قرص سیتالوپرام و افسردگی | هگزال

سیتالوپرام

سیتالوپرام یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلالات خلقی و درمان اختلالات افسردگی شدید به کار برده می‌شود. سیتالوپرام گاه برای درمان اختلالات اضطرابی نیز تجویز می‌شود.

سیتالوپرام در سال ۱۹۸۹ توسط شرکت دانمارکی لوندبک ساخته شد و با پایان مدت حق انحصاری تولید آن در سال ۲۰۰۳ کمپانی‌های دیگر داروسازی نیز ساخت آن را آغاز کرده‌اند.

استفاده از سیتالوپرام برای درمان افسردگی، اختلال هراس و اضطراب اجتماعی مورد تأیید است. این دارو همچنین در کاهش نوروپاتی دیابتی و انزال زودرس نیز مؤثر است و مصرف هم‌زمان آن به همراه آمی تریپتیلین برای جلوگیری از حملات میگرن شدید مؤثر است. سیتالوپرام تأثیر بسیار قابل توجهی در درمان بیماری افسردگی و اختلال پانیک دارد.

سیتالوپرام بیشتر در دوز درمانی ۲۰ تا ۶۰ میلیگرم در روز به خوبی تحمل می‌شود و عارضه چندانی ندارد. احتمال تداخل دارویی سیتالوپرام از دیگراس‌اس‌آرآی‌ها کمتر است و در هنگام اوردوز هم داروی کم خطری‌ست. با این حال گزارش‌هایی از مرگ با مصرف ۸۴۰ تا ۱۹۶۰ میلیگرم  گزارش شده‌است. امکان بروز سندرم ترک اس‌اس‌آرآی‌ها پس از قطع مصرف سیتالوپرام وجود دارد. به همین جهت توصیه می‌شود که قطع مصرف به‌طور تدریجی انجام شود.

در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

 

نام‌های تجاری:

 U.S :
Celexa
Canada:
Apo citalopram
Celexa
Citalopram odan
Co citalopram
CTP 30
Dom- Citalopram
JAMP- Citalopram
Mint- Citalopram
Mylan- cialopram
NG- citalopram
Novo- Citalopram
PHL- citalopram
PMS- Citalopram
RAN-Citalo
Ratio- citalopram
Riva citalopram
Sando 2- citalopram
Spta – citalopram
Teva citalopram

اشکال دارویی:

ﻣﺤﻠﻮل، ﺧﻮراﻛﻲ ۱۰mg/5mL) 240ml)

ﻗﺮص، ﺧﻮراﻛﻲ: ۱۰mg، ۲۰mg، ۴۰mg

۱۰mg، ۲۰mg، ۴۰mg :Celexa

سیتالوپرام

سیتالوپرام ۱۰

سیتالوپرام (به انگلیسی: Citalopram) تحت نام تجاری Celexa؛ سیتاکسا یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی به کار برده می‌شود. شروع اثرات ضد افسردگی ممکن است یک تا چهار هفته طول بکشد. این دارو از طریق خوراکی مصرف می‌شود .

عوارض جانبی رایج شامل تهوع، مشکل در خواب، مشکلات جنسی، لرزش، احساس خستگی و تعریق است.  عوارض جانبی جدی شامل افزایش خطر خودکشی در افراد زیر ۲۵ سال، سندرم سروتونین، گلوکوم و سندرم کیوتی است.سیتالوپرام نباید برای شخصی که از مهار کننده MAO استفاده می‌کند، مصرف شود.سندرم قطع داروی ضد افسردگی هنگام متوقف شدن روند مصرف ممکن است بروز کند. نگرانی‌هایی وجود دارد که استفاده در دوران بارداری ممکن است به کودک آسیب برساند.

سیتالوپرام برای استفاده پزشکی در ایالات متحده در سال ۱۹۹۸ تأیید شد. سیتالوپرام جزو گونه داروی ژنریک است.در سال ۲۰۱۷، این دارو با بیش از ۲۴ میلیون نسخه، بیست و ششمین داروی رایج در ایالات متحده بود.

سیتالوپرام بی خیال میکنه
سیتالوپرام ۲۰

این دارو با مهار بازجذب سروتونین منجر به تاثیر مثبت درارتباط بین سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی می شود و باعث برقراری تعلدل شیمیایی در مغز می شود.

مقدار مصرف:

مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالج تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر می باشد:

بزرگسالان

افسردگی

دوز اولیه: ۲۰ میلی گرم یکبار در روز

دوز نگهدارنده: ۲۰ تا ۴۰ میلی گرم یکبار در روز

حداکثر دوز: ۴۰ میلی گرم در روز

تنظیم دوز این دارو در فواصل حداقل یک هفته ای انجام می شود.

افراد بالای ۶۰ سال

افسردگی

دوز توصیه شده: ۲۰ میلی گرم یکبار در روز

آیا سیتالوپرام باعث لاغری میشود

سیتالوپرام و لاغری

سیتالوپرام با کاهش اشتها باعث لاغری می شود

سیتالوپرام
سیتالوپرام هگزال

سیتالوپرام هگزال دارویی است که به گروهی از داروها به نامSSRI (مهار کننده برداشت مجدد سروتونین) تعلق دارند. سیتالوپرام هگزال در درمان بیماری های افسردگی( دوره های افسردگی ماژور) و اختلال هراس(پانیک) همراه با یا بدون ترس از محیط مصرف می شود.

سیتالوپرام 20
سیتالوپرام 10

سیتالوپرام در گروه داروهای ضدافسردگی و از داروهای مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین ( SSRI) می باشد. سیتالوپرام در درمان اختلالات افسردگی بکار می رود.

سیتالوپرام به گروهی از داروهای ضد افسردگی معروف است که به عنوان مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته می شوند و به طور گسترده ای برای درمان علائم افسردگی استفاده می شود.

 سیتالوپرام اعتیاد اور است

خیر سیتالوپرام اعتیاد آور نیست . اما باید طبق نظر پزشک مصرف سیتالوپرام را قطع کرد .

سیتالوپرام اضطراب

قرص سیتالوپرام عمدتا برای درمان بیماری افسردگی شدید و نیز درمان اختلال اضطراب فراگیر منتشر استفاده می شود

سیتالوپرام اکتوور

سیتالوپرام آریا

سیتالوپرام امین

سیتالوپرام ایرانی

سیتالوپرام ایرانی در شرکت هایی مانند اکتوور و امین و آریا تهیه و در داروخانه ها موجود است .

سیتالوپرام افزایش وزن

افزایش وزن یکی از عوارض مصرف دارو های ضد افسردگی است. و بر اساس یافته های برخی منابع، ۲۵ درصد افرادی که دارو های ضد افسردگی استفاده می‎کنند با افزایش وزن روبه رو می‌شوند. محققان به طور کامل از این موضوع آگاهی ندارند که چرا دارو های ضد افسردگی در بعضی از مصرف کنندگان باعث افزایش وزن و چاقی می‎شوند. یک نظریه وجود دارد که هم متابولیسم و هم میزان گرسنگی ممکن است با مصرف این دارو ها تغییر کند.

واکنش‌ های مربوط به دارو های ضد افسردگی خاص در میان افراد متفاوت است، عوارض برخی از آن ها بیشتر از برخی دیگر است. دارو های ضد افسردگی بر روی سروتونین مغز تاثیر می‌گذارند. سروتونین باعث کنترل اشتها، اضطراب و خلق می‌شود. این تغییرات ممکن است باعث افزایش علاقه به غذا های پرکربوهیدرات مانند نان، ماکارونی، و انواع دسر ها شود. وقتی مردم به افسردگی دچار می شوند، اشتهای آن ها تحت تأثیر قرار می‎گیرد. در بعضی مردم، این تغییرات باعث افزایش اشتها و گرسنگی می‌شود که ممکن است ناشی از آن باشد که وقتی دارو های ضد افسردگی بر فرد تأثیر می گذارند، اشتهای معمول برخی افراد افزایش می یابد و این باعث افزایش وزن می شود. می توانید با انجام برخی آزمون ها همانند آزمون روانشناختی افسردگی به وجود یا عدم وجود افسردگی در خود پی ببرید

افسردگی می‎تواند باعث خستگی مزمن و عدم فعالیت شود، و نداشتن فعالیت جسمانی می‎تواند به افزایش وزن بینجامد. یعنی فردی که بر اثر عدم تحرک و … چاق شده است که با برگشت فعالیت فرد باعث کاهش وزن فرد شود. پس گاهی اوقات عوارض چاقی به خاطر خود افسرگی است نه عوارض قرص ها و حتی گاهی اوقات افراد فرض می‌کنند که این قرص ها باعث لاغری آن ها می شوند در صورتی که ناشی از برگشت فعالیت آن ها است.

سیتالوپرام
سیتالوپرام افت فشار

یک تحقیق نشان داد :‌

زمینه: پرفشاری خون به‌عنوان یکی از عوامل مهم مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی و مغزی در حال رشد در جهان مطرح می‌باشد. مطالعات جدید گزارش کردند افسردگی می‌تواند منجر به افزایش ریسک فاکتورهای قلبی عروقی از ‌جمله افزایش فشارخون، و سختی شریانی شود.
هدف: ارزیابی اثر سیتالوپرام بر روی کنترل فشارخون بیماران با تشخیص فشارخون اولیه در بیمارستان شهید مدنی تبریز.
روش کار: این مطالعه به‌صورت کار آزمایی بالینی تصادفی و به‌صورت پایلوت و آینده نگر، بر روی 93 نفر از بیماران با فشارخون کنترل نشده و بالای 18سال، انجام گرفت. با خروج بیماران با افسردگی خفیف و متوسط سرانجام 41 نفر در گروه مداخله و 31 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند که همگی دارای فشارخون کنترل نشده بودند. بیماران در گروه مداخله، 20 میلی‌گرم سیتالوپرام به‌صورت روزانه به‌اضافه سایر داروهای کاهنده فشارخون به مدت دو ماه دریافت کردند، درحالی‌که گروه کنترل فقط داروهای کاهنده فشارخون استاندارد خود را دریافت کردند. سپس فشارخون بیماران در پایان ماه اول و دوم ثبت شده و با فشارخون پایه مقایسه گردید. یافته¬ها: نتایج مطالعه حاکی از این بود که بعد از یک ماه فشارخون سیستولیک بیماران در گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی‌داری نداشت (275/0=p) اما فشارخون دیاستولیک بیماران در گروه مداخله (2/12±09/77) به‌صورت معنی¬داری نسبت به گروه کنترل (7/11±8/82) کاهش پیدا کرد (023/0=p). بعد از دو ماه فشارخون سیستولیک و دیاستولیک بیماران گروه مداخله (به ترتیب 4/12±5/124 و 7/9±7/73) به‌صورت معنی¬داری نسبت به گروه کنترل (به ترتیب 5/16±8/133 و 3/10±7/80) کاهش پیدا کرد (023/0=p).
نتیجه¬گیری: افزودن سیتالوپرام به رژیم دارویی بیماران افسرده شدید و بسیار شدید مبتلا به پرفشاری خون، در ماه اول بر فشارخون سیستولیک بیماران ازلحاظ آماری بی‌تأثیر بوده اما بر کاهش فشارخون دیاستولیک آنان تأثیر معنی‌داری داشت، ولی در ماه دوم بر کاهش فشارخون سیستولیک و فشارخون دیاستولیک تأثیر معنی‌داری داشت.

سیتالوپرام المانی

سیتالورپرام آلمانی در ایران به نام سیتالوپرام هگزال شناخته می شود .

سیتالوپرام افسردگی

قرص سیتالوپرام از داروهای افسردگیست که در دوزهای 10 و 20 و 40 وجود دارد.

سیتالوپرام آسپرین

مقدمه: تقریباً نیمی از مبتلایان به سرطان پستان در ایران زیر سن 50 سال می­باشند و بیش از 70% مبتلایان که در این سنین قرار داشته­اند دچار قطع قاعدگی ناشی از شیمی‏درمانی شده که دایمی خواهد بود. با توجه به این مسئله که درصد بالایی از بیماران تحت درمان مبتلا به سرطان پستان با علایم آمنوره مواجه هستند، هدف این مطالعه بررسی اثر بخشی رژیم­های دارویی حاوی سیتالوپرام به همراه دارونما و سیتالوپرام به همراه آسپرین در بیماران یائسه نشده مبتلا به سرطان پستان با علایم آمنوره ناشی از شیمی‏درمانی می­باشد.

روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی 32 نفر در گروه آزمون درمان سیتالوپرام به همراه آسپرین و 28 نفر در گروه کنترل سیتالوپرام را به همراه دارونما به صورت تصادفی دریافت نمودند. بیماران از افراد مراجعه‏کننده برای درمان به پژوهشکده سرطان جهاد دانشگاهی و بیمارستان سیدالشهدا اصفهان انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه FACT-G می­باشد و ابعاد مورد بررسی بعد سلامت جسمانی، عملکردی ، عاطفی و خانوادگی-اجتماعی به همراه گر‏گرفتگی در بیماران است. جهت ارزیابی تاثیر مداخله از آزمون تی زوجی و ویلکاکسون استفاده شد.

یافته‏ها: میانگین سن بیماران در گروه مداخله برابر 1/5AWT IMAGE03/45 و در گروه کنترل برابر 3/5AWT IMAGE7/44 بدست آمد. شدت گرگرفتگی در هر دو گروه کنترل و مداخله کاهش داشت و این تفاوت از نظر آماری معنی­دار بود (0001/P<). در سلامت اجتماعی/خانوادگی و سلامت عملکردی بیماران در قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی‏داری مشاهده نشد. در این مطالعه سلامت عاطفی (02/0p =) و از نظر سلامت جسمانی (04/0p =) در افراد در گروه آزمون افزایش یافت و اختلاف معنی‏داری در بعد از مداخله نشان داد.

نتیجه‏گیری: این مطالعه نشان داد که زنان یائسه نشده‏ای که به سرطان پستان مبتلا و تحت شیمی‏درمانی هستند دچار علایم آزار دهنده­ای نظیر گرگرفتگی و کاهش در سلامت عاطفی و جسمانی می­شوند که با مصرف داروی سیتالوپرام و آسپرین می‏توان تا حد زیادی از این علایم را بهبود بخشید. لذا این مطالعه می­تواند پزشکان و متخصصین مرتبط را به استفاده همزمان این دو دارو جهت بهبود و کاهش علایم مهم توصیه نماید

بیشتر بدانیم
مشکلات سلامت روان در بانوان

سیتالوپرام آریتمی

سیتالوپرام  می توانند ضربان قلب را کند کنند یا فاصله QT در نوار قلب را طولانی کنند که در بعضی از انواع آریتمی ها می تواند خطرناک باشد. این داروها در بیمارانی که نارسایی قلب دارند هم باید با احتیاط تجویز شوند. با پزشک فوق تخصص آریتمی خود مشورت کنید.

آیا سیتالوپرام چاق میکند
آیا سیتالوپرام چاق کننده است

آیا سیتالوپرام باعث چاقی میشود

افزایش وزن یکی از عوارض مصرف دارو های ضد افسردگی است. و بر اساس یافته های برخی منابع، ۲۵ درصد افرادی که دارو های ضد افسردگی استفاده می‎کنند با افزایش وزن روبه رو می‌شوند. محققان به طور کامل از این موضوع آگاهی ندارند که چرا دارو های ضد افسردگی در بعضی از مصرف کنندگان باعث افزایش وزن و چاقی می‎شوند. یک نظریه وجود دارد که هم متابولیسم و هم میزان گرسنگی ممکن است با مصرف این دارو ها تغییر کند.

واکنش‌ های مربوط به دارو های ضد افسردگی خاص در میان افراد متفاوت است، عوارض برخی از آن ها بیشتر از برخی دیگر است. دارو های ضد افسردگی بر روی سروتونین مغز تاثیر می‌گذارند. سروتونین باعث کنترل اشتها، اضطراب و خلق می‌شود. این تغییرات ممکن است باعث افزایش علاقه به غذا های پرکربوهیدرات مانند نان، ماکارونی، و انواع دسر ها شود. وقتی مردم به افسردگی دچار می شوند، اشتهای آن ها تحت تأثیر قرار می‎گیرد. در بعضی مردم، این تغییرات باعث افزایش اشتها و گرسنگی می‌شود که ممکن است ناشی از آن باشد که وقتی دارو های ضد افسردگی بر فرد تأثیر می گذارند، اشتهای معمول برخی افراد افزایش می یابد و این باعث افزایش وزن می شود.

افسردگی می‎تواند باعث خستگی مزمن و عدم فعالیت شود، و نداشتن فعالیت جسمانی می‎تواند به افزایش وزن بینجامد. یعنی فردی که بر اثر عدم تحرک و … چاق شده است که با برگشت فعالیت فرد باعث کاهش وزن فرد شود. پس گاهی اوقات عوارض چاقی به خاطر خود افسرگی است نه عوارض قرص ها و حتی گاهی اوقات افراد فرض می‌کنند که این قرص ها باعث لاغری آن ها می شوند در صورتی که ناشی از برگشت فعالیت آن ها است.

سیتالوپرام
آیا سیتالوپرام خواب آور است

قرص سیتالوپرام داروی آرامبخش است که برای افسردگی تجویز می شود، همچنین قرص سیتالوپرام خواب آور است و می تواند باعث بهبود کیفیت خواب در بیماران افسرده شود. این دارو جزو داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین است که برای درمان افسردگی و اضطراب تجویز می شود. همچنین ممکن است پزشک این دارو را برای بهبود کیفیت خواب در بیماران مبتلا به افسردگی تجویز کند. البته ممکن است این دارو در برخی افراد باعث بی خوابی شود که پزشک ممکن است این دارو را به همراه داروی دیگری برای شما تجویز کند.

آیا سیتالوپرام اعتیاد آور است

خیر . اما باید تحت نظر پزشک قطع یا مصرف کرد .

سیتالوپرام برای چیست

سیتالوپرام یک داروی ضدافسردگی است که به گروهی از داروها موسوم به مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین “serotonin” (SSRIs) تعلق دارد.

قرص سیتالوپرام برای درمان افسردگی استفاده می‌شود.

گروه دارویی-درمانی:

ﺿﺪاﻓﺴﺮدﮔﻲ، ﻣﻬﺎر ﻛﻨﻨﺪه ﺑﺎز ﺟﺬب اﺧﺘﺼﺎﺻﻲ ﺳﺮوﺗﻮﻧﻴﻦ

مکانیسم عمل:

سیتالوپرام مهار کننده اختصاصی بازجذب سروتونین می باشد و با تقویت فعالیت سروتونرژیک در سیستم اعصاب مرکزی اثر ضد افسردگی خود را اعمال می کند.

موارد مصرف:

درمان اختلالات افسردگی

دوزبندی در بزرگسالان:

اﻓﺴﺮدﮔﻲ در ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن: دوز ﺧﻮراﻛﻲ، دوز آﻏـﺎزﻳﻦ: ۲۰ ﻣﻴﻠـﻲﮔـﺮم روزاﻧـﻪ ۱ ﺑـﺎر، اﻣﻜـﺎن اﻓﺰاﻳﺶ ۲۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻓﻮاﺻﻞ ۱ ﻫﻔﺘﻪای وﺟﻮد دارد. دوز ﻣﺎﻛﺰﻳﻤﻢ در ﺑﺰرﮔﺴـﺎﻻن ۶۰>ﺳـﺎل: ۴۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز؛ دوز ﻣﺎﻛﺰﻳﻤﻢ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه در ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن ۶۰ ﺳـﺎل:۲۰ ﻣﻴﻠـﻲﮔـﺮم در روز؛ ﻫـﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﭘﺎﺳﺦ ﺣﺘﻲ ﺗﺎ ۴۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز ﻧﻴﺰ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد. اﮔﺮ در ﻣﺤﻴﻂ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺰه ﮔﺮﻫﺎی ﺿﻌﻴﻒ CYP2C19 وﺟﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻳﺎ در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده ﻫﻤﺰﻣﺎن ﻣﻬﺎر ﻛﻨﻨﺪه ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺗﺎ ﻗﻮی CYP2C19 (ﻣﺎﻧﻨﺪ (cimetidine ﺻﻮرت ﮔﻴـﺮد.  دوز ﻣـﺎﻛﺰﻳﻤﻢ ۲۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز اﺳﺖ.

دوزﺑﻨﺪی در اﻓﺮاد ﻣﺴﻦ:

ﺑﻪ دوزﺑﻨﺪی در ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن رﺟﻮع ﺷﻮد. ﺗﻮﺟﻪ: ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻏﻠﻈﺖﻫـﺎی اﻓـﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘـﻪ ﺳـﺮﻣﻲ در ﺑﻴﻤﺎران ۶۰ ﺳﺎل و ﺧﻄﺮ QT prolongation، ﻣﺎﻛﺰﻳﻤﻢ دوز ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﺷـﺪه در ﺑﻴﻤـﺎران ﺳـﺎﻟﻤﻨﺪ ۲۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز اﺳﺖ، ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﭘﺎﺳﺦ ﺣﺘﻲ ﺗﺎ ۴۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز ﻧﻴﺰ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد.

دوزﺑﻨﺪی در اﺧﺘﻼل ﻛﻠﻴﻮی:

اﺧﺘﻼل ﺧﻔﻴﻒ ﺗﺎ ﻣﺘﻮﺳﻂ: ﺑﻪ ﺗﻨﻈﻴﻢ دوز ﻧﻴﺎز ﻧﻴﺴﺖ.

اﺧﺘﻼل ﺷﺪﻳﺪ: ۲۰ >CLCr ﻣﻴﻠﻲ ﻟﻴﺘﺮ در دﻗﻴﻘﻪ: ﺑﺎ اﺣﺘﻴﺎط ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.

دوزﺑﻨﺪی در اﺧﺘﻼل ﻛﺒﺪی:

ﺧﻮراﻛﻲ: ۲۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم روزاﻧﻪ ۱ ﺑﺎر؛ ﻣﺎﻛﺰﻳﻤﻢ دوز ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه: ۲۰ ﻣﻴﻠـﻲﮔـﺮم در روز اﺳـﺖ زﻳﺮا ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﺳﺮﻣﻲ اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ و ﺧﻄﺮ QT prolongation وﺟﻮد دارد.ﻫﺮﭼﻨﺪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﭘﺎﺳﺦ دوز ﺗﺎ ۴۰ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز ﻧﻴﺰ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد.

مصرف در بارداری و شیردهی:

در شیر وارد شده و برای شیرخوار مضر است. در دوران بارداری به علت ایجاد مشکلات ریوی در نوزادان از مصرف سیتالوپرام خودداری شود.

سیتالوپرام

عوارض جانبی:

حالت فراموشی، اختلالات جنسی، خواب آلودگی، خشکی دهان، تهوع و منگی از عوارض جانبی این دارو هستند.

موارد منع مصرف و احتیاط:

درصورت حساسیت به سیتالوپرام، از مصرف آن باید خودداری نمود.

ﻧﮕﺮاﻧﻲﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﻪ واﻛﻨﺶﻫﺎی ﻧﺎﺧﻮاﺳﺘﻪ :

ﺧﻄﺮ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰی، دﭘﺮﺳﻴﻮن CNS، QT prolongation، ﻧﻘﺺ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺟﻨﺴﻲ، ﻛﻤﺒـﻮد ﺳـﺪﻳﻢ ﺧﻮن و SIADH، ﺳﻨﺪرم ﺳﺮوﺗﻮﻧﻴﻦ

ﻧﮕﺮاﻧﻲﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺑﻴﻤﺎری:

اﺧﺘﻼل ﻛﺒﺪی، اﺧﺘﻼل ﻛﻠﻴﻮی، اﺧﺘﻼل ﺗﺸﻨﺠﻲ، ﻣﺎﻧﻴـﺎ/ ﻫﺎﻳﭙﻮﻣﺎﻧﻴـﺎ: Citalopram ﺑـﺮای درﻣـﺎن اﻓﺴﺮدﮔﻲ دو ﻗﻄﺒﻲ از FDA ﺗﺄﺋﻴﺪﻳﻪ درﻳﺎﻓﺖ ﻧﻜﺮده اﺳﺖ.

ﻣﺴﺎﺋﻞ دارو درﻣﺎﻧﻲ ﻫﻤﺰﻣﺎن:

از ﻣﺼﺮف ﻫﻤﺰﻣﺎن ﻋﻮاﻣﻞ ﺿﺪ اﻧﻌﻘﺎد ﺧﻮن، ﻋﻮاﻣﻞ ﺿـﺪﭘﻼﻛﺖ، دﭘﺮﺳـﺎﻧﺖﻫـﺎی CNS، ﻣﻬـﺎر ﻛﻨﻨﺪهﻫﺎی MAO، ﻋﻮاﻣﻞ proserotonergic ﺑﺎ citalopram اﺟﺘﻨﺎب ﺷﻮد.

ﺟﻤﻌﻴﺖﻫﺎی وﻳﮋه :

اﻓﺮاد ﻣﺴﻦ، اﻓﺮادی ﻛﻪ ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﺑﺎ ﺷﻮک اﻟﻜﺘﺮﻳﻜﻲ ECT ﻫﺴﺘﻨﺪ، اﻓﺮادی ﻛـﻪ ﺑـﻪ ﺳـﻨﺪرم ﻗﻄﻊ دارو دﭼﺎر ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.

تداخل دارویی:

استفاده از داروی سیتالوپرام یا سلکسا به همراه داروهایی که باعث خواب‌آلودگی یا آهسته شدن تنفس شما می‌شوند، ممکن است منجر به عوارض جانبی خطرناک و یا حتی مرگ گردد. قبل از مصرف قرص‌های خواب‌آور، داروهای ضد درد مخدر، داروهای سرفه، شل کننده‌ی عضلات، یا داروهای اضطراب، افسردگی یا تشنج، با دکتر خود مشورت کنید.بسیاری از دارو ها ممکن است با سیتالوپرام تداخل داشته باشند. تعداد کمی از این دارو ها در زیر آورده شده است. هر دارویی که مصرف می‌کنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید؛ خصوصاً داروهای زیر:

ایمتیدین؛
لیتیوم؛
تریپتوفان؛
وارفارین، کومادین، جانتوون؛
هر گونه داروی ضد افسردگی دیگر؛
داروهای قلبی؛
داروهای درمان اختلالات روانشناختی؛
داروهای تریپتان برای سردردهای میگرنی؛
البته لیست بالا همه‌ داروهایی که با سیتالوپرام تداخل دارند را در بر ندارد و سایر داروها نیز ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند؛ مثلاً ویتامین ها و داروهای گیاهی.

سیتالوپرام

توجهات پزشکی پرستاری/آموزش بیمار خانواده:

  1. سیتالوپرام را می‌توان همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
  2. در حین درمان با سیتالوپرام باید از مصرف الکل خودداری کرد.
  3. هر قرص با یک لیوان آب میل شود. از جویدن قرص خودداری شود.
  4. اﻓﻜﺎر ﻳﺎ رﻓﺘﺎر ﺧﻮدﻛﺸﻲ ﮔﺮاﻳﺎﻧﻪ: ﺿﺪاﻓﺴﺮدﮔﻲﻫﺎ ﺧﻄﺮ اﻓﻜﺎر ﻳﺎ رﻓﺘﺎر ﺧﻮدﻛﺸﻲ ﮔﺮاﻳﺎﻧﻪ را در ﻛﻮدﻛﺎن ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن و ﺟﻮاﻧﺎن ﺑﺎﻟﻎ ۱۸  ﺗﺎ ۲۴ ﺳـﺎل  ﺑـﺎ اﺧـﺘﻼل اﻓﺴـﺮدﮔﻲ ﺷـﺪﻳﺪ و دﻳﮕـﺮ اﺧـﺘﻼﻻت واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ روان ﭘﺰﺷﻜﻲ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲدﻫﻨﺪ، citalopram ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده در ﻛﻮدﻛﺎن ﺗﻮﺳﻂ FDA ﺗﺎﺋﻴـﺪ ﻧﺸﺪه اﺳﺖ.
  5. در مصرف سیتالوپرام بیماران دارای اختلالات افسردگی شدید(MDD)، هم بزرگسالان و هم کودکان، ممکن است وخیم تر شدن وضعیت افسردگی و یا افزایش تمایل به خودکشی یا تغییرات رفتاری غیرطبیعی را تجربه کنند.
  6. در بیماران دارای افسردگی دوقطبی با احتیاط فراوان سیتالوپرام تجویز شود.
  7. کاهش غلظت یون سدیم پلاسما در درمان با SNRIs و SSRIs از جمله سیتالوپرام با شیوع بالایی رخ می دهد.این کاهش غلظت یون سدیم پلاسما در نتیجه سندروم ترشح نامناسب هورمون ضد ادراری (SIADH) بروز می کند.
  8. سیتالوپرام در بیماران با سابقه مانیا با احتیاط فراوان تجویز شود.
  9.  سیتالوپرام در بیماران با سابقه تشنج با احتیاط فراوان تجویز شود.

فارماکودینامیک / کینتیک:

سیتالوپرام جذب گوارشی خوب و سریعی داشته و ۴ ساعت پس ازمصرف تک دوز خوراکی غلظت پلاسمایی آن به حد اکثر می‌رسد. فراهمی زیستی سیتالوپرام بدنبال مصرف خوراکی ۸۰% است.غذا تأثیری بر جذب آن ندارد.
پیوند پروتئینی سیتالوپرام زیاد و ۸۰% می باشد. سیتالوپرام در کبد متابولیزه می‌شود متابولیت فعال و اصلی آن دمتیل سیتالوپرام می‌باشد.
۱۲-۲۳% مقدار مصرفی خوراکی سیتالوپرام دست نخورده از ادرار دفع می‌شود و ۱۰% از طریق مدفوع دفع می‌شود. نیمه عمر حذف آن تقریباً ۳۵ ساعت می‌باشد.

منبع:

مجموعه دارویی داروهای اعصاب و روان – دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران

کتاب فارماکوپه بیماری‌های اعصاب و روان

سیتالوپرامتوجه : اطلاعات موجود در این پایگاه ‌داده، فقط جهت اهداف آموزشی و اطلاعات عمومی برای شما تأمین شده است و برای توصیه پزشکی، تشخیص و درمان نباید در نظر گرفته ‌شود. قبل از مصرف هر گونه دارو، تغییر رژیم غذایی و یا شروع هر دوره درمانی، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گاه توصیه‌ای که توسط پزشک به شما داده می‌شود را نادیده نگیرید چرا که پزشک بر اساس قضاوت پزشکی خود برای بهبود شما ممکن است فارغ از اطلاعات بالا به شما درمان مناسب را تجویز کند.
لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد