وقتی که در یک رابطه صمیمی هستید، مهم است که به احساس شما در مورد صمیمیت جنسی و زمانی که دوست دارید رابطه جنسی داشته باشید احترام گذاشته شود و از طرف پارتنر خود درک شوید. خیلی رایج است که دورههایی در زندگی خود داشته باشید که علاقه ای به داشتن رابطه جنسی نداشته باشید. این حالت کاملاً طبیعی است و شریک زندگی شما در صورتی که علاقهای به داشتن رابطه نداشته باشید متوجه خواهد شد. صداقت و درک از ویژگی های مهم یک پارتنر است. در این مقاله درباره نحوه «نه گفتن» به رابطه جنسی با شریک زندگی تان صحبت می کنیم.
دلایل نه گفتن به رابطه جنسی
هر فردی در مورد اینکه چقدر می خواهد رابطه جنسی داشته باشد متفاوت است. این موضوع را می توان با توجه به زمان روز، مکان یا خلق و خوی شما تعیین کرد. هورمون ها در طول چرخه قاعدگی شما در نوسان هستند و این می تواند بر خلق و خو، میل و احساس فیزیکی شما تأثیر بگذارد. در ادامه برخی از دلایل رایج کاهش میل جنسی آورده شده است.
-
فشار
استرس مزمن و طولانی مدت می تواند باعث تغییراتی در سلامت جسمی و روانی شما، از جمله کاهش میل جنسی شود. وقتی برای مدت طولانی تحت استرس هستید، بدن شما یک ماده شیمیایی به نام کورتیزول تولید می کند. وقتی کورتیزول در بدن به سطوح بالایی می رسد، می تواند بر میل جنسی تأثیر بگذارد.
استرس می تواند ناشی از عوامل درونی یا خارجی باشد. عوامل درونی ممکن است شامل ترس از شکست، تصور از خود، ادراک از خود و تلاش برای کمال باشد. عوامل استرس زای بیرونی ممکن است شامل شغل، خانواده، دوستان، امور مالی و غیره باشد. برخی از این عوامل راحت تر از سایرین قابل تشخیص هستند، اما همه باید مورد توجه قرار گیرند و مدیریت شوند تا استرس کمتر و زندگی شادتر و سالم تری داشته باشید.
ابتدا استرسی را که بر احساس شما تأثیر می گذارد شناسایی کنید و این اطلاعات را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید. سپس راه هایی برای حذف یا کاهش آن بیابید. شاید تصمیم بگیرید ورزش کنید، به موسیقی گوش دهید، یک سرگرمی برای خودتان ایجاد کنید، یا زمانی از روز خود را برای خود اختصاص دهید.
-
زایمان
بدن شما در دوران بارداری و زایمان دچار تغییرات زیادی می شود. ممکن است وزن شما افزایش یافته باشد و علائم کششی یا بخیههای تازهای داشته باشید. گاهی اوقات برای افرادی که به تازگی زایمان کرده اند احساس جذابیت سخت است. این موضوع کاملاً طبیعی است. احساس خود را توضیح دهید و افکار خود را با شریک زندگی خود در میان بگذارید.
بعد از زایمان، هورمونهای شما نیز دچار نوسان میشوند و گاهی اوقات باعث نوسانات خلقی و افزایش تحریکپذیری میشوند. همه اینها بخشی طبیعی از بارداری و دوره پس از زایمان است. هورمونهای شما با گذشت زمان به سطح طبیعی قبل از بارداری برمیگردند.
اطمینان حاصل کنید که هنگام مراقبت از نوزاد جدید از دیگران کمک می خواهید و کمکها را می پذیرید. برای استراحت، ریکاوری و شارژ مجدد به زمان نیاز دارید. وقتی که خانواده جدید شما در روال جدید خود قرار گرفتند، زمانی را برای ارتباط مجدد با شریک زندگی خود اختصاص دهید. این مسئله برای یک رابطه مستمر، عاشقانه و فعال جنسی ضروری است. سعی کنید برای چند شب با هم بودن برنامه ریزی کنید و از کسی بخواهید در حالی که بیرون هستید مراقب کودک باشد.
-
کنترل بارداری
کنترل بارداری هورمونی با تغییر نحوه عملکرد طبیعی بدن شما کار می کند. این می تواند برخی از عوارض جانبی نیز ایجاد کند. اگر میل جنسی شما کمتر از حد معمول به نظر می رسد، ممکن است به دلیل کنترل بارداری باشد که در حال انجام هستید.
با شریک زندگی خود در مورد هر مشکلی که با کنترل بارداری خود دارید صحبت کنید و توضیح دهید که ممکن است بر میل جنسی شما تأثیر بگذارد. اگر علائم شما ادامه یابد، می توانید با پزشک خود در مورد گزینه های دیگر صحبت کنید. انواع مختلفی از پیشگیری از بارداری با ترکیبات و سطوح مختلف هورمون ها وجود دارد.
-
رابطه سمی
نه گفتن به رابطه جنسی در هر زمانی و به هر دلیلی مشکلی ندارد. شما هرگز مجبور نیستید با کسی رابطه جنسی داشته باشید، چه در یک رابطه باشید یا نه.
هر دو طرف باید از رابطه جنسی سود ببرند. رابطهای که در آن احساس فشار، اجبار، تهدید یا آزار جسمی یا عاطفی میکنید ممکن است سمی باشد. یک رابطه ناسالم قطعاً می تواند میل جنسی شما را کاهش دهد. در رابطه ای که در آن احساس تهدید می کنید یا مورد آزار جسمی یا عاطفی قرار می گیرید، نمانید. از کسی که به او اعتماد دارید کمک بخواهید.
-
تغییر در کشش جنسی
اگر نمی خواهید با شریک زندگی خود رابطه جنسی داشته باشید، ممکن است تعجب کنید که آیا با شخص دیگری راضی تر خواهید بود. اگر چنین احساسی دارید، طبیعی است که بخواهید به رابطه جنسی نه بگویید.
اگر این اتفاق برای شما افتاد، به دقت در مورد آنچه در رابطه جنسی می خواهید فکر کنید. تمایلات جنسی خود را بررسی کنید و در نظر بگیرید که آیا می خواهید در رابطه فعلی خود تغییراتی ایجاد کنید. به یاد داشته باشید، اگرچه تصمیم در نهایت با شماست، اما می توانید از افرادی که به آنها اعتماد دارید، توصیه های مفیدی دریافت کنید.
چگونه به رابطه جنسی نه بگوییم
ارتباط برای روابط سالم مهم است. وقتی آماده شدید، احساسات و نگرانی های خود را با شریک زندگی خود بیان کنید. اجتناب و فرار از مشکل باعث از بین رفتن یا حل شدن آن نمی شود.
برخی از افراد با آوردن شخص ثالث بی طرف برای انتقال احساسات و نگرانی های خود احساس راحتی بیشتری می کنند. بسیاری از زوج ها در صورتی که از زندگی جنسی خود ناراضی باشند به دنبال کمک یا مشاوره هستند.
آیا باید در رابطه بمانید؟
برخی از افراد در اعماق قلب خود می دانند که آیا یک رابطه ارزش صرف وقت و تلاش را دارد یا زمان پایان دادن به آن فرا رسیده است.
شما تنها کسی هستید که می توانید تعیین کنید که آیا این رابطه شما را خوشحال می کند و برای شما مناسب است یا نه. هر کاری که انتخاب می کنید، مطمئن شوید که نیازها و احساسات خود را صادقانه برآورده می کنید.
جمع بندی
اگر نمی خواهید با شریک زندگی خود رابطه جنسی داشته باشید، ممکن است به این دلیل باشد که روحیه کافی ندارید. این احساسات می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله استرس و تغییرات زندگی باشد. بدون توجه به دلیل، شما هرگز موظف به داشتن رابطه جنسی نیستید. حتی اگر شروع به رابطه جنسی کنید، اشکالی ندارد که نظر خود را تغییر دهید و هر زمان که بخواهید متوقف شوید. با شریک زندگی خود در مورد هر چیزی که احساس می کنید صادق باشید و زمانی که آماده شروع مجدد رابطه جنسی هستید به او بگویید.