[aparat id=’4GYfH’]

اختلال شخصیت مرزی یکی از دشوارترین و سخت ترین وضعیت روانپزشکی است که بار روانی و اقتصادی زیادی به دوش فرد مبتلا، اعضای خانواده و سیستم سلامتی و بهداشتی وارد می کند.

مبتلایان به این اختلال به سبب آشفتگی هیجانی، عدم مدیریت روابط و نقص جدی در داشتن هویت یکپارچه، چه در روابط خانوادگیو عاطفی و چه در زمینه عملکرد تحصیلی و شغلی همیشه آسیب پذیرهستند.

چون علایم آن ها امکان تعامل سازنده با دیگران، برنامه ریزی کوتاه مدت و بلندمدت و خویشتن داری برای کسب آرامش و عبور از بحران ها را نمی دهد.

بعلاوه ابتلا به اختلال شخصیت مرزی شانس هم ابتلایی به اختلالات خلقی و مصرف مواد و خطر خودکشی را افزایش می دهد که باعث افت بیشتر در رشد فردی و اجتماعی می شود.

در برخی شرایط حتی ممکن است بدون دریافت درمان دارویی و یا روان درمانی نتوانند تا سال ها به عملکرد حدأقلی مناسب برسند.

این اختلال که از اوایل بزرگسالی به شکل خزنده و آرام آرام رشد و گسترش می یابد، می تواند با پیشگیری و حساسیت خانواده به وضعیت روانشناختی فرد مدیریت شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید :‌

تجربه سؤاستفاده جنسی، سؤاستفاده و آسیب های عاطفی، هویت پذیری ضعیف، روابط محدود یا آشفته با عزیزان و هیجان پذیری بالا، عدم کنترل و مدیریت  رفتاری و محدودیت گزینی از سمت خانواده که باعث می شود فرد بدون محدودیت تجارب جنسی یا مصرف مواد داشته باشد، ریسک ابتلا به این اختلال را افزایش می دهد.

در این شرایط لازم است والدین یا سایر کسانی که با فرد زندگی می کنند و این مشکلات یا برخی از آن ها را در فرد مشاهده می کنند، با متخصصین سلامت روان تماس داشته باشند. در این شرایط در اکثر مواقع تنها مراجعه فرد مبتلا یا در معرض خطر کافی نیست، بلکه نیاز است سیستم خانوادگی و فرزندپروری مورد بررسی قرار گرفته و وارد فرآیند درمانی شوند.

در این ویدیو به طور خلاصه درمورد علایم این بیماران و تجارب دردناک آنها به زبان ساده صحبت می شود. آیا شما یا نزدیکان خود این علایم و شرایط را تجربه کرده اید؟

1/5 - (1 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت