مزایای یوگا در درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

همانطور که می‌دانید ورزش باستانی یوگا به عنوان داروی خوبی برای بدن شناخته شده است. اما این ورزش چگونه می‌تواند در راستای درمان شناختی رفتاری برای درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) استفاده شود؟

برای آشنایی با مزایای یوگا در درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) طبق نتایج مطالعات و پژوهش‌ها در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

مطالعات متعددی نشان می‌دهد که یوگا به تنظیم سطح قند خون، بهبود بیماری‌های اسکلتی عضلانی، تعدیل سیستم عصبی و تنظیم سیستم قلبی عروقی کمک می‌کند. سرعت این ورزش آهسته و ثابت است و حالت‌ها و پوزیشن‌های آن تدریجاً از آسان تا سخت هستند. یوگا کوندالینی (Kundalini) چندین اصول را ترکیب می‌کند که مستقیماً روی نشاط جسمی ‌و افزایش هوشیاری کار می‌کنند: حرکات کششی، تمرین پوزیشن های مختلف بدن، تنفس کنترل شده، توجه متمرکز، آگاهی ذهنی و روند مراقبه.

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

تکنیک اصلی، کشش و نگه داشتن تمرکز در حالتهای مختلف همزمان با کنترل تنفس است. این عمل شما را از طرز تفکرات منفی و نگرانی‌های مزاحم در حین حرکت با نام‌هایی مانند کبرا، کماندار یا گاو گربه که به تعادل و تمرکز نیاز دارند، دور می‌کند. تمرکز روی بدن و نفس کشیدن باعث می‌شود تا مغز شما به استراحت بپردازد. پس از انجام فقط یک جلسه یوگا، می‌توانید ذهنی آرام تر، احساسی سبک تر، طراوت و شفافیت تجربه کنید.

مطالعه جدید در مورد تأثیر یوگا در درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) 

اما یوگا در بهبود سلامت روان، به ویژه در بیماری‌هایی مانند اختلال اضطراب فراگیر (GAD) که شامل بی قراری مزمن و نگرانی است، چقدر مؤثر است؟

بیماری GAD شایع و مختل کننده است. اگرچه بسیاری از بیماران مبتلا به GAD به دنبال مداخلات مکمل و جایگزین از جمله یوگا هستند، داده‌هایی که از اثربخشی یوگا یا چگونگی مقایسه آن با درمان‌های خط اول مانند است، وجود ندارد. درمان شناختی – رفتاری (CBT) نوعی روش درمانی است که به بیماران کمک می‌کند تا باورها و الگوهای فکری ناکارآمد را شناسایی کرده و دوباره بسازند.

اخیراً مطالعه ای بر روی 226 فرد بزرگسال مبتلا به GAD انجام شد. سوال اصلی این مطالعه این بود که آیا یوگا به اندازه CBT برای درمان GAD مؤثر است؟  بعد از سه ماه، گروههای درگیر یوگا کوندالینی یا درمان CBT بهبود بیشتری در علائم GAD نسبت به گروه آموزشی کنترل استرس نشان دادند، اما CBT از یوگا کوندالینی مؤثرتر بود. به طور کامل 54 درصد از افرادی که یوگا را تمرین می‌کردند در مقایسه با 33 درصد در گروه آموزش کنترل استرس بودند، پاسخ‌های خوبی را در علائم بهبود معنادار داشتند. 71٪ از بیماران تحت درمان با CBT، این معیارهای بهبود علائم را داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که اگرچه به نظر می‌رسد یوگا برای GAD مؤثر است، اما CBT همچنان روش استاندارد طلایی برای درمان این اختلال است.

شاید علاقمند باشید که بخوانید: چگونه اضطراب باعث ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود.

نتایج این مطالعه

 

براساس اعلام انجمن اضطراب و افسردگی آمریكا، سالانه 6/8 میلیون بزرگسال (3.1 درصد از جمعیت آمریكا) مبتلا به اضطراب فراگیر (GAD) می‌شوند. افراد مبتلا به GAD ممکن است بیش از حد بر حوادث احتمالی تمرکز کنند یا بیش از حد در مورد پول، شغل و یا سایر موارد نگران باشند. این اختلال باعث نگرانی‌های غیرکارآمد در مواردی می‌شود که هیچگونه شواهد آشکاری برای نگرانی وجود ندارد. متأسفانه، بسیاری از مبتلایان تمایلی به درمان ندارند و یا قادر به دسترسی به درمانهای مبتنی بر شواهد نیستند و بسیاری از بزرگسالان تمایلی به مصرف داروهای این اختلال ندارند.

این مطالعه جدید مبتنی بر این تحقیق است که نشان می‌دهد که ورزش محبوب، در دسترس و ارزان یوگا می‌تواند برای درمان اضطراب در بزرگسالان مفید باشد. به گفته محقق برجسته دکتر نائومی‌سایمون (Dr. Naomi Simon)، استاد گروه روانپزشکی در دانشگاه لانگون نیویورک: “یافته‌های ما نشان می‌دهد که یوگا، ارزان بوده و به طور گسترده‌ای در دسترس است و می‌تواند علائم بیماری اضطراب فراگیر (GAD) را برای برخی از افراد مبتلا به این اختلال بهبود بخشد و می‌تواند یکی از ابزار ارزشمند در یک برنامه درمانی کلی باشد. ”

منبع: psychologytoday

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد