همه نوجوانان گاهی اوقات اضطراب را تجربه می کنند. اضطراب، احساس ترسی مبهم درمورد چیزهایی از قبیل: امتحان، خود کم بینی و ترس از اجتماع است. گاهی اوقات، نوجوانان اضطراب زیادی را تجربه می کنند که عملکرد روزانه آنها را مختل می کند. والدین نوجوانان مضطرب اغلب از درمان کودک خود ناامید هستند. زیرا والدین نگران این هستند که آیا داروهای ضد اضطراب برای نوجوانان مفید است یا خیر.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

آیا درمان اضطراب برای نوجوانان مفید است؟

داروهای ضد اضطراب برای نوجوانان

داروهای ضد اضطراب برای نوجوانان با نام  SSRIs شناخته می شوند. داروهایی از قبیل: Prozac (فلوکستین)، Celexa  (سیتالوپرام)، Zoloft (سرترالین) و Lexapro( Escitalopram) .

SSRI ها سطح سروتونین در مغز را افزایش می دهند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که سیگنال های بین سلولی را به مغز هدایت می کند. SSRI ها جذب سروتونین در مغز را مسدود می کنند و باعث می شوند که سیگنال ها به مغز نرسند.

نوع دیگری از داروهای ضد افسردگی نوجوانان، سرو_اپی نوراپینفرین هستند، که به نام SNRI شناخته می شوند و برای درمان اضطراب نوجوانان تجویز میشوند. SNRI ها داروهایی از قبیل: Cymbalta (دالوکستین) و Effexor XR (ونلافاکسین) هستند.

عوارض جانبی مشترک SSRI و SNRI ها

بسیاری از افراد فکر می کنند مصرف داروهای SSRI یا SNRI هیچ اثر جانبی ندارد. عوارض جانبی که آنها تجربه می کنند، اغلب خفیف هستند و معمولا در چند هفته اول درمان می شوند.

شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:

  • دهان خشک
  • حالت تهوع
  • سرماخوردگی
  • تعریق بیش از حد
  • سردرد
  • از دست دادن اشتها
  • خستگی
  • یبوست
  • بیخوابی
  • تغییرات در عملکرد جنسی، مانند کاهش میل جنسی، اختلال در عملکرد نعوظ و یا مشکل ارگاسم

در صورت رخ دادن هر کدام از عوارض جانبی بالا باید به درمانگر گزارش داد زیرا ممکن است نوجوان نیاز به تغییر دارو داشته باشد.

داروهای دیگر برای اضطراب نوجوانان

نوع دیگری از داروهای ضد افسردگی که برای نوجوانان تجویز می شوند، بنزودیازپین ها هستند این داروها معمولا برای درمان کوتاه مدت استفاده می شوند.

بنزودیازپین ها معمولا کمتر تجویز می شوند، زیرا دارای خطرات احتمالی زیادی هستند و قطع ناگهانی آنها منجر به بروزعلائم تشنج میشود. گاهی اوقات ممکن است پزشکان داروهای دیگری برای درمان اضطراب، مانند آنتی هیستامین ها یا داروهای ضدویروسی غیر تیپیک نیز تجویز کنند.

 کمک به اضطراب

انواع مختلفی از اضطراب وجود دارد، مانند اضطراب اجتماعی ، اضطراب جدایی ، انواع اختلال هراس یا فوبیا، اضطراب فراگیر و استرس همچنین انواع مختلفی از ترس ها نیز وجود دارد که ممکن است زندگی روزمره نوجوان را تحت تاثیر قرار دهند.

به طور کلی اضطراب برعملکرد اجتماعی، شغلی یا آموزشی نوجوان تأثیر می گذارد و مشکل ساز می شود

چند مثال از  نوجوان هایی که  دچار اضطراب مشکل ساز هستند:

  • نوجوان فکر می کند همیشه همه به او خیره می شوند. او خوردن ناهار در کافه تریا را رد می کند و از حرف زدن در کلاس اجتناب می کند.
  • نوجوانی که از یک حادثه تصادف مرگ بار در یک شب بارانی جان سالم به در می برد، چند ماه بعد همچنان کابوس و توهم دارد و ممکن است دست به خودکشی بزند.
  • نوجوانی که همیشه نگران این است که اتفاقی در مدرسه  یا بیرون از خانه برای او بیفتد.

آیا درمان اضطراب برای نوجوانان مفید است؟

چگونه باید به یک نوجوان مضطرب کمک کرد؟

اگر نوجوان شما با اضطراب دست و پنچه نرم می کند، باید با روان درمانگر یا روانپزشک صحبت کنید و نگرانی های خود را شرح دهید. بعضی از پزشکان و متخصصان اطفال به راحتی داروهای ضد اضطراب را به نوجوانان تجویز می کنند در حالی که بعضی دیگر از پزشکان، نوجوانان را به روانپزشکان معرفی می کنند تا درمان بهتر و دقیق تری از نظر روانشناختی انجام شود.

و در آخر همیشه در مورد هر دارویی که فرزند شما مصرف می کند، آموزش ببینید و اطلاعاتی را راجع به آن به دست آورید و سوالات خود را از روانپزشک فرزندتان بپرسید.

 

منبع: verywellmind

3/5 - (2 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون بیش فعالی کودکان (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)  شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است. مشخصه‌ی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیش‌فعالی است. متاسفانه عدم تشخیص به موقع این اختلال و عدم درمان آن منجر به کاهش عملکرد و پیشرفت تحصیلی و طرد اجتماعی در کودکان و نوجوانان می شود. 

آزمون غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان، یک ارزیابی کلی از میزان توجه و تمرکز، بیش فعالی و تکانش گری کودکان فراهم می‌کند.