بارش فکری یا اندیشه گشایی دوره ایی چیست؟

اندیشه گشایی

 

هرکسی اجازه شرکت کردن را دارد

تصور کنید برای یک جلسه اندیشه گشایی ضروری همه ی اعضاء تیم تان را دور هم جمع کرده اید، تمرکز شما روی موثر ترین روش برای بازاریابی محصول بعدی سازمان تان است.

در این مقاله، بارش فکری را مفصل بررسی می کنیم و انواع گوناگون آن را مطرح می کنیم طوری که بتوانید در هر شرایطی درست ترین را انتخاب کنید.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

بیل، پر حرف ترین و قاطع ترین فرد تیم شماست. خیلی سریع اصرار می کند که تلویزیون و رسانه های اینترنتی بهترین سکو هستند برای استفاده.

اندیشه گشایی

دیگران این رسانه ها را دنبال می کنند ایده هایشان را به اشتراک می گذارند، ایده هایی که با افکار بیل موافق اند. ده دقیقه بعد اعضاء گروه در ایده های اینترنتی و تلویزیونی غرق شده اند. هنگامی که بیل مسیر را مشخص کرد کس دیگری پیشنهادی مطرح نکرد. بسیار ساده است که جلسه ی اندیشه گشایی را با اهداف خوب و مناسب شروع کنید و البته از دست دادن یا نادیده گرفتن ایده های عالی هم بسیار ساده ست چرا که شخصی که اعتماد به نفس زیادی دارد جو جلسه را تعیین می کند و روی کل جلسه تاثیر می گذارد و به همین دلیل است که ابزاری مانند اندیشه گشایی دوره ایی این همه مفید است.

این روش به اعضاء تیم این امکان را می دهد ایده طرح کنند بدون اینکه تحت تاثیر شخصی قرار گیرند، شما می توانید در مراحل بعدی پروسه ی حل مشکل از این ایده بهره ببرید.

 

از اندیشه گشایی دوره ایی چگونه استفاده کنیم؟

اندیشه گشایی دوره ایی بسیار ساده و روشن است

مرحله ی اول :اعضاء تیم تان را دور یک میز جمع کنید به هر شخص کارت فهرست بدهید طوری که آنها بتوانند ایده هایشان را روی قسمت های شخصی کارت ثبت کنند.

مرحله ی دوم :به عنوان یک تسهیل کننده عمل کنید، مشکلی را که می خواهید حل کنید توضیح دهید. در مورد اهداف جلسات اندیشه گشایی خاص و دقیق باشید. به سوالات جواب دهید اما مانع بروز بحث شوید. در این مرحله هدف این است اشخاص به شکل خلاقانه ایی فکر کنند بدون اینکه تحت تاثیر دیگران قرار گیرند

مرحله ی سوم :از اعضاء تیم بخواهید که در سکوت به ایده ها فکر کنند و آنها را روی کارت فهرست بنویسند.

اندیشه گشایی

اندیشه گشایی دوره ایی

مرحله ی چهارم :هنگامی که هر شخص ایده ایی را نوشت از آنها بخواهید کارت ایده شان را به شخصی که کنارشان نشسته است بدهند. حالا هر شخص باید کارت جدیدی داشته باشد که روی آن ایده ی فرد مجاورش نوشته شده است.

مرحله ی پنجم :از هر شخص بخواهید که از ایده ی فرد مجاورش الهام بگیرد و ایده ی جدیدی مطرح کند. سپس از هر شخص بخواهید که کارت فرد کناری  اش را بدهد و ایده ی جدید خودش را به شخصی که کنارش نشسته بدهد تا مرحله ی چهارم تکرار شود.

مرحله ی ششم :این مبادله ی دورانی ایده را ادامه دهید تا جایی که ضروری است تا زمانی که تعداد مناسبی ایده جمع شود. وقتی که زمان به اتمام رسید همه ی ایده ها را جمع آوری کنید. حال شما می توانید کارت ها را صفحه شماری کنید، آنها که مشابه هستند را حذف کنید و در مورد آنهایی که مورد نیازتان هستند بیشتر بحث کنید.

معایب و مزایا

اندیشه گشایی دوره ایی بسیار شبیه روش لغزشی کرافورد است، بزرگ ترین تفاوت -و مزیت اش -این است که گروه شما از ایده های افراد دیگر استفاده می کند برای اینکه ایده های بیشتری را مطرح کند بدون اینکه تحت تاثیر افراد با اعتماد و صریح تیم قرار گیرد. همچنین یکی دیگر از مزیت های این روش این است که تضمین می کند هر کسی در گروه شما برای بیان ایده هایش شانس برابر دارد.

اگر تیم شما اعضایی دارد که خجالتی هستند یا اعتماد به نفس کمی دارند این روش می تواند به آنها کمک کند تا احساس راحتی بیشتری کنند. یکی از معایب اندیشه گشایی دوره ایی این است که که به صورت ناشناس نیست، هنگامی که اعضاء تیم در یک اتاق ایده هایشان را به همدیگر می دهند ممکن است به سادگی عقب بکشند چرا که می دانند شخصی که کنار آنهاست می بیند که او چه ایده ایی نوشته است. یکی دیگر از معایب این روش این است که هر شخص برای ایده ی جدیدش تنها از یک نفر الهام می گیرد به جای اینکه از کل تیم الهام بخش او باشند.

نکته :

شما می توانید اندیشه گشایی دوره ایی را به صورت ناشناس برگزار کنید از طریق جمع کردن ایده ها در هر مرحله، زیر و رو کردن آنها (کارت ها) و سپس پخش کردن مجدد آنها (به جای اینکه از اعضاء گروه درخواست شود که ایده هایشان را به کنار دستی شان بدهند).

تنوع و گوناگونی

به جای نوشتن ایده ها شما همچنین می توانید از اندیشه گشایی دوره ایی به صورت کاملاً شفاهی استفاده کنید. اعضاء تیم تان را دور یک میز بنشانید و در مورد مشکل فعلی تان صحبت کنید سپس دور میز بچرخید و اجازه دهید که هر فرد ایده اش را بیان کند، برای بحث بیشتر هر ایده را بنویسید.

اندیشه گشایی

شما همچنین می توانید اندیشه گشایی را در گروه های بزرگ تر مورد استفاده قرار دهید و افراد را به گروه های کوچک تری تقسیم کنید و از هر گروه بخواهید یک ایده ی عالی را مطرح کنند و آن را روی کارت فهرست بنویسند سپس کارت ها را بین گروه ها بچرخانید پس از آن هر گروه بر اساس ایده ی گروه دیگر، به یک ایده جدید می رسد (برای مطالعه بیشتر مقاله ی ما را در مورد پروسه ی چارتر ببینید).

نکات کلیدی

اندیشه گشایی دوره ایی ابزار مفیدی ست برای اینکه تیم شما بتواند ایده مطرح کند بدون اینکه تحت تاثیر اعضای گروه قرار گیرد. همچنین این روش تضمین می کند که هر کس در تیم شما شانس مساوی دارد برای طرح ایده اش.

همچنین شما می توانید یا از نوع نوشتاری یا از نوع کلامی این تکنیک استفاده کنید. همچنین شما می توانید از اندیشه گشایی دوره ایی در یک گروه بزرگ تر استفاده کنید با تقسیم کردن افراد در گروه های کوچک تر.

روش اندیشه گشایی دوره ایی معایبی دارد که باعث می شود برای همه ی موقعیت ها مناسب نباشد.

منبع: verywellmind

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد