فهرست مطالب

در زندگی روزمره اتفاقاتی برای افراد پیش می‌آید که نیاز به صحبت کردن در مورد آن ها و گرفتن مشورت دارند. می‌توان برای این مسایل مشاور روانشناسی را انتخاب کرد.

اما برای برخی از افراد هنوز هم با وجود پیشرفت‌های زیادی در دنیا علم روانشناسی و مشاوره نامفهوم مانده است و شاید هم بد معنا شده است. 

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

اگر شخصی به یک مشاور روانشناس مراجعه می‌کند این بدان معنا نیست که وی بیمار است, خیر. همه ما در زندگی با یکدیگر صحبت می‌کنیم.

از مشکلات خود برای هم می‌گوییم و در پی رفع آنها هستیم. اما چه بهتر که این مشکلات توسط شخصی حل شود که علم‌ و دانش آن را داشته باشد.

مشاور روانشناسی

انواع مشاور روانشناسی

مشکلات بسیاری برای افراد در زندگی وجود دارد که شاید برای آنها خیلی عادی به نظر برسد اما نیاز به درمان توسط مشاور روانشناسی وجود دارد.

همانند داشتن استرس و اضطراب که این روزها بخصوص جوانان خیلی از آن رنج می‌برند.

همچنین مشکلاتی مانند افسردگی و ترک سیگار و … برخی از مشکلات هم هستند که حتی خود فرد را آزار نمی دهند اما اطرافیان را رنجیده خاطر می کند.

این رفتار ها همچون داشتن وسواس، اختلالات خواب، اختلالات خلقی و … هستند. انواع اختلالات را به صورت کامل در لینک زیر مطالعه کنید :  اختلالات
همچنین در زمینه های زیر یک مشاور روانشناس می تواند کمک های بسیار زیادی به شما بکند .

  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره روانشناسی شغلی
  • مشاوره سلامت روان
  • مشاوره تحصیلی

ممکن است یک فرد در طول زندگی به صورت مجرد هیچ یک از این اختلالات را نبیند در خود اما به محض اینکه بخواهد با شخص دیگری وارد زندگی شود این مشکلات به طرفین آسیب وارد می‌کند.

مشاور روانشناسی

بهبود و مشاوره روانشناس از طریق دارودرمانی نیست. بلکه با گوش دادن به صحبت‌های وی و مسایل فردی و بین فردی وی و ارائه راه حل ها و پیشنهادات لازم جهت رشد شخصی وی, بهبود صورت می‌گیرد.

درمان‌های مشاور روانشناسی معمولا در چند جلسه مشاوره صورت می گیرد. اما در این راه باید خود فرد تحت درمان نیز همکاری لازم را با مشاور خود داشته باشد.

در صورتی که مشاور برای بهبود مسایل روانشناختی راه حل‌هایی را ارائه بدهد و فرد آنها را اجرا نکند همکاری دو طرفه صورت نگرفته و هیچ درمانی انجام نمی‌شود.

مشاوره روانشناسی

نحوه کار مشاور روانشناسی

مشاور روانشناسی در این جلسات به ارزیابی وضعیت فکری و جسمی فرد بیمار می‌پردازد.
در این جلسات همچنین ماهیت و حد اختلالات رفتار فرد و سابقه داشتن بیماری‌های روانشناختی و … بررسی خواهد شد.
مشاور روانشناس فراتر از یک دوست و یا عضوی از خانواده می‌تواند به شخص بیمار کمک کند تا بتواند هر چه سریعتر بهبود یابد.
برای اینکه بتوانید یک متخصص خوب و حرفه‌ای در این زمینه پیدا کنید باید نکات بسیاری را مد نظر داشته باشید.
اینکه دقیقاً با چه کسی راحت تر می‌توانید صحبت کنید. مثلاً شاید با یک فردی که هم سن و سال پدر و یا مادرتان باشد نتوانید خیلی از مشکلات خود را بیان کنید و احساس خجالت زدگی داشته باشید.
یا اینکه به طور مثال با یک مشاور هم جنس با خود راحتتر بتوانید ارتباط برقرار نمایید و نکات بسیار زیادی که باید به آنها دقت نمایید.
روانشناس محرم اسرار شماست ولی دوست شما نیست

روانشناس دوست شما نیست، این موضوع باید هم برای روانشناس و هم برای بیمار واضح و مبرهن باشد. شما با دوست خود راجع به مسائل مختلف صحبت می‌کنید، دوست‌تان ممکن است رازهای شما را برملا کند، اختیار این را دارد که مابین صحبت کردن با شما به مسائل شخصی خود، جواب دادن به تلفن‌هایش و … بپردازد.

اما یک روانشناس خوب، باید فراتر از دوست شما باشد. او حامی شما است، اما این شغل اوست. او زمان مناسب را برای درمان شما اختصاص می‌دهد، اما سعی می‌کند یک بازی برد- برد بسازد.

شما در ارتباط با وی صادق هستید

احساسات درونی شما بیش از هر چیزی، انتخاب صحیح یک روانشناس خوب را تضمین می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که آیا روانشناسی که در حال سپری دوران درمان خود با وی هستید، مناسب است یا نه؟! به درون خود توجه کنید.
آیا پرده ای بین شما و مشاور وجود دارد ؟‌

آیا هر چیزی را که با او در میان می‌گذارید، صادقانه و بدون هیچ سانسوری است؟ اگر چیزهایی را از او پنهان می‌کنید و یا چیزهایی است که دروغ می‌گویید، بدانید که روانشناس شما چندان موفق نبوده است. روانشناس ناموفق بیمار موفقی ندارد .

روانشناسی مثل گیم یا بازی می‌باشد. در یک بازی، زمانی که شما یک مرحله را به خوبی پشت سر گذاشتید، به مرحله‌ی بعد می‌روید.

اما اگر مرحله‌ی بعدی را خوب بازی نکردید، دوباره آن را تکرار می‌کنید. روانشناسی نیز دقیقا همین‌گونه است، بنابراین نیازی به پنهان‌کاری یا دروغ‌گویی نیست.سعی کنید هر چه در ذهن دارید به صورت شقاف به روانشناس ارایه دهید تا روند درمانی و مشاوره شما به بهترین حالت ممکن پیش رود .

مشاور روانشناسی

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت