راهنمای خودیاری افسردگی

افسردگی چیست؟

تقریبا همه افراد دچار نوسانات طبیعی در خلق می شوند و گاهی اوقات دچار غم و اندوه می شوند. این نوسانات خلق طبیعی هستند و به ما کمک می کنند تا از چیزهایی که در طول زندگی مان از دست داده ایم، آگاه شویم و بتوانیم شادی ها را در کنار غم ها درک کنیم. اما اختلال افسردگی با این نوسانات خلقی طبیعی متفاوت است.

افسردگی تنها یک یا دو علامت ساده نیست، بلکه ترکیبی از افکار، احساسات، رفتار ها و تجربیات مختلف است. افسردگی دارای طیف متنوعی از علائم شامل کاهش انرژی و بی حوصلگی، لذت نبردن از فعالیت های گذشته، خلق غمگین، کاهش یا افزایش اشتها و وزن، بی خوابی یا پرخوابی، اختلال در تمرکز و تصمیم گیری، احساس ناامیدی، شکایت های جسمانی، دوری گزینی از سایرین، تحریک پذیری و گاها افکار خودکشی می باشد. بسیاری از افراد دچار افسردگی همراه با این علایم، احساس اضطراب نیز دارند . گاهی اوقات، در افسردگی علایم جسمانی مانند حالت تهوع یا ضعف، دردهای بدنی، تاری دید، تپش قلب، و تعریق به وجود می آید.

اختلال افسردگی با سوگواری که به دنبال از دست دادن فرد عزیزی به دلیل مرگ، جدایی یا طلاق ایجاد می شود، متفاوت است. در سوگ، غم و اندوه، کاهش انرژی و از دست دادن علاقه به صورت موج وار به وجود می آیند و معمولا خود به خود و در کوتاه مدت بهبود می یابد.

روان درمانی شناختی رفتاری چیست ؟

روان درمانی شناختی–رفتاری یا CBT (cognitive behavioral therapy) یک درمان ساختاریافته، کاربردی و مبتنی بر شواهد برای درمان اختلالات روانشناختی از جمله افسردگی است. تحقیقات نشان داده است که روان درمانی شناختی-رفتاری یکی از درمان های موثر برای افسردگی خفیف تا متوسط است.

در این روان درمانی، از طریق شناسایی و جایگزینی رفتارها و الگوهای تفکر که باعث ایجاد و تداوم افسردگی می شوند، علایم افسردگی بهبود می یابد.

در این درمان شیوه های منفی و غیرواقع بینانه تفکری که باعث افسردگی می شوند را خواهید شناخت و سپس به شما ابزار هایی داده خواهد شد که به وسیله آن ها واقع بینانه تر فکر کنید و در نتیجه احساس بهتری داشته باشید.

در این روان درمانی، الگوهای جدید فکری و رفتاری آموزش داده می شود که به شما کمک می کند تا چرخه معیوب افسردگی را بشکنید.

درمان شناختی- رفتاری افسردگی تا چه اندازه موثر است ؟

مطالعات علمی که در دانشگاه های مطرح سراسر دنیا صورت گرفته است، نشان داده اند که CBT به اندازه داروهای ضد افسردگی در درمان افسردگی خفیف و متوسط کارایی داشته اند.

در این تحقیقات پس از 20 جلسه درمان فردی، تقریبا 75 درصد از بیماران کاهش قابل ملاحظه ای را در علائمشان نشان دادند. در برخی از تحقیقات ترکیب درمان شناختی- رفتاری و دارویی این اثر بخشی را به میزان 85 درصد افزایش می دهد. علاوه بر این، نتایج نشان می دهند بسیاری از بیماران که دو سال پس از اتمام درمان مورد بررسی قرار گرفتند همچنان روند بهبود خلق و خوی خود را حفظ کرده بودند. در درمان شناختی- رفتاری علاوه بر بهبود علائم بیماری، سعی بر این است که با یادگیری مهارت ها، از بازگشت بیماری جلوگیری شود.

این بسته رشد، بر مبنای اصول روان درمانی شناختی-رفتاری جهت فراهم سازی این درمان برای عموم هم وطنان فارغ از موانع زمانی-مکانی و مالی است.

5/5 - (2 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد