هر رابطهای هر مقدار خوب، ممکن است زمانی به مرحلهای برسد که علاقه به رابطه جنسی در آن کاهش یابد.
این مسئله ممکن است تنها یک مشکل کوتاه مدت به دلیل استرس در محل کار، خانه و یا هرچیز دیگری باشد. ممکن است تنها همسر شما برای مدت کوتاهی حواسش را پرت مسائل دیگری کرده باشد.
حتی مسائل شایعتری مانند گرفتاریهای روزمره نیز میتواند باعث شود، شریک زندگی شما مایل باشد شب را جلوی تلویزیون به سر کند. به هرحال مسائلی مانند این معمولا زودگذر هستند و به راحتی به مرور زمان رفع خواهند شد.
با این حال بی نظمی طولانی در دفعات رابطه جنسی در یک رابطه میتواند به هر دو طرف آسیب برساند. این مسائل نه تنها میتواند سبب ایجاد احساس سرخوردگی و شک و تردید شود، بلکه ممکن است اولین قدم برای یک ازدواج بدون رابطه جنسی باشد.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
نگرانی در مورد این مسائل بی اساس نیست. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در آرشیو بررسی رفتار جنسی، شش درصد از ازدواجها در طول یک سال بدون رابطه جنسی خواهند بود.
چالشها
هیچکس نمیتواند بگوید چه فاصلهای بین رابطه جنسی عادی است. معمولا میزان این فاصله وابسته به سن زوج و مدت زمانی است که با هم بودهاند. همچنین میتوان به این ویژگیها الگوی رابطه جنسی آنان را نیز اضافه کرد. با این اوصاف اگر مدت زمان بین رابطه جنسی زوجین باعث ایجاد تنش قابل ملاحظهای شود یا اعتماد آنان را تضعیف کند، باید در این زمینه اقداماتی انجام شود.
اگرچه قطعا باید در این زمینه کاری انجام داد اما هرگونه بحث در مورد عدم وجود رابطه جنسی ممکن است موجب احساس گناه، خشم، سرزنش و یا خجالت شود. در واقع این مسئله با پیشگیری تفاوت زیادی خواهد داشت.
برای این منظور میتوانید اقداماتی انجام دهید تا مشکل را حل کنید. در مرحله اول نباید هیچ سناریوی از پیش تعیین شدهای برای شریک زندگیتان درست کنید تا مشکلات را به گردن او بیاندازید. مهم نیست این مسئله چقدر شما را ناراحت کند.
علل
علل از دست دادن علاقه جنسی میتواند به مسائل بسیاری از جمله استرس، افسردگی، اختلالات نعوظ، اختلالات هورمونی (ناشی از یائسگی یا هیپوگنادسیم)، درد تناسلی (مانند واژینیسموس یا بالانیت)، بیماریهای مزمن، داروها، اعتماد به نفس پایین و مشکلات دیگر مربوط باشد.
بنابراین با توجه به این مسائل، بسیار قضاوت زودهنگامی است که فکر کنید، شریک جنسی شما به شما بیعلاقه شده است. علاوه بر این مهم است که بین میل جنسی پایین (از دست دادن میل جنسی)، میل جنسی خشک (فقدان فانتزی های جنسی) و اختلال عملکرد جنسی (عدم توانایی داشتن رابطه جنسی یا رابطه جنسی توام با احساسات شدید گناه) تمایز قائل شوید.
هر کدام از این مسائل میتوانند علل جسمی و روانشناختی داشته باشند اما نحوه درمان آنها کاملا متفاوت است. با درک تفاوت، شما می توانید به این مسئله بیشتر عینی نگاه کنید و از بسیاری از پیامدهای عاطفی جلوگیری کنید.
چه کاری باید بکنیم؟
هنگامی که قصد دارید با همسر خود در مورد مشکلات جنسی صحبت کنید، بدترین محل برای انجام این کار اتاق خواب است. در اتاق خواب هر دوی شما در معرض آسیب پذیری هستید. در عوض، یک منطقه خنثی پیدا کنید که در آن تنها باشید. مکانی که خصوصی، و بدون آسیب پذیری باشد. هر خانوادهای مسلما مکانی دارد که مایه آرامششان خواهد بود.
هر گونه تلاش برای بیان بدون حساسیت و هیچ گونه سرزنش مهم است. این مسئله بسیار مهم است که نگرانی های خود را به اشتراک بگذارید. این کار را با زیر بنای وجود رابطه عاشقانه انجام دهید. نه اینکه بگوییم “تو” باعث نگرانی من هستی. سرزنش شریک زندگیتان بدترین کار ممکن است.
اگر شریک زندگی شما قادر به کشف مشکل (مانند استرس در محل کار یا احساس خستگی تمام وقت) نیست، برای پیدا کردن راه حل با هم همکاری کنید. تمرکز بر تغییرات جدید بسیار مهم است. در صورت نیاز به مشاوره روانپزشکی بروید. هرگز خودسر پیشنهاد درمان ندهید
. درمان مبتنی بر مهارتهای مدیریت استرس و سایر مهارت ها توسط یک سکس تراپیست ممکن است، مفید باشد. ممکن است این مسئله به شناسایی افسردگی یا اضطراب کمک کند. علاوه بر این، وقت خود را برای تکرار، اهمیت، صمیمیت و نزدیکی صرف کنید.
اطلاعاتی در مورد سکستراپ
اگر شریک زندگی شما نمیداند چه مشکلی وجود دارد، اما آن را حس میکند، یک معاینه فیزیکی با دکتر خانوادگی پیشنهاد کنید. کمبود میل جنسی اغلب نتیجه یک وضعیت پزشکی ناشناخته (مانند تستوسترون پایین، فشار خون بالا، کم کاری تیروئید، یا دیابت) یا یک داروی مزمن (مانند داروهای ضد افسردگی، قرص های ضد بارداری و داروهای خاص پروستات) است که ممکن است میل جنسی شما را کاملا از بین ببرد.
بایدها و نبایدها در سرد شدن رابطه جنسی
اگر شریک زندگی شما تمایلی برای صحبت در این زمینه ندارد، نباید سعی کنید مشکلات را به تنهایی حل کنید. این مسئله به معنی شکست خوردن رابطه زناشویی شما نیست. باید به عنوان یک زن و شوهر بدانید که هر مشکلی راهحلی دارد. پیشنهاد مشاوره زوجین و سکس تراپیست، در صورت نیاز میتواند این مسئله را مشخصتر کند.
مهم این است به یاد داشته باشید که حل هرگونه مشکل در روابط جنسی،مالی و عاطفی و احساسی یک فرآیند است. وقت کافی بگذارید. صبور باشید، و در صورت لزوم، به صورت منظم به روانشناس و روانپزشک سر بزنید. انقدر این کار را انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که اعتماد به نفس شما افزایش یافته و مشکلات رفتاری شما کم شود.
فراموش نکنید این مشکل یک شبه به وجود نیامده و برای حل آن نیاز به زمان است. سرخورده نشوید.
حمایت خود را از شریک زندگیتان ابراز کنید. به او حس آرامش دهید تا بداند تنها نیست و از دست او عصبانی نیستید. فراموش نکنید این مشکلات حل خواهد شد. اما به یاد داشتهباشید باید همه علایم مربوط به سرد شدن رابطه جنسی را در نظر بگیرید تا وخیم نشود. فراموش نکنید هر سرد شدن موقتی نشانه مشکل جدی نیست و دلیل بر ناتوانی جنسی نخواهد بود. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، بعضی مشکلات به علت استرسهای روزانه است و به مرور زمان حل خواهد شد.
فراموش نکنید شما به عنوان یک همسر وظیفه پشتیبانی را بر عهده دارید.