسد و حاصل آن تولید مواد سمی و خطرناک است.

بدخوردن:

بد خوردن، یکی از دلایل عمده تخمیر وترشیدگی غذا در معده است. در طبیعت، هیچ حیوانی مواد غذایی مختلف را هم زمان به شکم سرازیر نمی‌کند. آن‌ها در هر نوبت فقط یک غذای جامد میخورند اما انسانها مواد غذایی کاملا متفاوت را که هیچ گونه سازگاری با هم ندارند هم زمان مصرف میکنند. بهر تقدیر اگر صبحانه سنگینی صرف کنید، دستگاه گوارش میبایستی برای هضم و جذب آن تاحدودساعت یازده دیوانه وار کار کند. به همین دلیل قبل از ظهر احساس کسالت و خستگی خواهید کرد و میل دارید با یک نوشیدنی گرم خستگی و کوفتگی خود را رفع کنید. بنابراین برای این که انرژی خود را ذخیره کنید و برای سیستم بدن خود استراحتی قائل شوید، صبحانه خود را به صرف میوه محدود کنید.

ممکن است بگویید که با خوردن مقداری میوه گرسنگی شما رفع نمی‌شود. همان طور که پیش از این گفته شد برای خوردن میوه محدودیتی قائل نشوید، آن قدربخوریدکه کاملاسیرشوید.

همه مردم تقریبا انواع میوه را دوست دارند. زیرا خوشمزه، خوشبو و زیباست. میوه دارای انواع ویتامینها واملاح زنده وطبیعی است و از این نظر یک غذای ایده آل به شمار میآید.

مهارت دّوم: ترکیب صحیح مواد غذایی

دکتر استیون اسمیت، در جشن صدمین سال تولدش، رازسلامتی وطول عمر خود را فاش کرد و گفت: “در پنجاه سال اول جلوی شکم خود را بگیرید تا در پنجاه سال دوم شکم از شما مراقبت کند”. محققان دانش رژیم غذایی در یک صد سال گذشته، ترکیب مناسب جیره غذایی را کانون توجه قرار داده و مطالعات گسترده ای را در این زمینه به عمل آوردند. پاولوف اولین کسی بود که ترکیب صحیح مواد غذایی را مورد توجه قرار داد. او قاطعانه ثابت کرد که هضم هر نوع غذا توسط شیره گوارشیخاصی صورت میگیرد و در نتیجه حضور هم زمان سه غذای جامد ناسازگار موجب ترشح شیرابه‌های گوارشی متناقضی میشود که یکدیگر را خنثی میکنند. در حقیقت شکستن هم زمان غذاهای جامد ناسازگار به تکه‌های کوچکتر از نظر فیزیکی و به ترکیبهای ساده تر از نظر شیمیایی برای غدد معده و روده امریناممکن است. آیا باید هر گونه مواد غذایی را بدون توجه به نیاز بدن و چگونگی هضم و جذبش بخوریم؟

هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح

 عادتهای مداربسته

رژیم غذایی اغلب مردم را عادتهای غذایی مدار بسته ای تشکیل میدهد که از کودکی به آن خو گرفته اند. برای رعایت بهترین رژیم غذایی و در نتیجه کسب انرژی و تندرستی میبایستی مدار این عادات را درهم شکست. برای مثال از روزی که خود را شناخته ایم شاهد خوردن گوشت باسیب زمینی و یاماهی بابرنج در خانواده یا مردم پیرامون خود بوده ایم.

این قبیل ترکیبات مواد غذایی، کار اندامهای هضم کننده را کند میکند و در نتیجه تجزیه آن را، به ذرات غذایی حیاتی (اسید آمینه، شکرها، ویتامینها، مواد معدنی) دچاراشکال میسازد.

به علاوه تخمیر و پوسیدگی آن منجر به تولی دگازهای سمی ونفخ معده میشود. این مواد سمی فشار زیادی را بر بافتها و سلولهای بدن و اندامهای دفع کننده وارد میآورد و آن‌ها را خسته و فرسوده میکند. ادامه این شیوه تغذیه به بیماری‌هایی از قبیل سردرد، نارساییهای خونی وروده ای، ترشیمعده، کمبودا کسیژن و سرانجام از دست دادن اندامهای سالم میانجامد. اگر شرایط غیر طبیعی ترکیب نامناسب مواد غذایی به مدت طولانی ادامه پیداکند، بیماری‌های حاد وخطرناکی را در پی خواهد داشت.

 مهارت رعایت تناسب ترکیب غذایی

به عکس، رعایت ترکیب مناسب و سازگار مواد غذایی بر طبق آنچه قانون حیات برای ما تدارک دیده، کمترین فشار را بر سیستم گوارشی بدن وارد میآورد. چرا که عمل هضم و جذب غذا به سهولت انجام میگیرد، مواد زائد به سادگی دفع میشود و مصرف انرژی به کمترین حدممکن کاهش می‌یابد. هضم و جذب مواد غذایی در اندام گوارشی با چنین شیوه ای جریان خون را از مواد خارجی تصفیه میکند و برای شماتندرستی، نیرومندی و نشاط به ارمغان میآورد. به هر تقدیر، ما باید ارزش غذایی خورا کیهایی را که به دهان میبریم به درستی بشناسیم و هدف از صرف آن را به خوبی بدانیم و نسبت ترکیب مواد غذایی متنوع را رعایت کنیم.

 طبقه بندی موادغذایی

١. پروتئین ها:

این ترکیبات بنیادی در ساختمان تمام موجودات زنده نقش فعال دارند. منشاء بعضی از پروتئینهاحیوانی و برخی دیگرگیاهی است. مواد عمده پروتئینی به شرح زیر است: پنیر، سویا، انواع غلات، تخم مرغ، ماست، انواع باقلای خشک، گوشت قرمز، آجیل خام، سویا، گوشت سفید، نارگیل، نخود خشک، زیتون، شیر.

 ٢. کربوهیدراتها:

تأمین سوخت اندامهای بدن به عهده کربوهیدراتهاست. این ترکیبات به صورت قند، نشاسته و یا گلیکوژن در مواد غذایی یافت میشوند و بر حسب میزان قند و یا نشاسته موجود در آن به چهار گروه زیر تقسیم میگردند.

الف) کربوهیدراتهای نشاسته دار: نان، لپه، سیب زمینی، کدو حلوایی، انواع غلات، بادام زمینی، انواع باقلاها به جز سویا، شاه بلوط، عدس، نخود خشک.

ب) کربوهیدراتهای کم نشاسته: هویج، گل کلم، چغندر، کنگر فرنگی، ذرت، نخود.

ج) قندها وشیره ها: شکر سفید، شیره نیشکر، شکر قهوه ای، شیره افرا، شکر شیر، عسل.

د) میوه‌های شیرین: انواع انگور، آلوی شیرین، گلابی شیرین، موز، خرما، انجیر.

٣. چربیها وروغنها:

این ترکیبات منشاءحیوانی و یاگیاهی دارند و مصرف بی رویه آن‌ها موجب انواع بیماری‌هااز جمله بیماری‌های قلبی و انسداد شریانها میشود. در زیر به انواع متداول چربیها و روغنها اشاره شده است: کره، گوشتهای چربی دار، روغن بادام زمینی، خامه، شیر، روغن آفتاب گردان، آجیل، انبه، روغن زیتون، ذرت، پیه، روغن لوبیای سویا، کنجد، روغن ذرت، روغن ماهی.

۴. فیبرها:

فیبرهای خورا کی در برخی ازسبزیجات، غلات ومیوه‌های افت میشوند. اگر چه فیبرها از نظر تولید انرژی ارزش چندانی ندارند؛ اما درهضم غذا نقش قابل ملاحظه ای به عهده دارند.

انواع معمول خورا کیهای فیبردار به شرح زیر میباشند:

 کاهو، کرفس، بادمجان، کلم، کنگر فرنگی، تره فرنگی، گلم کلم، قارچ، انواع جوانه، کلم بروکسل، جعفری، کدو حلوایی، کلم قمری، اسفناج، فلفل شیرین، کاسنی، خیار، گوجه فرنگی، کدو، شلغم، آرتیشو.

۵. میوه ها:

میوه‌ها سرشار ازانواع ویتامینهاواملاح معدنی بوده و بیش از هر خوراکی دیگری حاوی آب هستند. میوه را هرگز نباید با سایر مواد غذایی از قبیل پروتئینها و چربیها صرف کرد؛ در غیر این صورت به جای اینکه به سرعت راهی روده باریک شده و هضم و جذب شود، در معده باقی میماند و همراه با سایر مواد تخمیر میشود و میگندد. طبقه بندی‌ انواع متداول میوه به شرح زیر است:

ترش ترش و شیرین صیفی جات
توت سیاه سیب هندوانه
گریپ فروت زردآلو طالبی
لیموترش گیلاس گرمک
پرتقال انگور خربزه
آناناس شلیل
آلوی ترش هلو
انار گلابی
تمشک آلوی شیرین
سیب ترش انجیر
توت فرنگی
نارنگی
گوجه فرنگی

میوه‌های شیرین به جهت قند فراوان در خانواده کربوهیدراتها جای دارند و پیش از این در طبقه بندی‌ این نوع ترکیبات غذایی آمده اند.

                                                                                                          

هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح

 مهارت شناخت ترکیبات غذایی

١. از خوردن غذاهای مرکب از پروتئین و کربوهیدرات جدا بپرهیزید.

٢. سالاد را میتوان با هر گونه غذای چرب، پروتئین دارو یا حاوی کربوهیدرات صرف کرد.

٣. چربیهامانع ازهضم پروتئین میشوند؛ با این وجود اگر نا گزیرید که مواد پروتئینی را همراه با چربی مصرف کنید؛ به مقدار فراوان سالاد بخورید تا عمل هضم و جذب به راحتی انجام گیرد.

۴. از خوردن آب وهرنوع نوشیدنی دیگر در حین صرف غذا و یا بلافاصله پس از آن خودداری کنید.

نقش آنزیمهای گوارشی در هضم غذا

آنزیمهادرواکنشهای شیمیایی بدن دخالت دارند و موجب هضم وجذب مواد غذایی در دستگاه گوارش میشوند. هر آنزیم خاص با تأثیر گذاشتن بر یک ماده غذایی، نقش خاصی را به عهده دارد. هضم غذاهای نشاسته ای نظیر نان، سیب زمینی و برنج که در دهان آغاز میشود مستلزم وجود یک محیط قلیایی است و دیاستاز پتیالین چنین شرایطی را در دهان فراهم میآورد. به بیانی دیگر، مواد نشاسته ای در دهان توسط پتیلین به مالتوز تبدیل شده و سپس برای تجزیه بیشتر راهی معده و روده کوچک میشود. دیاستازآمیلازکه در معده ترشح میشود عمل هضم نشاسته را در روده کوچک ادامه میدهد و آن را به پلیسا کاروزتبدیل میکند. سرانجام دیاستازهای روده ای آن را به شکرهای ساده یک مولکولی تبدیل میکنند و آنگاه غذا توسط دیواره روده کوچک جذب میشود. عاقبت این شکرهای ساده درکبدذخیره میشوند تا به وقت مناسب مورد استفاده قرار گیرند. از سوی دیگر تجزیه و هضم گوشت، لبنیات وحبوبات محتاج یک محیط اسیدی است. پپسین که از اسید کلریدریک معده ترشح میشود پروتئین را به طور ناقص در معده تجزیه میکند. در عین حال، هضم نهایی پروتئین توسط آنزیم تریپسین در روده کوچک انجام میپذیرد. پروتئین، پس از هضم شدن کامل، به اسیدآمینه تبدیل میشود. آنگاه از جدار روده جذب شده به جریان خون میپیوندد. اسیدهای آمینه که به “بلوکهای ساختمانی” بدن شهرت دارند درکبد به حالت ذخیره درمی آیند و به وقت نیاز برای ترمیم سلولهای بدن وارد عمل میشوند. حال اگر به هنگام جویدن یک ماده نشاسته ای، گوشت یا مواد پروتئینی دیگری را در دهان بگذارید، شیره گوارشی پتیالین به نآگاه بند میآید و پروتئین برای هضم به طرف معده حرکت میکند. هضم و جذب پروتئین و نشاسته به شیره‌های گوارشی متفاوتی نیاز دارد. ناسازگاری محیطهای اسیدی وقلیایی، معده را دچار آشفتگی میکند چنان که شیره‌های گوارشی به جای تأثیر گذاردن بر مواد غذایی به نبرد با یکدیگر میپردازند. از طرفی نشاسته باپپسین که در هضم پروتئین مؤثر است، میل ترکیبی شدیدی دارد. از این رو نشاسته پپسین را جذب کرده و معده را وادار میکند که برای تجزیه پروتئین، اسید بیشتری ترشح کند. رقابت موادغذایی در دو محیط اسیدی و قلیایی شدت میگیرد وشیره‌های گوارشیناسازگاریکدیگر را خنثی میکنند. در نتیجه انرژی عصبی فراوانی تلف میشود، پروتئین و نشاسته هضم نشده در معده میپوسند و موجب گازهای سمی ونفخ معده میشوند؛ هضم ناقص در نهایت به از هم پاشیدگی ساختمان و بافتهای اندامهای گوارشی منجر میشود و حتی ممکن است به سرطان بینجامد.

برای این که دومین اصل بهترین رژیم غذایی را به سهولت رعایت کنید، روش ساده ای را به شما پیشنهاد میکنم: در هر وعده غذافقط یک نوع غذای جامد غذایی که مقدار آب آن کم است بخورید برای این کار میتوانید بخش زیادی از غذای خود را به سالاداختصاص دهید.

سالاد محتوی آب فراوان و سرشار ازانواع ویتامینها وموادمعدنی است. اگر مایلید غذای نشاسته ای بخورید، یک یا دو سیب زمینی آب پز یا تنوری برای یک وعده غذا کفایت میکند.

این غذا در دستگاه گوارش شما به سهولت جذب میشود. اگر مایلیدماهی بخورید، مراقب باشید که آن رابابرنج صرف نکنید، این دو ماده غذایی نیز با یکدیگرناسازگارند و انرژی شما را تلف میکنند. آیا شما هم از جمله افرادی هستید که صبحها با وجود هفت، هشت ساعت استراحت شبانه، خسته از خواب برمیخیزید؟ میدانید علت چیست؟ علت این است که ذهن در تمام طول شب در حال استراحت و بدن در تمام این مدت در حال اضافه کاری بوده است. عدم رعایت ترکیب مناسب مواد غذایی موجب میشود که غذا برای هضم شدن به مدت هشت، ده، و حتی چهارده ساعت در دستگاه گوارش باقی بماند. در صورتی که هضم غذا حداکثردرظرف سه الیچهارساعت خاتمه می‌یابد.

 صبحانه

صبحانه چه میخورید؟ اگر صبحانه شما شامل تخم مرغ، نان، سیب زمینی و آب میوه است کار سخت وطاقت فرسایی را برای دستگاه گوارش خود تدارک دیده اید. زیرا مواد غذایی مذکور ترکیب بسیار متناقص و ناسازگاری را به وجود میآورد. به این صورت که نان در معده تخمیر میشود و تخم مرغ در آن میپوسد و معده ناچار است برای هضم و جذب، شیره گوارشی بیشتری ترشح کند. در نتیجه حدود ساعت ده احساس خستگی میکنید و برای رهایی از آن و ایجاد تعادل سیستم داخلی بدن به قهوه متوسل میشوید. سپس در شرایطی وقت نهار فرا میرسد که صبحانه هنوزهضم نشده است. به این ترتیب غذاهای ناسازگار دیگری به سیستم گوارش شما اضافه میشود و دوباره به هنگام شام به سنگینی آن افزوده میشود.

 ترکیب غذا درطبیعت

درطبیعت، حیوانات ترکیب غذایی را رعایت میکنند. یعنی وقتی در جنگل شیر به جانور دیگری حمله ور میشود، نخست شکم او را میدرد و روده را که بخش آبدار لاشه حیوان است به دهان میبرد. به علاوه این جانور فقط گوشتخوار است و مانند ما انسانها گوشت را با سیب زمینی و یا مواد دیگری نمی‌آمیزد. از سوی دیگر پس مانده لاشه جانورقربانی که فاقد مواد آبدار است نصیب کرکس میشود. چه بسا کرکس به دلیل تغذیه از لاشه پس مانده حیوانات چنین بد هیبت است و شاید افرادی که چهره ناموزونی دارند از خوردن غذاهای آبدار خودداری کرده اند.

مهارت سوم: خودداری از خوردن و آشامیدن به هنگام غلبه احساسات و هیجانات منفی

آیا تا به حال توجه کرده اید که وقتی خشم واضطراب بر شما مستولی میشود احساس میکنید کسی گلویتان را میفشارد؟ احساسات منفی از قبیل خشم و اندوه با کند کردن جریان شیره‌های هضمی و حرکات اندامهای گوارشی، هضم و جذب غذا رابه تأخیرمیاندازند و در نتیجه مواد غذایی تجزیه نشده و در دستگاه گوارش میگندد و به ایجادگازهای سمی ونفخ معده میانجامد. از سوی دیگر، بدن برای گریز از این مواد مخرب به ناچار به کار و تلاش خود میافزاید و به این ترتیب انرژی بیشتری تلف میشود. غذا باید در محیطی آرام و فرحبخش صرف شود و آمیخته باشادی ولذت باشد تا عمل هضم و جذب به سهولت انجام پذیرد. به عکس نگرانی و اضطراب در یک محیط ناآرام موجب سوء هاضمه میشود.

هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح                                                                                                         

مهارت چهارم: کم خوری و طول عمر

اگرمیخواهیدزیادبخورید، کم بخورید! به این ترتیب با افزایش طول عمر وقت بیشتری برای خوردن خواهید داشت. مدارک و شواهد روز افزون به دست آمده از دانشمندان و صاحبنظران مؤید این واقعیت است که کم خوردن غذا درتندرستی وطول عمرنقش بسیار مهمی دارد یک رژیم غذایی که ضمن تأمین مواد غذایی مورد نیاز دارای یک سوم کالری مورد نیاز بدن معمولی باشد. بر طبق گزارش روزنامه نیویورک تایمز مطالعات انجام شده بر روی حیوانات و تعمیم آن به وضعیت بدن انسان مؤید این امر است که نه تنها کم خوری تا حدودچهل سال به عمر انسان میافزاید بلکه به جهت تقویت بنیه دفاعی بدن، امراض متداول در دوران پیری را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.

دکترادواردماسورو، فیزیولوژیست دانشگاه تگزاس میگوید که با کاهش پنجاه درصد پروتئین موجود در خورا ک حیوانات آزمایشگاهی، میتوان طول عمر آن‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

دکترریوالفورد، استاددانشگاه کالیفرنیا نیز بر این باور است که هر گاه جیره غذایی حیوانات را در میانسالی کاهش دهیم قریب ده تابیست درصدبه عمر آن‌ها افزوده میشود.

دکتر والفورد میافزاید که تنهاروش شناخته شده برای افزایش طول عمر و تعویق کهنسالی حیوانات خونگرم، کم خوری بلند مدت است. این یافته‌ها به طور یقین شامل انسان هم میشود. چرا که در تمام گونه‌های حیوانات که تا به حال مطالعه شده اند، نتیجه مثبت بوده است.

 ارتباط وزن وطول عمر

دکترکلیومک کی، استاد دانشگاه کرنل موفق شد با کاهش پنجاه درصد از جیره غذایی تعدادی از موش آزمایشگاهی طول عمر آن‌ها را به دوبرابر برساند. با تعمیم این آزمایش به شرایط بدن انسان، طول عمر بشرصد وچهل سال خواهد بود.

پروفسورها کسلی در جریان یک آزمایش توانست با قطع متناوب غذای تعدادی کرم، طول عمر آن‌ها را تانوزده برابرافزایش دهد. مطالعات و تحقیقات ارتودوکسها نشان میدهد که دوعامل در رسیدن به سن صد سالگی از اهمیت زیادی برخوردار است: نخست کم خوری ودوم دفع کامل مواد سمی بدن. اگربه پرخوریعادت دارید، دست کم بخش بیشتر قوت روزانه خود را به سالاد وآب میوه اختصاص دهید. خوردن سبزی غیر نشاسته ای مانند گل کلم نیز به مقدار فراوان مانعی ندارد. حتی میتوانید گل کلم را با پروتئین و یا سیب زمینی تنوری بخورید.

مهارت پنجم: خودداری از صرف نوشیدنی همراه باغذا

نوشیدن آب در حین غذا موجب رقیق شدن شیرابه معده میشود، در نتیجه معده برای ترشح شیرابه بیشتر، انرژی بیشتری را به مصرف میرساند. اگر ترک نوشیدنیها توام با صرف غذا برای تان مشکل است دست کم ده تاپانزده دقیقه قبل از صرف غذا و یانیم ساعت بعد از صرف آن مایعات بخورید. در عین حال، برای این که هضم و جذب در لوله گوارش با تأخیر روبه رو نشود، بهتر است از نوشیدن هرگونه مایعات تادو، سه ساعت پس از صرف غذا اجتناب کنید. زیرا همان طور که میدانید هضم غذا در سیستم گوارش به طور معمول به چنین زمانی نیاز دارد؛ به عکس ترکیب نامتناسب مواد غذایی و یا نوشیدن آب در حین صرف غذا ممکن است عمل هضم و جذب را به هشت، ده وحتیچهارده ساعت افزایش دهد. بار دیگر خاطر نشان میکنم که رعایت ترکیب مناسب مواد غذایی و صرف میوه، انرژی فراوان و شگفت انگیزی را در بدن شما به جریان میاندازد. زیرا از اتلاف انرژی عصبی حاصل از صرف غذاهای نامناسب جلوگیری میکند.

هفت مهارت اساسی درتغذیه صحیح

مهارت ششم: پیروی از گیاه خواری

افرادی که به خوردن گوشت فراوان عادت دارند در برابر چنین توصیه ای ممکن است بگویند که سموم دفع آفات که در مزارع به کار میرود ارزش غذایی گیاهان را به میزان چشمگیری کاهش میدهد و حتی نسوج گیاهی را مسموم میکند. در پاسخ به چنین افرادی باید گفت: “سمومی که به همراه علوفه به مصرف حیوانات میرسد، پس از عبور از دستگاه گوارش آن‌ها قریب پانزده برابرغلیظ تر شده و سپس در ماهیچه‌های شان متمرکز میشود”.

بنابراین اگر به هر دلیلی آثار سموم دفع آفات بر روی گیاهان باقی بماند، تأثیر آن بر روی گوشت مصرفی به مراتب نامطلوب تر است.

مهارت هفتم: خودداری ازخوابیدن بلافاصله پس از صرف غذا

اگر پس از صرف غذا مستقیم به بستر بروید، جریان هضم غذا در لوله گوارش کند میشود و در نتیجه چربیها فرصت بیشتری برای جذب شدن دارند.

“باخود پیمان میبندم که درده روزه آینده، تحت هرشرایطی ازاصول تغذیه صحیح پیروی کنم”.

1/5 - (1 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد