اختلال اضطراب یا اضطراب‌ طبیعی

اختلال اضطراب

اضطراب احساس دلهره عمومی بوده و ناخوشایند است.

وقتی که مضطرب هستید، ممکن است احساس بی قراری کرده و واکنش‌های بدنی مانند سردرد، تعریق، تپش قلب، گرفتگی قفسه سینه و ناراحتی معده را تجربه کنید.

اما آیا احساس اضطراب شما طبیعی است یا مشکل ساز بوده و مبتلا به اختلال اضطراب هستید؟

برای آشنایی با تفاوت میان اضطراب طبیعی با اختلال اضطراب در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

اضطراب یک تجربه طبیعی برای هر انسانی است. در واقع، این احساس می‌تواند پاسخی بالقوه و مفید در مقابل پیش بینی شرایط خطرناک باشد.

علائم جسمی اضطراب، ناشی از پاسخ سیستم عصبی به طورخودکار است.

این حالت با ترس تفاوت دارد، اما مربوط به واکنشی طبیعی در برابر یک خطر فعلی است.

اختلال اضطراب

اضطراب واکنشی طبیعی و رایج است در حالی که می‌تواند ناهنجاری‌هایی را ایجاد کند.

بنابراین، در این مطلب می‌خواهیم در این مورد بحص کنیم که چه زمانی اضطراب طبیعی و چه زمانی به صورت بیماری اختلال اضطراب درآمده است؟

اضطراب می‌تواند طبیعی و مفید باشد

در طول زندگی تعداد بی شماری از تجربیات مختلف برای انسان وجود دارد که باعث اضطراب طبیعی می‌شود.

زندگی تجربه “اولین”‌های ایجاد کننده اضطراب مانند اولین قرار ملاقات، اولین روز مدرسه یا اولین بار دور از خانه ماندن را به ما ارائه می‌دهد.

وقتی ‌که در طول سفر زندگی پیش می‌رویم، وقایع مهم زیادی، چه خوب و چه بد، وجود دارند که باعث اضطراب می‌شوند.

این حوادث می‌تواند مواردی از قبیل شرکت در امتحان مدرسه، ازدواج، پدر و مادر شدن، طلاق، تغییر شغل، دست و پنجه نرم کردن با بیماری و موارد دیگر را شامل شود.

ناراحتی ناشی از اضطراب طبیعی و حتی مفید تلقی می‌شود.

به عنوان مثال اضطراب امتحان می‌تواند باعث شود که شما بیشتر برای امتحان درس بخوانید و تلاش کنید یا اضطرابی که در هنگام عبور از پارکینگی تاریک و خلوت به سمت اتومبیل خود احساس می‌کنید باعث هوشیاری و آگاهی‌تان از محیط اطراف می‌شود.

همچنین اضطراب می‌تواند به شکل یک مشکل باشد

اگرچه کاملاً واضح است که اضطراب طبیعی و حتی مفید است، اما برای بسیاری از افراد این مسئله به یک مشکل تبدیل می‌شود. تفاوت اصلی بین اضطراب طبیعی و اضطراب مشکل ساز مسئله ای بین منبع و شدت تجربه است.

اضطراب طبیعی متناوب است و بر اساس برخی از وقایع یا موقعیت‌ها انتظار می‌رود.

از طرفی دیگر اضطراب مشکل دار یا همان اختلال اضطراب، مزمن (ادامه دار) و غیر منطقی است و بسیاری از عملکردهای زندگی را مختل می‌کند. رفتار اجتنابی، نگرانی بی وقفه، مشکلات تمرکز و حافظه همه می‌توانند ناشی از مشکل اضطراب شود.

علائم این نوع اضطراب می‌تواند به قدری شدید باشد که باعث مشکلات خانوادگی، شغلی و اجتماعی شود.

مؤلفه‌های اختلال اضطراب شامل پاسخ‌های جسمی‌ به اضطراب (مانند تپش قلب و ناراحتی معده)، افكار تحریف شده كه منشأ نگرانی بیش از حد می‌شوند و تغییرات رفتاری تأثیرگذار بر روش معمول زندگی فرد و تعامل او با دیگران است.

به عنوان مثال اختلال اضطراب فراگیر (GAD) به عنوان “وجود اضطراب و نگرانی بیش از حد در مورد موضوعات، حوادث یا فعالیتهای مختلف” تعریف می‌شود.

در این حالت مطابق راهنمای تشخیصی آماری اختلالات روانی، نگرانی بیش از حد (حداقل ۶ ماه) همراه با علائم جسمی ‌و شناختی اضطراب رخ می‌دهد.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنید؟

اگر فکر می‌کنید که اضطراب شما در زندگی روزمره‌تان مشکلی ایجاد می‌کند، بهتر است که به پزشک متخصص مراجعه کنید. از آنجا که زنان علائم اضطراب را بیشتر از مردان تجربه می‌کنند، امروزه متخصصان توصیه می‌کنند که تمام زنان و دختران 13 سال به بالا از نظر اختلالات اضطراب در معاینات روتین سلامت مورد بررسی قرار گیرند. تشخیص و مداخله به موقع مهم است زیرا در صورت عدم درمان اضطراب به مرور زمان بدتر می‌شود و اضطراب بیش از حد می‌تواند همزمان با تعدادی دیگر از بیماری‌های پزشکی و روانی ایجاد شود.

اختلال اضطراب

همچنین در انواع بیماری‌های جسمی‌، مانند بیماری‌های قلبی، مشکلات معده و سردرد یا دردهای دیگر، اضطراب به عنوان مشکل نشان داده شده است. اما بهترین دلیل برای مراجعه به پزشک این است که اضطراب کنترل شده و با درمان می‌توان از عوارض آن جلوگیری کرد.

منبع: verywellmind

5/5 - (1 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد