فلووکسامین و بارداری | فلووکسامین ۵۰ و ۱۰۰ | فلووکسامین و سیگار

فهرست مطالب

فلووکسامین (Fluvoxamine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که در بین داروهای روانشناختی، بیشتر برای درمان اختلال وسواسی اجباری استفاده می‌شود.

فلووکسامین برای درمان اختلال وسواس اجباری وسواس به کار می‌رود (OCD). این کار به کاهش افکار مداوم / ناخواسته (وسواس‌های)و ترغیب به انجام وظایف تکراری (اجبار مانند شستن دست‌ها، شمردن، بررسی) که با زندگی روزمره تداخل پیدا می‌کند، کمک می‌کند.

Fluvoxamine به عنوان بازدارنده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI شناخته می‌شود. این دارو با کمک به بازیابی تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین)در مغز کار می‌کند.

فلووکسامین یکی از اولین داروهای موسوم به اس‌اس‌آرآی است که در سال ۱۹۸۴ در کشور سوئیس وارد بازار شد.

این دارو از ۱۹۹۴ در آمریکا و از ۱۹۹۹ در ژاپن مصرف می‌شود.

نام‌های تجاری:

U.S.:

Luvox® CR

Canada:

Alti- fluvoxamine

Apo-Fluvoxamine

Luvox ®

Novo-Fluvoxamine

Nu- Fluvoxamine

Mps- Fluvoxamine

Rhoxal- Fluvoxamine

Riva-Fluox

Sandoz- Flavoxamine

گروه دارویی-درمانی: 

ضد افسردگی

اشکال دارویی:

Tablet : 50 , 100 mg

فلووکسامین

فلووکسامین و پروپرانولول

 

تداخل شدید

برنامه غذا و دارو ستاد مركزي اطلاع رساني داروها و سموم در خصوص تداخل دارویی فلووکسامین و پروپرانولول هشدار داد. متن اطلاعیه بدین شرح است
« بدنبال تماس های مکرر با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم مبنی بر بروز عوارض ناخواسته ای نظیر : بی حالی ، سردی اندامهای انتهایی ، برادیکاری ، تپش قلب و تنگی نفس بعد از شروع داروی Fluvoxamine (Luvox) در افرادی که پیش از این داروی پروپرانولول مصرف می کرده اند بروز نموده است . ضمن بررسی های گسترده و براساس شواهد علمی موجود ، تایید گردید بروز عوارض فوق بدلیل مصرف همزمان داروی Fluvoxamine با Propranolol می باشد. لذا بدینوسیله به اطلاع کلیه متخصصین اعصاب و روان و مغز و اعصاب می رساند که در تجویز همزمان دو داروی Fluvoxamine باPropranolol به دلایل زیر توجه لازم را مبذول فرمایند :

– داروی Fluvoxamineاز دسته داروهای SSRI می باشد که مهارکننده قوی آنزیم Cyp 450 1A2 نیز می باشد. ضمناً Propranolol یک داروی بتا – بلوکر غیراختصاصی است که در کبد و توسط سیستم Cyp 450 1A2 متابولیزه می شود. در نتیجه ، استفاده همزمان این دو دارو سبب افزایش غلظت خوني پروپرانول می شود که این افزایش در پاره ای از موارد حتی تا حد پنج برابر نیز گزارش شده است.

– تداخل بین دو داروی فلووکسامین و پروپرانولول از نظر شدت بصورت متوسط (moderate) و از نظر زمان شروع علائم و عوارض بصورت تاخیری (delayed) می باشد.

– با توجه به اهمیت این تداخل پیشنهاد می شود که در استفاده همزمان این دو دارو نسبت به تعدیل دوزاژ پروپرانولول و یا تعویض این دارو به دارویی مثل آتنولول که توسط Cyp 450 متابولیزه نمی شود توجه لازم بعمل آید.»

فلووکسامین و لاغری

آیا فلووکسامین چاق کننده است 

آیا فلووکسامین چاق میکند

آیا فلووکسامین لاغر میکند

یکی از عوارض جانبی این قرص کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن است. اما با قطع قرص این مشکل برطرف می‌شود.

فلووکسامین و سیگار

سیگار موجب افزایش فعالیت آنزیم های کبدی میشود
پس داروهایی که توسط آنزیم های کبدی متابولیزه میشن ، به علت افزایش فعالیت آنزیم ها، سطحشون در بدن کاهش پیدا میکنه و کمتر تاثیر میکنه
یکی از اون داروهای مهم فلووکسامین هست .

فلووکسامین مینو ۵۰
فلووکسامین 50
فلووکسامین ۵۰ چیست

افسردگی و وسواس عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری  رخ می دهد.در برخی مواردزمینه ی بروز این اختلالات ژنتیکی می باشد.

بیشتر بدانیم
آزمون روانشناختی اختلال استرس پس از سانحه

سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود. فلووکسامین متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در درمان افسردگی یا وسواس تجویز می شوند.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که فلووکسامین یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.

فلووکسامین ۱۰۰

فلووکسامین، یک داروی ضدافسردگی از دسته مهارکننده های بازجذب انتخابی سرتونین (SSRTs) می باشد. در واقع کاربرد اصلی این دارو در رفع بیماری افسردگی می باشد.

از دیگر کاربردهای این دارو  (خارج از برچسب یا Off-label) کنترل و درمان پرخوری عصبی، افسردگی اساسی یا ماژور، حمله هراس یا پانیک، اختلالات اضطرابی پس از سانحه، و هراس اجتماعی می باشد. لازم به ذکر است که برخی منابع کنترل افسردگی ماژور را به عنوان یکی از درمان های اصلی در نظر گرفته اند.

این دارو به صورت انتخابی از بازجذب سرتونین در فضای سیناپسی نورون ها جلوگیری می کند. این دارو کمترین میزان تمایل را به گیرنده های دوپامینی، آدرنرژیک- هیستامین و کولینرژیک دارد.

فلووکسامین اضطراب

بررسی های متعدد نشان داده اند در بیماران مبتلا به اختلال پانیک نشان داده شده که ۶ یا ۸ هفته درمان با داروی فلووکسامین باعث کاهش تعداد حملات پانیک کامل در هفته به میزان ۵۴ تا ۱۰۰ درصد می شود؛ در مقابل، تعداد حملات پانیک کامل هفتگی در این بیماران از ۱۰ درصد افزایش تا ۷۵ درصد کاهش داشت. به طور معمول نسبت بالاتری از دریافت کنندگان داروی فلووکسامین حدود ۴۷ تا ۸۱ درصد در هفته آخر درمان عاری از حملات پانیک بودند. داروی فلووکسامین باعث کاهش معنی دار اضطراب نیز در این افراد با اختلال پانیک شد.

فلووکسامین افسردگی

یک مقایسه نشان میدهد که :‌

سابقه و هدف: افسردگی در کودکان و نوجوانان یک اختلال جدی است که تاثیر قابل ملاحظه­ای بر عملکرد روانی­اجتماعی آنان می­گذارد . باتوجه به محدودیت­های جاری در درمان این اختلال مطالعه حاضر به­منظور مقایسه اثر دو داروی فلوکستین و فلووکسامین بر افسردگی کودکان و نوجوانان انجام شد.

بیشتر بدانیم
آزمون روانشناختی افسردگی کودکان

مواد و روش­ها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد 40 کودک و نوجوان 8 تا 18 سال مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه­کننده به درمانگاه روانپزشکی اطفال دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1392 به­طور تصادفی در دو گروه دارویی فلوکستین و فلووکسامین تحت درمان قرار گرفتند. ابزار ارزیابی پاسخ به درمان مقیاس‌های افسردگی کودکان، عملکرد کلی کودکان و پرسشنامه عوارض دارویی بود. نمونه­ها در زمان­های صفر، دو، چهار و هشت هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نتایج: سن متوسط کودکان و نوجوانان 63/2±40/12 بود. میانگین نمره افسردگی در گروه فلوکستین از 49/10±65/25 به 23/3±55/11 و در گروه فلوکسامین از 61/7±45/28 به 87/4±05/8 کاهش یافت. به­علاوه، میانگین نمره افسردگی در گروه فلووکسامین در هفته 4 و 8 نسبت به فلوکستین کاهش معنی­داری داشت (به­ترتیب 005/0=P و 03/0= P). میزان پاسخ به درمان در هفته هشتم در گروه فلوکستین 55 درصد و در گروه فلووکسامین 85 درصد بود. عوارض جانبی شدید در بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد. و هیچ­کدام از بیماران اقدام به خودکشی نداشتند.

نتیجه­ گیری: باتوجه به اینکه کاهش نمره افسردگی در گروه فلووکسامین نسبت به فلوکستین شاخص بود، لذا فلووکسامین می­تواند به ­عنوان دارویی موثر و ایمن در درمان افسردگی کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.

فلووکسامین

فلووکسامین باعث چاقی میشود

فلووکسامین افزایش وزن

داروهای روان درمانی و اعصاب ازجمله ضدافسردگی‌های 3 حلقه‌ای اغلب حدود 4كیلوگرم در ماه اضافه‌وزن ایجاد می‌كنند. تعداد كمی از افراد نیز با مصرف آنها طی 2تا 6 ماه بین 15 تا 20كیلوگرم وزن اضافه می‌كنند.

ازجمله این داروها می‌توان به آمی تریپتیلین، دوكسپین، ایمی پرامین، نورتریپتیلین، تریمیپرامین و میرتازاپین اشاره كرد. مهاركننده‌های بازجذب سروتونین مانند سرترالین، فلوكستین، پاروكستین و فلووكسامین نیز در تعداد كمی از افراد ابتدا باعث كاهش وزن شده و بعد از 6 ماه باعث افزایش وزن می‌شوند. لیتیوم هم در 11 تا 65درصد از افراد طی 6 تا 10سال مصرف، حدود 10كیلوگرم اضافه‌وزن ایجاد می‌كند.

فلووکسامین الانزاپین

این دو دارو برای اثر دهی بیشتر با هم تجویز می شود

فلووکسامین استرس

فلووکسامین، یک داروی ضد افسردگی از دسته بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) است که عمدتاً برای درمان اختلال افسردگی و وسواس فکری- عملی استفاده می‌شود. همچنین برای درمان اختلالات اضطرابی مانند اختلال ترس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه نیز استفاده می‌شود.

فلووکسامین الکل

توجه : الکل با فلووکسامین تداخل دارد و در دوره مصرف این دارو نباید الکل و داروهایی که در ترکیبات انها الکل وجود دارد ، مصرف کنید.

فلووکسامین بهتر است یا فلوکستین

فرق فلوکستین با فلووکسامین

یک مقایسه نشان میدهد که :‌

سابقه و هدف: افسردگی در کودکان و نوجوانان یک اختلال جدی است که تاثیر قابل ملاحظه­ای بر عملکرد روانی­اجتماعی آنان می­گذارد . باتوجه به محدودیت­های جاری در درمان این اختلال مطالعه حاضر به­منظور مقایسه اثر دو داروی فلوکستین و فلووکسامین بر افسردگی کودکان و نوجوانان انجام شد.

مواد و روش­ها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد 40 کودک و نوجوان 8 تا 18 سال مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه­کننده به درمانگاه روانپزشکی اطفال دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1392 به­طور تصادفی در دو گروه دارویی فلوکستین و فلووکسامین تحت درمان قرار گرفتند. ابزار ارزیابی پاسخ به درمان مقیاس‌های افسردگی کودکان، عملکرد کلی کودکان و پرسشنامه عوارض دارویی بود. نمونه­ ها در زمان­های صفر، دو، چهار و هشت هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نتایج: سن متوسط کودکان و نوجوانان 63/2±40/12 بود. میانگین نمره افسردگی در گروه فلوکستین از 49/10±65/25 به 23/3±55/11 و در گروه فلوکسامین از 61/7±45/28 به 87/4±05/8 کاهش یافت. به­علاوه، میانگین نمره افسردگی در گروه فلووکسامین در هفته 4 و 8 نسبت به فلوکستین کاهش معنی­داری داشت (به­ترتیب 005/0=P و 03/0= P). میزان پاسخ به درمان در هفته هشتم در گروه فلوکستین 55 درصد و در گروه فلووکسامین 85 درصد بود. عوارض جانبی شدید در بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد. و هیچ­کدام از بیماران اقدام به خودکشی نداشتند.

نتیجه­ گیری: باتوجه به اینکه کاهش نمره افسردگی در گروه فلووکسامین نسبت به فلوکستین شاخص بود، لذا فلووکسامین می­تواند به­عنوان دارویی موثر و ایمن در درمان افسردگی کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.

قرص اعصاب فلووکسامین

فلووکسامین دارویی است که برای درمان بسیاری از اختلالات روانی استفاده می شود.

فلووکسامین از گروه مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین ( SSRI ها ) است ، این گروه شامل شامل فلوکستین (Prozac) ،سرترالین (ZOLOFT )  و پاروکستین ( Paxil ) است .

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی علت افسردگی و سایر اختلالات روانی است . فلووکسامین با مهار باز جذب سروتونین سبب ایجاد حالت شادی و سرخوشی می گردد. همچنین فلووکسامین برای درمان اختلال وسواس نیز مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است.

فلووکسامین در دوزهای 25، 50 و 100 میلی گرمی در بازار موجود است.

فلووکسامین برای درمان اختلال وسواس (OCD) ، اختلال اضطراب اجتماعی ، افسردگی اساسی ، مدیریت چاقی و پرخوری ، اسکیزوفرنی و اختلال هراس استفاده می شود.

دوز شروع معمول برای بزرگسالان 50 میلی گرم در روز به عنوان یک درمان تک دوز هنگام خواب داده می شود و دوز دارو  50 میلی گرم هر 4-7 روز برای رسیدن به پاسخ مورد نظر افزایش می یابد. حداکثر دوز 300 میلی گرم در روز است.

داروهای ضد افسردگی مانند فلووکسامین ممکن است خطر خودکشی در کودکان و نوجوانان وحتی بزرگسالان را  در هفته های ابتدایی مصرف افزایش دهد. لذا مصرف دارو خصوصا در هفته های اول باید زیر نظر مستقیم پزشک باشد.

فلووکسامین با مهار کننده های منوآمین اکسیداز،مپریدین ( Demerol ) و ترامادول تداخل دارویی نسبتا شدیدی دارد. و همچنین می تواند سبب افزایش سطح خونی تئوفیلین و آلپرازولام (زاناکس) و افزایش اثرات این داروها شود.

فلووکسامین و خواب آلودگی

در صورت بروز خواب آلودگی، اختلال در شعور و تاری دید و عدم کنترل عضلات از کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری دارند اجتناب نمایید.

فلووکسامین

آیا فلووکسامین خواب آور است

از عوارض جانبی دارو خواب آلودگی می تواند باشد

آیا فلووکسامین همان فلوکستین است

خیر

در بالا توضیح داده شد .

آیا فلووکسامین اعتیاد آور است

این قرص می‌تواند در فرد ایجاد وابستگی کند. به همین دلیل بیمار را به خود معتاد می‌کند. بیمار فکر می‌کند با خوردن قرص، حال روحی‌شان بهبود می‌یابد و وقتی آن را کنار بگذارد حالش وخیم می‌شود. این مهم باعث وابستگی و اعتیاد شدید فرد به فلووکسامین می‌شود.

آلفا فلووکسامین

اين دارو در درمان اختلال وسواسي- اجباري و افسردگي براي تخفيف علائم به كار مي‌رود.

فلووکسامین یا آسنترا

مقدمه: اختلال افسردگی اساسی یک اختلال روان‌پزشکی شایع و ناتوان کننده می‌باشد که تلاش برای یافتن رژیم‌های دارویی کارامد برای درمان این بیماری همواره مورد نظر پژوهشگران قرار داشته است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی دو داروی فلوواکسامین و سرترالین و نقش آن‌ها در بهبود علایم افسردگی اساسی طراحی شد.

بیشتر بدانیم
افسردگی اساسی

روش‌ها: در این مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی موازی، 110 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی به طور تصادفی در دو گروه دسته‌بندی شدند. گروه اول داروی فلوواکسامین به صورت 200 میلی‌گرم روزانه و گروه دوم نیز داروی سرترالین به صورت 100 میلی‌گرم روزانه دریافت نمودند. قبل و بعد از درمان دارویی، از نمونه‌ها آزمون Beck به عمل آمد. در نهایت، داده‌های این مطالعه با استفاده از آزمون‌های آماری 2χ و Independent-sample t آنالیز آماری شد.

یافته‌ها: داروی فلوواکسامین از اثرات درمانی بهتری نسبت به داروی سرترالین برخوردار بود (002/0 = P). همچنین، فلوواکسامین در مقایسه با سرترالین در زنان (007/0 = P) و در گروه سنی 43 تا 78 سال (015/0 = P) به طور معنی‌داری از اثربخشی بالاتری برخوردار بود.

نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌شود تا در انتخاب رژیم دارویی مؤثر در بیماران با تشخیص قطعی افسردگی، جنسیت و سن جهت انتخاب داروهای SSRI (Selective serotonin re-uptake inhibitors) مناسب در نظر گرفته شود.

فلووکسامین برای چیست

افسردگی

مکانیسم عمل فلووکسامین 50 :

 فلووکسامین یک مهارکننده ی انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI) است. فلووکسامین با مهار اختصاصی باز جذب سروتونین موجب افزایش انتقال سروتونرژیک می‌شود.

ولی تأثیر بر فعالیت‌های دوپامینرژیک و نورآدرنرژیک ندارد. این دارو باعث مهار آنزیم سیتوکروم (۲D6 . 2C9 . 3A4 . 1A2 ) P450 میشود.

موارد مصرف فلووکسامین :

در درمان اختلالات وسواس اجباری، افسردگی و تخفیف علایم بکار می‌رود.

درﻣﺎن اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﻣﺎژور، اﺧﺘﻼل ﭘﺎﻧﻴـﻚ، اﺧـﺘﻼل اﺿـﻄﺮاب درﻛﻮدﻛـﺎن، ﻓﺮاﻣﻮﺷـﻲ ﺧﻔﻴـﻒ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺑﻲ ﻗﺮاری در ﺑﻴﻤﺎران ﻏﻴﺮﺳﺎﻳﻜﻮﺗﻴﻚ، PTSD، اﺧﺘﻼل اﺿﻄﺮاب اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ (SAD)

دوزبندی در بزرگسالان:

 

مقدار اولیه : 50 mg خوراکی یکبار در روز هنگام خواب .
مقدار نگهدارنده: 100 تا 300 mg در روز. مقدار مصرفی ممکن است 50 mg در روز هر 4 تا 7 روز افزایش یابد.
دوز نهایی روزانه 100 mg و بیشتر باید در دو نوبت مصرف شود. اگر دو نوبت به یک میزان نبود ، مقدار بیشتر باید هنگام خواب مصرف شود.

فلووکسامین و عوارض جانبی:

هر دارویی ممکن است دارای عوارض جانبی خاص خود باشد.

اما بیشتر افراد این عوارض جانبی را دریافت نمی کنند. در لیست زیر عوارض جانبی معمول این دارو را می بینید:

یبوست، اسهال، سرگیجه، خواب آلودگی، خشک شدن دهان، سردرد، تعریق بیش از حد، از دست دادن اشتها، تهوع، عصبی بودن؛ ناراحتی معده، گرفتگی بینی، تغییر در طعم غذا، مشکل در خوابیدن، استفراغ، ضعف.

اگر عوارض شدید زیر را در خود دیدید حتما با پزشک خود مشورت کنید:

واکنش های آلرژیک (جوش؛ کهیر؛ خارش، مشکل تنفسی، تنگی در قفسه ی سینه، تورم دهان، لبها، صورت و زبان)، رفتارهای غیر عادی، مدفوع سیاه رنگ یا خونی، درد در قفسه ی سینه، کاهش تمرکز، کاهش تمایل و توانایی های جنسی، تب، ضعف و خستگی بیش از حد، مشکلات حافظه، اضطراب، افسردگی، توهم، پرخاشگری، خصومت، سردرهای مکرر، بی قراری، دوره های قاعدگی دردناک و نامنظم، تورم، تشنج، افکار خودکشی.

اگر مقدار مصرف این دارو بیشتر از مقدار تجویزی بود حتما به اورژانس خبر دهید.

اختلالات جنسی، کاهش تمایل جنسی، تغییرات رفتاری و روانشناختی، جنون، تنگی نفس، احتباس ادرار، ضعف یا خستگی مفرط، یبوست، سرگیجه، سردرد، بی خوابی.

CNS: ﺳﺮدرد، ﺑﻲ ﺧﻮاﺑﻲ، ﺧﻮاب آﻟﻮدﮔﻲ، ﺳﺮﮔﻴﺠﻪ، ﻋﺼﺒﺎﻧﻴﺖ

GI : ﺗﻬﻮع، اﺳﻬﺎل، ﺑﻲ اﺷﺘﻬﺎﻳﻲ

ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ: اﻧﺰال ﻏﻴﺮﻃﺒﻴﻌﻲ

ﻋﺼﺒﻲ ﻋﻀﻼﻧﻲ و اﺳﻜﻠﺘﻲ: ﺿﻌﻒ

فلووکسامین و بارداری :

اخیرا تعدادی از زنان با این سوال که آیا در دوران بارداری به fluvoxamine ادامه دهند، به کلینیک ما مراجعه کرده‌اند. Fluvoxamine یک SSRI است، با این حال به طور معمول به عنوان داروی اولیه برای افسردگی و یا اختلالات اضطراب استفاده نمی‌شود. Fluvoxamine در ابتدا توسط FDA برای درمان اختلال وسواس وسواس اجباری (OCD) تایید شد و بسیاری از آن‌ها در درمان OCD بسیار موثر هستند.

از آنجا که fluvoxamine به اندازه دیگر داروها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، اطلاعات ایمنی در مورد استفاده آن در بارداری محدود است. در حقیقت، یک تحلیل جامع که کاربرد SSRI فردی در دوران بارداری را مورد بررسی قرار دهد و خطر ناهنجاری‌های مادرزادی پس از آن حتی شامل fluvoxamine در آنالیز آن نیز نشد. یک نگاه دقیق‌تر به برخی مطالعات اخیر ممکن است ما را به درک بیشتر در مورد ایمنی در دوران بارداری هدایت کند.
فلووکسامین
فلووکسامین

موارد منع مصرف:

ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ﻣﻔﺮط ﺑﻪ ﻓﻠﻮوﻛﺴﺎﻣﻴﻦ ﻳﺎ ﻫﺮ ﺟﺰﺋﻲ از ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﻴﻮن، ﻣﺼﺮف ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ Pimozide alosetron و ramelteon و Thioridazine و tizanidine و MAOIs.

تداخلات دارویی:

این دارو غلظت پلاسمایی داروهای مثل فنی‌فتوئین ، کینیدین ، داروهای ضد جنون بوتیروفنونی (هالوپریدول) استمیزول، سیزاپراید، ترفنادین، آلپرازولام، تریازولام، دیازپام، میدازولام، پروپرانول، متوپرولول، کافئین، تئوفیلین، کاربامازپین، کلوزاپین‌،‌ متادون، وارفارین، را افزایش می‌دهد.
مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای ، مهار کننده‌های منوآمین اکسیداز(پروکاربازین، فورازولیدن) سلژیلین و داروهای مقلد سرتونین موجب تشدید عوارض جانبی دارو می‌شود. مصرف همزمان الکل می‌تواند موجب تضعیف شدید CNS گردد.
مصرف همزمان این دارو با دیلتیازم موجب بروز برادی کاردی می‌شود.

توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:

  1. فلووکسامین را همراه غذا و با آب یا نوشیدنی مصرف کنید.
  2. این قرص نباید جویده شود، در صورت تجویز پزشک می‌توان این قرص را نصف کرد.
  3. اگر معمولاً روزانه بیمار مقدار زیادی چای، قهوه یا نوشیدنی‌های حاوی کافئین مصرف کند، ممکن است به عوارضی مثل لرزش دست، تهوع، تپش قلب، بی قراری یا بی خوابی دچار شود.
  4. در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می‌باشند و به مرور زمان برطرف می‌شوند.
  5. مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می‌تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
  6. در صورتی که مبتلا به دیابت می‌باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل، از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می‌تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد.
  7. مصرف داروهای تضعیف کننده اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
  8. در صورت احساس خواب‌آلودگی، ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید.
  9. در صورت اختلال در خواب، تعریق بیش از حد، کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی، درد، احساس گزگز انگشتان، مشکلات جنسی، زنگ زدن گوش، ضربان‌نامنظم، آبریزش بینی یا خارش که ادامه‌دار باشد، با پزشک خود صحبت نمایید.
  10. اگر باردارید و یا قصد باردار شدن را دارید و همچنین اگر به کودک خود شیر می‌دهید حتما موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید.
  11. این دارو را همراه با غذا یا بدون غذا می توانید مصرف کنید.
  12.  سعی کنید این دارو را در یک ساعت معین مصرف کنید تا فراموش نکنید.
  13.  حتی اگر احساس می کنید حالتان بهتر شده باز هم مصرف این دارو را طبق تجویز پزشک ادامه دهید.
  14.  هرگز به صورت ناگهانی و بدون تجویز پزشک این دارو را قطع نکنید. ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
  15. اگر یکبار مصرف این دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید مگر اینکه موقع مصرف وعده ی بعدی فرا رسیده باشد.

 

فلووکسامین

فارماکودینامیک / کینتیک:

  • ﺷﺮوع اﺛﺮ در اﻓﺴﺮدﮔﻲ: ﻳﻚ ﻫﻔﺘﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ اﻟﺒﺘﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻓﺮدی ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ۸-۱۲ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻌﺪ از درﻣﺎن، ﭘﺎﺳﺦ دﻳﺪه ﻧﺸﻮد.
  • ﺟﺬب: ﺳﻄﺢ ﻏﻠﻈﺖ ﭘﻼﺳﻤﺎﻳﻲ در ﻛﻮدﻛﺎن ۲ ﺗﺎ ۳ ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﻴﺸـﺘﺮ از ﺑﺰرﮔﺴـﺎﻻن ﻣـﻲﺑﺎﺷـﺪ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ درﻛﻮدﻛﺎن دﺧﺘﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ از ﭘﺴﺮ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
  • ﺗﻮزﻳﻊ: ۲۵l L/kg :Vd
  • ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺑﺎﻧﺪﻳﻨﮓ: %۸۰ آﻟﺒﻮﻣﻴﻦ
  • ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ: ﻛﺒﺪی ﺗﻮﺳﻂ اﻛﺴﻴﺪاﺗﻴﻮ،دﻣﺘﻴﻠﻦ و د آﻣﻴﻨﻪ ﺷﺪن
  • ﻓﺮاﻫﻤﻲ زﻳﺴﺘﻲ : %۵۳ :immediate release ﻏﺬا ﺗﺄﺛﻴﺮی ﻧﺪارد.
  • ﻧﻴﻤﻪ ﻋﻤﺮ ﺣﺬﻓﻲ: ۱۵-۱۶ ﺳﺎﻋﺖ، ﺳﺎﻟﻤﻨﺪان ۱۷ ﺗﺎ ۲۶ ﺳﺎﻋﺖ
  • زﻣﺎن ﭘﻴﻚ ﺳﺮﻣﻲ: ۳-۸ ﺳﺎﻋﺖ
  • دﻓﻊ: ادراری %۸۵) ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺰه ﻣﻲﺷﻮد و %۲ دﺳﺖ ﻧﺨﻮرده دﻓﻊ ﻣﻲﺷﻮد.)

5/5 - (1 امتیاز)

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

تست افسردگی، اضطراب، استرس

تست زیر بر مبنای مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-42 طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 15 دقیقه زمان می برد.

ثبت نام جهت دسترسی بعدی شما به نتایج آزمونهایتان است.

تهیه و تنظیم: تیم تحقیق و توسعه باشگاه اعصاب روان هیربد