علائم اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

اعتیاد به گوشی‎‌های هوشمند

در حالی که گوشی هوشمند، تبلت یا رایانه می‌تواند ابزاری بسیار مفید باشد، استفاده معتادانه از این دستگاه‌ها می‌تواند در روند کار، مدرسه و روابط تداخل ایجاد کند و باعث اعتیاد به گوشی‌های هوشمند یا یکی دیگر از این وسیله‌ها شود.

آیا شما هم نگران استفاده بیش از حد از گوشی یا اینترنت هستید؟

نکات گردآوری شده در این مطلب می‌تواند به شما کمک کند تا از این عادت خلاص شوید و تعادل بهتر زندگی خود را به صورت آنلاین و غیرآنلاین برقرار کنید.

پس در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

 

اعتیاد به گوشی‌های هوشمند چیست؟

اعتیاد به گوشی‎‌های هوشمند

وقتی بیشتر از تعامل با افراد واقعی وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی یا بازی می‌گذرانید، یا نمی‌توانید از بررسی مکرر متن‌ها، ایمیل‌ها یا اپلیکیشن‌ها اجتناب کنید، حتی اگر عواقب منفی در زندگی شما داشته باشد، شاید وقت آن رسیده تا مجدداً نحوه استفاده از فناوری را در خودتان ارزیابی کنید.

اعتیاد به گوشی‌های هوشمند، که بعضاً به طور عامیانه به آن “نوموفوبیا” (ترس از بی موبایل بودن) می‌گویند، اغلب به دلیل مشکل استفاده بیش از حد اینترنت یا اختلال اعتیاد به اینترنت تشدید می‌شود.

به هر حال، به ندرت خود گوشی یا تبلت باعث ایجاد اجبار به استفاده بیش از حد می‌شود، بلکه بیشتر بازی‌ها، برنامه‌ها و دنیای آنلاین است که ما را به آن متصل می‌کند.

اعتیاد به گوشی‌های هوشمند می‌تواند منجر به انواع مشکلات شود، از جمله:

  • روابط واقعی: اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌های دوست یابی، ارسال پیام کوتاه و پیام رسانی می‌تواند تا جایی گسترش یابد که دوستان آنلاین و مجازی از روابط و دوستی‌های واقعی بیشتر شوند. همه ما به تازگی زوج‌هایی را می‌بینیم که کنار هم و در یک رستوران می‌نشینند و همدیگر را نادیده گرفته و فقط با گوشی‌های هوشمند خود مشغول می‌شوند. اگرچه اینترنت می‌تواند مکانی عالی برای آشنایی با افراد جدید، برقراری ارتباط مجدد با دوستان قدیمی‌یا حتی شروع روابط عاشقانه باشد، اما روابط آنلاین هم جایگزین مناسبی برای تعاملات در زندگی واقعی نیستند. دوستی‌های آنلاین می‌توانند جذاب باشند چراکه در یک حباب قرار داشته، تحت همان خواسته‌ها یا فشارهای ناشی از روابط بی نظم و دنیای واقعی نیستند. استفاده از اپلیکیشن‌ها و پیج‌های همسریابی می‌تواند به جای ایجاد روابط طولانی مدت، تمرکز شما را به سمت روابط کوتاه مدت تغییر دهد.
  • اضافه بار اطلاعات: وب گردی مجبوری، تماشای فیلم، بازی کردن یا بررسی خبرها می‌تواند منجر به کاهش بهره وری در محل کار یا مدرسه شود و شما را ساعت‌ها در انزوا قرار دهد. استفاده مجبوری از اینترنت و برنامه‌های گوشی‌های هوشمند می‌تواند شما را از سایر جنبه‌های زندگی، از روابط در دنیای واقعی گرفته تا سرگرمی‌ها و کارهای اجتماعی، غافل کند.
  • اعتیاد به سایبرسکس: استفاده اجباری از پورنوگرافی اینترنتی، سکس کردن، علاقه به برهنگی یا خدماتی در این راستا برای بزرگسالان می‌تواند بر روابط صمیمی‌و سلامت عاطفی واقعی شما تأثیر منفی بگذارد. در حالی که پورنوگرافی آنلاین و اعتیاد به فضای مجازی انواع اعتیاد جنسی هستند، اینترنت این امکان را برای دسترسی بیشتر، به شکلی نسبتاً ناشناس و بسیار راحت فراهم می‌کند. صرف ساعت‌ها مشغول خیال پردازی‌های غیرممکن در زندگی واقعی آسان است. استفاده بیش از حد از برنامه‌های دوست یابی که رابطه جنسی گاه به گاه را تسهیل می‌کند، ایجاد روابط صمیمی‌طولانی مدت را دشوارتر می‌کند یا به رابطه موجود آسیب می‌رساند.
  • اعتیادهای آنلاین: مانند بازی، قمار، معاملات سهام، خرید آنلاین یا پیشنهاد قیمت در سایت‌های حراجی اغلب می‌تواند منجر به مشکلات مالی و شغلی شود. در حالی که سالها اعتیاد به قمار مسئله‌ای کاملاً مستند بوده، وجود قمار اینترنتی دسترسی به قمار را خیلی بیشتر و راحتتر کرده است. تجارت اجباری سهام یا خرید آنلاین می‌تواند از نظر مالی و اجتماعی نیز ضرر داشته باشد. معتادان به قمارهای آنلاین ممکن است در ساعت‌های عجیبی از خواب بیدار شوند تا بتوانند در آخرین دقیقه‌های باقی مانده از حراجی در اینترنت شرکت کنند. شما شاید وسایلی را از اینترنت بخرید که به آنها نیازی ندارید و توانایی پرداخت هزینه آنها را ندارید و فقط هیجان پیشنهاد برنده را دارید.

علل و اثرات اعتیاد به گوشی‌های هوشمند و اینترنت

اگرچه می‌توانید با یک لپ تاپ یا رایانه هم مشکلات کنترل تمرکز را تجربه کنید، اما اندازه و راحتی گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها باعث می‌شود که بتوانیم آنها را تقریباً به هر جایی که خواستیم ببریم. در حقیقت، بسیاری از ما به ندرت بیش از 1 متر از گوشی‌های هوشمند فاصله داریم. مانند استفاده از داروها و الکل، آنها می‌توانند باعث ترشح مواد شیمیایی دوپامین در مغز شده و روحیه شما را تغییر دهند.

استفاده زیاد از گوشی‌های هوشمند اغلب می‌تواند علائم سایر مشکلات اساسی مانند استرس، اضطراب، افسردگی یا تنهایی باشد. در عین حال، می‌تواند این مشکلات را تشدید هم کند. به عنوان مثال اگر از اسمارت فون خود به عنوان “پتو امنیتی” برای از بین بردن احساس اضطراب، تنهایی یا ناشی گری در موقعیت‌های اجتماعی استفاده می‌کنید، برعکس بیشتر شما را به قطع ارتباط با افراد اطراف خود سوق خواهید داد. خیره شدن به گوشی تعاملات رو در روی شما را که می‌تواند به طور معناداری برای برقراری ارتباط با دیگران کمک کند که باعث کاهش اضطراب و تقویت روحیه می‌شود. به عبارت دیگر، درمانی که برای کاهش اضطراب انتخاب می‌کنید (تعامل با گوشی هوشمند) در واقع باعث تشدید اضطراب شما است.

اعتیاد به گوشی‌های هوشمند یا اینترنت همچنین می‌تواند به اشکال زیر به زندگی شما تأثیر منفی بگذارد:

  • افزایش تنهایی و افسردگی. اگرچه ممکن است به نظر برسد غرق شدن در اینترنت باعث می‌شود موقتاً احساساتی مانند تنهایی، افسردگی و دلزدگی از بین برود، اما در واقع می‌تواند احساس بدتری نیز در شما ایجاد کند. مطالعه ای در سال 2014 ارتباطی بین استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی و افسردگی و اضطراب را نشان داد. کاربران، به ویژه نوجوانان، تمایل دارند که خود را با همسالان خود در شبکه‌های اجتماعی مقایسه کنند و این کار به نوبه خود باعث افزایش احساس تنهایی و افسردگی می‌شود.
  • اضطراب. یکی از محققان دریافت که صرفاً حضور گوشی در محل کار باعث اضطراب بیشتر مردم شده و عملکردهای ضعیف در وظایف محول شده را نشان می‌دهد. هرچه استفاده شخصی از گوشی بیشتر شود، به همان اندازه اضطراب او بیشتر می‌شود.
  • افزایش استرس. استفاده از گوشی هوشمند برای کار معمولاً به معنای تداخل کار در خانه و زندگی شخصی شماست. شما فشار آنلاین بودن را همیشه احساس می‌کنید، به هیچ عنوان از اینترنت فارغ نمی‌شوید. این نیاز به بررسی مداوم و پاسخ به پیامها می‌تواند به افزایش استرس و حتی فرسودگی شغلی کمک کند.
  • تشدید اختلالات نقص توجه. جریان مداوم پیام‌ها و اطلاعات از طریق یک گوشی هوشمند می‌تواند مغز را تحت فشار قرار دهد و تمرکز توجه بر روی هر چیزی را بیش از چند دقیقه بدون احساس اجبار به حواس پرتی به چیز دیگری غیرممکن می‌کند.
  • توانایی تمرکز و تفکر عمیق یا خلاقیت را کاهش می‌دهد. صدای مداوم وزوز، پینگ یا بوق گوشی هوشمند می‌تواند شما را از کارهای مهم منحرف کند، سرعت کارتان را کُند کند و لحظات آرام و ساکتی را که برای خلاقیت و حل مسئله خیلی مهم هستند مختل کند. به جای اینکه همیشه با افکارمان تنها باشیم، همیشه آنلاین و متصل به شبکه مجازی هستیم.
  • خواب شما را آشفته می‌کند. استفاده بیش از حد از گوشی‌های هوشمند می‌تواند خواب شما را مختل کند و این موضوع می‌تواند تأثیر جدی بر سلامت روان شما داشته باشد. اختلال در خواب می‌تواند به حافظه شما تأثیر بگذارد، بر توانایی تفکر روشن تأثیر بگذارد و مهارت‌های شناختی و یادگیری شما را کاهش دهد.
  • تشویق برای جذب خود شدن. مطالعه‌ای در انگلیس نشان داد افرادی که زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند بیشتر از دیگران ویژگی‌های منفی شخصیتی مانند خودشیفتگی را نشان می‌دهند. گرفتن عکس‌های سلفی بیش از حد، پست کردن (در اینستا) تمام افکار یا جزئیات مربوط به زندگی‌تان می‌تواند یک خودمحوری ناسالم ایجاد کند، شما را از روابط زندگی واقعی دور کند و کنار آمدن با استرس را دشوارتر کند.

علائم و نشانه‌ها

مدت زمان مشخصی که در گوشی صرف شده، یا تعداد دفعاتی که به روزرسانی پیام‌ها و پست‌ها چک می‌کنید، یا تعداد پیام‌هایی که می‌فرستید یا دریافت می‌کنید نشان دهنده وجود یک مشکل اعتیاد یا استفاده بیش از حد است.

در واقع صرف وقت زیاد به گوشی زمانی مشکل ایجاد می‌کند که زمان زیادی از کل روزتان را به خود جذب کرده و باعث شود شما از روابط رو در رو، کار، مدرسه، سرگرمی‌ها یا سایر موارد مهم زندگی خود غافل شوید. اگر متوجه شدید که در تایم ناهار دسته جمعی به دلیل خواندن به روزرسانی‌های اینستا دوستانتان را نادیده می‌گیرید یا موقع رانندگی یا گوش دادن به سخنرانی‌های اجباری مدرسه گوشی خود را بررسی می‌کنید، وقت آن است که دوباره نحوه استفاده از گوشی هوشمندتان را ارزیابی کرده و تعادل سالم تری در زندگی خود ایجاد کنید.

علائم هشدار دهنده استفاده بیش از حد از گوشی‌های هوشمند یا اینترنت عبارتند از:

  • مشکل در انجام کارها در محل کار یا خانه: آیا به دلیل اینکه مشغول چت آنلاین، پیام کوتاه یا بازی‌های ویدیویی بوده اید، لباس‌های کثیف جمع شده و برای شام غذا ندارید؟ شاید بیشتر وقت‌ها تا دیر وقت کار می‌کنید، چراکه نمی‌توانید کارهایتان را به موقع تمام کنید.
  • انزوا از خانواده و دوستان: آیا زندگی اجتماعی شما به دلیل صرف تمام وقتتان به گوشی یا دستگاه دیگر، کمرنگ شده؟ اگر در یک جلسه دوستانه یا در حال گپ زدن با دوستان هستید، به دلیل اینکه گوشی خودتان را چک می‌کنید رشته کلام از دستتان در می‌رود؟ آیا دوستان و خانواده در مورد مدت زمانی که به گوشی صرف می‌کنید ابراز نگرانی کرده اند؟ آیا احساس می‌کنید هیچ کس در زندگی “واقعی” شما (حتی همسرتان) شما را مانند دوستان آنلاین خود درک نمی‌کند؟
  • پنهان کردن استفاده از گوشی هوشمند: آیا برای استفاده از گوشی‌تان به مکانی آرام می‌روید؟ آیا استفاده از گوشی‌تان را پنهان می‌کنید یا در مورد مدت زمانی که در اینترنت می‌گذرانید به مدیر و یا خانواده خود دروغ می‌گویید؟ اگر زمان حضور آنلاین شما کم شود، عصبانی یا بدقلق می‌شوید؟
  • داشتن “ترس از دست دادن” (یا FOMO). اگر مرتباً گوشی خود را چک نکنید، احساس ناراحتی می‌کنید یا اینکه فکر می‌کنید اخبار یا رویدادهای مهم را از دست می‌دهید؟ آیا مجبور هستید هر لحظه رسانه‌های اجتماعی را اجباری بررسی کنید به دلیل اینکه مضطرب هستید که دیگران اوقات بهتری دارند یا زندگی هیجان انگیزتری از شما را تجربه کنید؟ آیا شب بیدار می‌شوید تا گوشی خود را چک کنید؟
  • اگر گوشی هوشمند خود را در خانه فراموش کنید، باتری آن تمام شود یا خراب شود، احساس ترس، اضطراب یا وحشت می‌کنید: یا احساس توهم می‌کنید، مثلاً احساس می‌کنید گوشی شما لرزیده اما وقتی چک می‌کنید، متوجه می‌شوید که پیام یا به روزرسانی جدیدی وجود ندارد؟

علائم ترک اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

وقتی می‌خواهید استفاده از گوشی هوشمند خود را کم کنید، افراد معتاد به گوشی‌های هوشمند یا اینترنت، علائم ترک را تجربه می‌کنند. این علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بی قراری
  • عصبانیت یا تحریک پذیری
  • مشکل در تمرکز
  • مشکلات خواب
  • اشتیاق به دسترسی به گوشی هوشمند یا دستگاه دیگر

نکاتی برای کمک به خودتان در مورد اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

چند مرحله وجود دارد که می‌توانید برای کنترل استفاده از گوشی هوشمند و اینترنت انجام دهید. در حالی که بسیاری از این اقدامات را می‌توانید خودتان شروع کنید، اما به سختی می‌توان اعتیاد را ترک کرد، مخصوصاً وقتی وسوسه همیشه وجود داشته باشد. به دنبال پشتیبانی از اطرافیان باشید، خواه از طرف خانواده، دوستان یا یک متخصص حرفه ای درمانی باشد.

برای کمک به شما در شناسایی دقیق مشکل خود، ثبت کنید که چه زمان و چه میزان از گوشی هوشمند خود برای کارهای غیر شغلی یا غیر ضروری استفاده می‌کنید. برنامه‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند به شما در این امر کمک کند و شما را قادر می‌کند زمانی را که در گوشی می‌گذرانید ردیابی کنید. آیا ساعاتی از روز وجود دارد که از گوشی بیشتر استفاده کنید؟ آیا کارهای دیگری وجود دارد که می‌توانید به جای مشغول شدن با گوشی انجام دهید؟ هر چقدر بیشتر از نحوه استفاده از گوشی هوشمندتان بدانید، کنترل عادت‌ها و مدیریت زمان‌تان راحت تر خواهد بود.

  • محرک‌هایی را که باعث می‌شوند به سمت گوشی تمایل پیدا کنید، بشناسید. به عنوان مثال اگر با افسردگی، استرس یا اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید، استفاده بیش از حد از گوشی هوشمند شما می‌تواند راهی برای تسکین روحیه باشد. اما به جای آن روش‌های سالم و مؤثرتری را برای مدیریت خلق و خوی خود پیدا کنید، مانند تمرین تکنیک‌های آرام بخشی.
  • تفاوت بین تعامل حضوری و آنلاین را درک کنید. انسان موجودی اجتماعی است. هدف ما این نیست که منزوی شویم یا برای تعامل انسانی به فناوری اعتماد کنیم. تعامل اجتماعی با شخص دیگر به صورت رو در رو (برقراری تماس چشمی‌، پاسخ دادن به زبان بدن) می‌تواند باعث شود شما احساس آرامش، امنیت و درک کنید و به سرعت ترمزهای فشار روانی را بگیرید. تعامل از طریق متن، ایمیل یا پیام رسانی این نشانه‌های غیرکلامی‌را دور می‌زند بنابراین تأثیر مشابهی در احساس خوب عاطفی شما نخواهد داشت. علاوه بر این، دوستان آنلاین نمی‌توانند شما را در صورت بروز بحران در آغوش بگیرند، هنگام بیماری به دیدارتان بیایند یا مناسبتی را با شما جشن بگیرند.
  • مهارت‌های مقابله ای ایجاد کنید. شاید پست کردن در اینستا، ارسال پیام کوتاه یا وبلاگ نویسی روش شما برای کنار آمدن با استرس یا عصبانیت باشد. یا شاید شما در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید و برقراری ارتباط آنلاین با مردم برایتان راحت تر است. ایجاد مهارت در این زمینه‌ها به شما کمک می‌کند استرس‌ها و فشارهای زندگی روزمره را بدون اتکا به گوشی هوشمند خود تحمل کنید.
  • مشکلات اساسی را که شاید رفتارهای اعتیاد شما را پشتیبانی کند، شناسایی کنید. آیا در گذشته با الکل یا مواد مخدر مشکل داشته اید؟ آیا استفاده معتادانه از گوشی به شما در مورد چگونگی نوشیدن یا استفاده از مواد مخدر برای بی حس شدن یا حواس پرتی ذهن‌تان را یادآوری می‌کند؟
  • شبکه پشتیبانی خود را تقویت کنید. هر هفته زمانی را برای دوستان و خانواده اختصاص دهید. اگر خجالتی هستید، بدون اعتماد به شبکه‌های اجتماعی یا اینترنت، روش‌هایی وجود دارد که بتوانید بر ناشی بودن در روابط اجتماعی غلبه کنید و دوستی‌های پایداری بنا کنید. برای یافتن افراد با علایق مشابه، سعی کنید با همکاران خود در محل کار تماس بگیرید، در یک تیم ورزشی یا کتابخانه عضو شوید، در یک کلاس آموزشی ثبت نام کنید. شما قادر خواهید بود با افرادی مانند خودتان تعامل داشته باشید، اجازه دهید روابط به طور طبیعی برقرار شوند و دوستی ایجاد کنید که زندگی شما را بهبود داده و سلامتی شما را تقویت می‌کند.

گام به گام نحوه استفاده از گوشی هوشمندتان را تغییر دهید

برای اکثر افراد، کنترل استفاده از گوشی‌های هوشمند و اینترنت برای آنها به منزله ترک یکباره عادت است. به این قضیه بیشتر شبیه رژیم گرفتن فکر کنید. همانطور که وقتی رژیم هستید هنوز به غذا خوردن احتیاج دارید، شاید هنوز هم باید از گوشی خود برای کار، مدرسه یا برقراری ارتباط با دوستانتان استفاده کنید. هدف شما باید ارتقاء به استفاده سالم تر باشد.

  1. برای زمانی که می‌خواهید از گوشی هوشمند استفاده کنید اهداف تعیین کنید. به عنوان مثال، ممکن است زمان مشخصی از روز را برنامه ریزی کنید یا مثلاً وقتی تکالیف‌تان را به اتمام رسانده اید و یا کاری خسته کننده را به پایان رسانده اید، می‌توانید به مدت مشخصی استفاده از گوشی را به خودتان جایزه دهید.
  2. در ساعات مشخصی از روز گوشی را خاموش کنید. مثلاً وقتی رانندگی می‌کنید، در جلسه یا باشگاه هستید، شام می‌خورید یا با بچه‌هایتان بازی می‌کنید گوشی را خاموش کنید. گوشی را با خودتان به دستشویی نبرید.
  3. گوشی یا تبلت را به رختخواب نبرید. اگر در طی دو ساعت قبل از زمان خواب از گوشی یا تبلت یا رایانه استفاده شود نور آبی که از صفحه نمایش‌ها ساطع می‌شود می‌تواند خواب شما را مختل کند. گوشی‌ها را خاموش کرده و آنها را برای شارژ در اتاق دیگری بگذارید. به جای خواندن کتابهای الکترونیکی شبانه روی گوشی یا تبلت، کتاب واقعی (از جنس کاغذ) بخوانید. در این حالت نه تنها خواب بهتری خواهید داشت بلکه تحقیقات نشان می‌دهد که کتابی را که می‌خوانید بیشتر به خاطر می‌آورید.
  4. استفاده از گوشی هوشمند را با فعالیت‌های سالم جایگزین کنید. اگر خسته و تنها هستید، مقاومت در برابر تمایل به استفاده از گوشی هوشمند خیلی سخت است. برای مقابله با این تمایل روشهای دیگری برای پر کردن وقت‌تان، مانند مدیتیشن، خواندن کتاب یا چت شخصی با دوستانتان، داشته باشید.
  5. برنامه‌های مربوط به رسانه‌های اجتماعی را از گوشی خود حذف کنید تا فقط بتوانید فیس بوک، اینستاگرام و موارد مشابه را از طریق رایانه خود بررسی کنید. به خاطر داشته باشید: آنچه در رسانه‌های اجتماعی از زندگی دیگران مشاهده می‌کنید به ندرت بازتاب دقیقی از زندگی آنها است. اغلب افراد در جنبه‌های مثبت زندگی خود مبالغه می‌کنند، در حالی که با تردیدها و ناامیدی‌هایی که همه ما تجربه می‌کنیم سیلی سرخ می‌کنند. صرف زمان کمتر به مقایسه نامطلوب خود با این نمایش‌های سَبُک می‌تواند به تقویت روحیه و احساس ارزشمندی شما کمک کند.
  6. چک کردن گوشی را محدود کنید. اگر هر چند دقیقه یک بار معتادانع گوشی خود را چک می‌کنید، با محدود کردن چک‌هایتان به 15 دقیقه یک بار، خودتان را کنترل کنید. در مرحله بعدی هر 30 دقیقه یک بار و بعد هر ساعت یک بار. اگر به کمک نیاز دارید، برنامه‌هایی وجود دارند که می‌توانند به طور خودکار دسترسی به گوشی‌تان را محدود کنند.
  7. ترس ا از دست دادن اخبار را مهار کنید. بپذیرید که با محدود کردن استفاده از گوشی هوشمند، احتمالاً پست‌های خاص، اخبار جدید یا شایعات جدید را از دست خواهید داد. اطلاعات زیادی در اینترنت وجود دارد، به هر حال از همه چیز با خبر ماندن تقریباً غیرممکن است. پذیرش این مسئله می‌تواند آزاد کننده باشد و به شما در شکستن اعتماد شما به فناوری کمک کند.

درمان اعتیاد به گوشی‌های هوشمند و اینترنت

اگر برای جلوگیری از استفاده از گوشی‌های هوشمند یا اینترنت به کمک بیشتری نیاز دارید، امروزه مراکز درمانی ویژه ای وجود دارند که برنامه‌های سم زدایی دیجیتال را برای کمک به شما در قطع ارتباط از رسانه‌های دیجیتال ارائه می‌دهند.

همچنین درمان فردی و گروهی می‌تواند به شما در کنترل استفاده از فن آوری کمک فوق العاده‌ای کند.

  • درمان شناختی-رفتاری گام به گام: این درمان روش‌هایی را فراهم می‌کند تا رفتارهای اجباری را متوقف کرده و تصورات خود را درباره گوشی هوشمند و اینترنت تغییر دهید. همچنین این روش درمانی می‌تواند به شما کمک کند روش‌های سالم تری برای کنار آمدن با احساسات ناراحت کننده مانند استرس، اضطراب یا افسردگی را بیاموزید که ممکن است باعث افزایش استفاده از گوشی هوشمند شود.
  • مشاوره ازدواج یا زوجین. اگر استفاده بیش از حد از پورنوگرافی اینترنتی یا سایت‌های آنلاین بر روابط شما تأثیر می‌گذارد، مشاوره می‌تواند به شما کمک کند از پس این مسائل چالش برانگیز برآیید و با شریک زندگی خود ارتباط خوبی برقرار کنید.

کمک به کودکان یا نوجوان در اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

اعتیاد به گوشی‎‌های هوشمند

هر پدر و مادری که سعی کرده یک کودک یا نوجوان را از گوشی هوشمند یا تبلت دور کند، می‌داند جدا کردن بچه‌ها از رسانه‌های اجتماعی، برنامه‌های پیام رسانی یا بازی‌ها و ویدیوهای آنلاین چقدر چالش برانگیز است.

جوانان از بلوغ کافی برای پرهیز از استفاده از گوشی‌های هوشمند خود به تنهایی برخوردار نیستند، اما با ضبط (توقیف) دستگاه می‌توان نتیجه معکوس گرفت و باعث ایجاد اضطراب و علائم ترک در کودک شما شود.

در مقابل، روش‌های زیادی مانند موارد زیر برای کمک به کودک در یافتن تعادل سالم وجود دارد:

  • الگوی خوبی باشید. کودکان انگیزه شدیدی برای تقلید دارند، بنابراین مهم است که خودتان هم استفاده گوشی هوشمند و از اینترنت خود را مدیریت کنید. وقتی ‌که به گوشی یا تبلت خود خیره شده‌اید و سرتان را بلند نمی‌کنید، نمی‌توانید از فرزندتان انتطار داشته باشید که در میز شام گوشی را کنار بگذارد. اجازه ندهید گوشی هوشمند شما را از تعاملات والدین و کودک جدا کند.
  • از برنامه‌هایی برای نظارت و محدود کردن استفاده از گوشی هوشمند فرزندتان استفاده کنید. برخی از اپلیکیشن‌هایی وجود دارند که می‌توانند استفاده از گوشی یا تبلت فرزندتان را محدود کنند یا ارسال پیام کوتاه و مرور وب را به ساعات خاص روز محدود کنند. برنامه‌های هستند که می‌توانند قابلیت پیام رسانی را موقع حرکت غیرفعال کنند، بنابراین می‌توانید از استفاده نوجوانتان از گوشی هوشمند موقع رانندگی جلوگیری کنید.
  • مناطق “بدون گوشی” تعیین کنید. برای استفاده از گوشی‌های هوشمند یا تبلت را قسمتی مشترک از خانه را که می‌توانید فعالیت بچه را زیر نظر داشته و مدت زمان آنلاین او را محدود کنید، تعیین کنید. بردن گوشی‌ها به میز شام و اتاق خواب منع کنید و اصرار داشته باشید که بعد از ساعت مشخصی در شب گوشی را کنار بگذارند.
  • سایر علایق و فعالیتهای اجتماعی را تشویق کنید. فرزندتان را با قرار دادن در معرض سرگرمی‌ها و فعالیت‌های دیگر مانند ورزش‌های تیمی‌، پیاده روی و باشگاه‌های بعد از مدرسه، از صفحه‌های نمایش دور کنید. فعالیتهای خانوادگی و دورهمی‌خود را زیاد کنید.
  • درمورد مسائل اساسی با کودک خود صحبت کنید. استفاده معتادانه از گوشی‌های هوشمند می‌تواند نشانه مشکلات عمیق تری باشد. آیا فرزند شما مشکلی دارد که نمی‎‌دانید؟ آیا اخیراً تغییر عمده ای مانند اثاث کشی یا طلاق ایجاد شده است که باعث استرس شده؟ آیا فرزند شما در مدرسه یا خانه از مشکلات دیگری رنج می‌برد؟
  • کمک بگیرید. نوجوانان اغلب علیه والدین خود طغیان می‌کنند و به حرفهایشان گوش نمی‌دهند، اما اگر همان صحبتها را از مقامات مختلف بشنوند، تمایل بیشتری به گوش دادن دارند. یک مربی ورزشی، یک پزشک یا یک دوست خانوادگی عزیز و معتبر را انتخاب و امتحان کنید. اگر همچنان نگران استفاده از گوشی هوشمند فرزندتان هستید، از کمک گرفتن از مشاور حرفه ای نترسید.

منبع: helpguide

3.7/5 - (3 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد