- نامهای تجاری آلپرازولام :
-
گروه دارویی-درمانی:
- اشکال دارویی:
- آلپرازولام برای درمان چیست
- آلپرازولام 0.5 سبحان
- آلپرازولام با چه دارویی تداخل دارد
- آلپرازولام تداخل دارویی آلپرازولام تداخلات دارویی
- ایا الپرازولام چاق میکند ایا الپرازولام باعث لاغری میشود
- آلپرازولام و لاغری
- آلپرازولام قویتر است یا دیازپام
- آلپرازولام برای تنظیم خواب
- کلونازپام قویتر است یا آلپرازولام
- آلپرازولام اکتوورکو
- آلپرازولام ابوریحان
- آلپرازولام برای ترک اعتیاد
- آلپرازولام اعتیاد آور است
- آلپرازولام امپول
- آیا آلپرازولام برای قلب مضر است
- ایا آلپرازولام فشار خون را بالا میبرد
- اثر آلپرازولام در آزمایش اعتیاد
- آیا آلپرازولام تست اعتیاد را مثبت میکند
- آلپرازولام آزمایش خون
- آیا آلپرازولام خواب آور است
- آیا آلپرازولام اعتیاد آور است
- آیا آلپرازولام باعث فراموشی می شود
- آلپرازولام و آلزایمر
- آیا آلپرازولام باعث چاقی میشود
- الپرازولام باعث چاقی میشود
- آلپرازولام برای پانیک
- آلپرازولام بدون نسخه پزشک
- آلپرازولام بهتر است یا لورازپام
- آلپرازولام برای استرس
- موارد مصرف آلپرازولام و لاغری:
- دوزبندی در بزرگسالان:
- طریقه مصرف آلپرازولام :
آلپرازولام (Alprazolam) از بنزودیازپینها است.
این دارو برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز میشود. این دارو دارای اثر ضد افسردگی نیز است.
بنابراین در بعضی موارد برای افراد افسرده تجویز میشود.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
نامهای تجاری آلپرازولام :
Xanax XR ®’ Niravam Tm
Alprazaolam IntensolTM
U.S:
Maylan – Alprazolam;
Apo-Alpraz® TS
Apo-Alpraz®
Canada:
xanax®
XanaxTS TM
Teva Alprazolam
گروه دارویی-درمانی:
بنزودیازپین، ضد اضطراب
اشکال دارویی:
- آلپرازولام قرص 1 م گ
- زاناکس قرص 0.05 آلپرازولام
- آلپرازولام قرص 0.5 م گ
- آپو آلپرازولام 0/5 م.گ قرص آلپراز کانادایی
آلپرازولام برای درمان چیست
از آلپرازولام میتوان به عنوان یکی از قویترین داروهای ضد افسردگی نام برد. آلپرازولام از جمله پرمصرفترین داروهایی است که برای افرادی که اضطراب دارند، تجویز میشود.
قرص آلپرازولام یا زاناکس جز گروه دارویی بنزودیازپین از قبیل دیازپام، کلونازپام و لورازپام است و برای کنترل بیماریهایی از قبیل اضطراب، بیقراری، حملات هراس، بیخوابی و برخی دیگر از اختلالات روان تجویز میگردد.
آلپرازولام 0.5 سبحان
از داروی آلپرازولام برای درمان اضطراب و اختلال هراس استفاده میشود. آلپرازولام به خانوادهی بنزودیازیپنها تعلق دارد که برای ایجاد تأثیر آرامبخش بر روی مغز و اعصاب (دستگاه عصبی مرکزی) اثر میکند.
عملکرد آلپرازوالام به شکل تقویت یک مادهی شیمیایی طبیعی در بدن به نام گابا (گاما آمیتو نوتریک اسید GABA) است.
پیش از شروع مصرف داروی آلپرازولام یا قبل از هربار مصرف مجدد این دارو، حتماً راهنمای مصرف دارویی را که پزشک داروخانه به شما میدهد مطالعه کرده و از دستورات درجشده در آن پیروی کنید. دوز مصرف داروی آلپرازولام به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. تا زمانی که عملکرد و اثربخشی دارو رضایتبخش باشد، ممکن است پزشک شما دوز مصرفی داروی آلپرازولام را بهتدریج افزایش دهد.
آلپرازولام با چه دارویی تداخل دارد
آلپرازولام تداخل دارویی
آلپرازولام تداخلات دارویی
قبل از استفاده از این دارو با دکتر خود در مورد تمام نسخه ها و داروهایی که استفاده می کنید ( حتی ویتامین ها، مواد معدنی، داروهای گیاهی و … ) مشورت نمایید٬ به خصوص داروهای زیر :
- قرص های ضد بارداری
- داروهای صرع
- آنتی بیوتیک هایی مثل :فلوکونازول، ایتراکونازول، کتاکونازول
- داروهای ضد افسردگی مثل فلووکسامین، دسپیرامین، امی پیرامین
- سایمیتیدن
- دیلتیازم
- ایزونیازید
- پروپوکسی فن
بهتر است قبل از مصرف این دارو ، لیست کلیه داروهایی که مصرف می کنید را به پزشک اطلاع دهید. اعم از داروهای تجویزی و غیر تجویزی مثل ویتامین ها، مواد معدنی، داروهای گیاهی
ایا الپرازولام چاق میکند
ایا الپرازولام باعث لاغری میشود
آلپرازولام و لاغری
مصرف مداوم زاناکس (آلپرازولام) می تواند باعث افزایش وزن و کاهش وزن شود. گاهی اوقات افرادی که از زاناکس استفاده می کنند انرژی خروجی خود را کاهش می دهند و بیشتر می خوابند که می تواند باعث افزایش وزن شود. برعکس، برخی از افراد به طور کامل اشتهای خود را از دست می دهند. این می تواند در عوض باعث کاهش وزن شدید شود.
آلپرازولام قویتر است یا دیازپام
دیازپام و آلپرازولام هر دو دارو بنزودیازپین هستند که در یک گروه طبقه بندی شده اند. آنها خواب آور هستند و عمدتا برای درمان اضطراب در کوتاه مدت بکار می رود بنزودیازپین ها نیز ممکن است برای آرام بخش قبل از عمل، در زمان قطع مصرف الکل، درمان برخی از اختلالات تشنجی و به عنوان یک شل کننده عضلانی استفاده می شود.
استفاده طولانی مدت هر کدام از داروها بستگی به روان و جسم انسان دارد.
دیازپام و آلپرازولام یک مکانیزم مشترک در سیستم عصبی مرکزی (CNS) هستند که گیرنده های GABA را در مغز تحت تاثیر قرار میدهند، باعث بروز اثرات ضد اضطراب، و یا آرام بخش میشود. دوز درمانی این داروها متفاوت است، با این حال، برای به دست آوردن همان اثر. برای آلپرازولام، ۰.۵ گرم معادل حدود ۵ میلی گرم دیازپام است.
هر دو دیازپام و آلپرازولام در بدن متابولیزه شده ، توسط سیستم آنزیم کبدی میکروزومال در کبد انجام میشود. این ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به تداخلات دارویی با داروهای دیگر، شود و باعث متابولیزه شدن کبد شود . برخی از دیگر داروها در رده بنزودیازپین، مانند لورازپام و اگزازپام در کبد متابولیزه نمی شود.
بنزودیازپین ها تنها به دلیل طبیعت بسیار اعتیاد آور شان با نسخه پزشکی بفروش میرسند. دیازپام به عنوان یک محصول خوراکی یا تزریقی در دسترس است . آلپرازولام تنها به عنوان یک محصول خوراکی در دسترس است، در هر دو نسخه دوز و مدت زمان هر دو دیازپام و آلپرازولام توسط دکتر با توجه به شرایط درمان تجویز می شود.
دیازپام به صورت تزریقی در شرایط حاد استفاده می شود که این شرایط حاد عبارتند از درمان صرع، که تزریقی زودتر از قرص اثر میکند.
آلپرازولام برای تنظیم خواب
این دارو برای تنظیم خواب و به خواب رفتن استفاده می شود. (می توانید با انجام آزمایش آزمون روانشناختی کیفیت خواب اختلالات خواب را در خود مورد بررسی قرار دهید)
کلونازپام قویتر است یا آلپرازولام
آلپرازولام و کلونازپام هر دو داروهایی هستند که با کاهش سرعت سیستم عصبی مرکزی، فرد را تحت تاثیر قرار می دهند. پزشکان معمولا آنها را برای درمان اضطراب و اختلالات پانیک تجویز می کنند.
اصلی ترین مورد مصرف آلپرازولام به عنوان داروی ضد اضطراب است. این دارو در سال 1969 توسط کمپانی Upjohn ارائه شد. هر سال بیش از 50 میلیون نسخه آلپرازولام تجویز می شود. آلپرازولام با نام تجاری زاناکس هم شناخته می شود.
کلونازپام در کنار موارد دیگر برای درمان اختلال تشنج استفاده می شود. این دارو یک دارو ضد تشنج و ضد صرع است. ممکن است پزشکان کلونازپام را برای اختلال پانیک هم تجویز کنند.
آلپرازولام و کلونازپام هر دو سیستم عصبی مرکزی (CNS) را درگیر می کنند و از آنجائیکه بعضی افراد به آنها وابسته می شوند، پتانسیل سوء مصرف دارند.
آلپرازولام یک داروی کارآمد برای کسانی است که دچار حملات پانیک می شوند. این دارو علاوه بر تسکین علائم، در کاهش تعداد دفعات حمله هم موثر است.
بعضی پزشکان آلپرازولام را برای افسردگی تجویز می کنند، اما شواهد محدودی در مورد اثربخشی آن وجود دارد، مگراینکه فرد در کنار افسردگی، اضطراب هم داشته باشد.
کلونازپام هم که با نام تجاری کلونوپین ارائه می شود، یک بنزودیازپین است. پزشکان از این دارو برای درمان اختلالات تشنج هم در کودکان و هم در بزرگسالان استفاده می کنند. این دارو نه تنها در رفع عدم تعادل شیمیایی مغز موثر است، بلکه تعداد دفعات حملات پانیک را هم کاهش می دهد.
مصرف کلونازپام سطح گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) را در فرد افزایش می دهد. GABA ماده شیمیایی است که وظیفه انتقال سیگنال های عصبی به اطراف CNS را بر عهده دارد.
کم بودن فعالیت های GABA منجر به تحریک پذیری افراد و در نتیجه حملات پانیک یا تشنج می شود. بنابراین افزایش فعالیت های GABA منجر به کاهش تشنج و حملات پانیک می شود.
در نگاه اول آلپرازولام و کلونازپام خیلی شبیه به هم هستند. هر دوی آنها:
- بنزودیازپین هستند
- ضد افسردگی های CNS هستند
- اغلب برای درمان اضطراب و حملات پانیک استفاده می شوند.
هر دو داروهای کوتاه اثر هستند، اما کلونازپام بیشتر از آلپرازولام در بدن باقی می ماند. نیمه عمر آلپرازولام بین 6 تا 25 ساعت است. در حالیکه نیمه عمر کلونازپام بین 22 تا 54 ساعت است.
کلونازپام در درمان تشنج هم موثر است، درحالیکه آلپرازولام چنین کاربردی ندارد. ضمنا هدف تجویز آلپرازولام و کلونازپام در مورد درمان های بدون تایید فرق دارد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
آلپرازولام اکتوورکو
آلپرازولام ابوریحان
آلپرازولام در كنترل اضطراب يا براي تسكين كوتاه مدت علائم اضطراب و درمان اختلال وحشت مصرف می شود
این دارو محصول شرکت ایرانی ابوریحان است .
آلپرازولام برای ترک اعتیاد
آلپرازولام اعتیاد آور است
اعتیاد به آلپرازولام نشانه ها و علائمی دارد که شناخت این علائم به درک هرچه بهتره اعتیاد کمک می کند به همین جهت در ادامه به معرفی برخی از علائم اعتیاد به آلپرازولام می پردازیم: آشفتگی و اضطراب
افسردگی و شیدایی ( با آزمون روانشناختی شیدایی (مانیا و هایپومانیا) آشنا شوید)
گفتار نامشخص
رعشه و تشنج
خشکی دهان
بیش فعالی
تپش قلب
سرگیجه
اسهال
عمده تاثیر آلپرازولام بر مغز مصرف کننده می باشد به همین جهت ضروری است که در برنامه درمانی توجه ویژه ای به روان درمانی شود
آلپرازولام امپول
آمپول آلپرازولام جهت اضطراب تجویز می گردد .
آیا آلپرازولام برای قلب مضر است
ایا آلپرازولام فشار خون را بالا میبرد
موسسه قلب و عروق در دانشگاه جان هاپکینز اظهار داشت:
که دانشمندان هنوز در حال بررسی نقش اضطراب در بیماری های قلبی هستند، اما به نظر می رسد این دو، رابطه ی بسیار نزدیک با هم دارند.
تحقیقات در جان هاپکینز نشان می دهد که بیماری قلبی منجر به حملات قلبی می شود. همین حمله ی قلبی می تواند باعث شود تا فرد حتی با اختلال استرس پس از سانحه ی قلبی نیز مواجه شود.
حملات قلبی فرد را در معرض خطر مرگ قرار می دهد، که پس از حادثه باعث ضربه می شود.
اضطراب پس از حمله قلبی می تواند خوابیدن را برای فرد دشوار کند.
ممکن است فرد درباره آینده خود افکار منفی داشته باشد یا احساس کند که زندگی او از این پس کوتاه خواهد شد.
از فواید آلپرازولام می توان گفت که ممکن است بتواند به افراد مبتلا به اضطراب کمک کند، اما قرار نیست که به عنوان یک درمان طولانی مدت برای این مشکل استفاده شود. در سال ۲۰۱۴، زنی به نام جنا با فاکس نیوز در مورد چگونگی تأثیر زاناکس بر وی پس از هشت سال استفاده صحبت کرد. وی اشاره کرد که غش کرده و دو روز بعد در کارهای روزمره مانند نوشیدن آب مشکل داشته است. او گفت آلپرازولام، هنگام غش کردن او تمام شده بود و مادرش او را بیهوش بر روی زمین یافته است.
برخی افراد ممکن است مصرف آن را ناگهانی متوقف کنند زیرا می ترسند به آلپرازولام وابسته باشند، اما این کار منجر به اختلال در فرد می شود.ممکن است خود آلپرازولام برخی از عوارض جانبی منفی را در بیماران ایجاد کند و پزشکان به جای اینکه به علائم بیمار توجه کنند، دوز آن را افزایش دهند. تجویز بیش از حد آلپرازولام به یکی از نگرانی های بهداشت عمومی تبدیل شده است.
اثر آلپرازولام در آزمایش اعتیاد
آیا آلپرازولام تست اعتیاد را مثبت میکند
آلپرازولام آزمایش خون
تست آزمایشگاهی مخصوص برای کلونازپام و آلپرازولام وجود دارد .
آیا آلپرازولام خواب آور است
آلپرازولام هنگامی که به درستی و برای کوتاه مدت و طبق دستور پزشک مصرف گردد، یک داروی خواب آور و آرامبخش بی خطر و موثر است. بعد از پایان دوره درمان نباید مصرف دارو بطور ناگهانی قطع شود باید به مرور دوز مصرف کاهش و در نهایت قطع گردد.
آیا آلپرازولام اعتیاد آور است
بله اعتیاد آور است .
آیا آلپرازولام باعث فراموشی می شود
آلپرازولام و آلزایمر
آیا آلپرازولام باعث چاقی میشود
الپرازولام باعث چاقی میشود
مصرف مداوم زاناکس می تواند باعث افزایش وزن و کاهش وزن شود. گاهی اوقات افرادی که از زاناکس استفاده می کنند انرژی خروجی خود را کاهش می دهند و بیشتر می خوابند که می تواند باعث افزایش وزن شود. برعکس، برخی از افراد به طور کامل اشتهای خود را از دست می دهند. این می تواند در عوض باعث کاهش وزن شدید شود.
آلپرازولام برای پانیک
آلپرازولام ( زاناکس نام تجاری داروی آلپرازولام است) برای درمان بی خوابی ، اختلالات اضطرابی و اختلال پانیک (حمله ترس) فکری تجویز میشود. آلپرازولام جزء دسته بنزودیازپینها است که برای تسکین علائم اضطراب و یا مشکلات خواب برای مدت کوتاهی تجویز میشود. آلپرازولام بر عملکرد انتقال دهندههای عصبی GABA (مسئول انتقال پیام به سلولهای مغزی هستند) تأثیر میگذارد ، تأثیر این دارو آرام بخش است و به شل شدن عضلات (خواب آرام) نیز کمک میکند.
آلپرازولام بدون نسخه پزشک
این دارو اعتیاد آور است و فقط باید تحت نظر پزشک مصرف شود
آلپرازولام بهتر است یا لورازپام
لورازپام همچون کلونازپام از خانواده بنزودیازپین ها می باشد و مصرف آن به عنوان یک داروی ضد اضطراب می باشد و عملکرد آن بر پایه تاثیر بر روی مغز و سیستم عصبی مرکزی است و با اختلال بر عملکرد صحیح آنها باعث ایجاد آرامش در مصرف کننده خواهد شد و پایه این فعالیت بر مبنای افزایش بیش از حد گاما آمینوبوتیریک اسید در بدن می باشد.
آلپرازولام یا زاناکس یک بنزودیازپین(دیازپام، کلونازپام، لورازپام و …) قوی است که اغلب برای درمان اختلال اضطراب(GAD)، اختلالات هراس و بی خوابی تجویز می شود.
لورازپام به صورت خوراکی همراه با غذا تجویز می شود و دوز مصرف آن به پارامترهای مختلفی همچون سن، سلامت جسمانی و روانی و… بستگی دارد به همین جهت است که توصیه میکنیم تا از مصرف خودسرانه آن خودداری کرده و تنها در صورت تجویز توسط پزشک اقدام به مصرف آن کنید.
اگر آلپرازولام در مدت زمانی طولانی استفاده شود بسیار اعتیاد آور است.
آلپرازولام برای استرس
آلپرازولام برای استرس موثر است .
مکانیسم عمل آلپرازولام و لاغری :
اتصال به رسپتورهای ویـژه بنزودیـازپینی روی نـورون پـس سیناپسـی گابـا در مکـانهـای مختلف سیستم عصبی مرکزی، شامل سیستم لیمبیک و رتیکولار اتفاق میافتد.
افزایش اثر مهاری گابا روی نتایج تحریک پذیری نورونی به وسیلهی افزایش نفوذ پذیری اعضای نورونی به یونهـای کلراید ایجاد میشود.
این انتقال یونهای کلراید باعث hyperpolarization (یک حالت تحریـک پذیری کاهش یافته) و ثبات میشود.
موارد مصرف آلپرازولام و لاغری:
درمان اختلال اضطراب: رهایی کوتاه مدت از علائم اضطراب؛ اختلال هراس، همـراه بـا یـا بدون Agorphobia، اضطراب همراه با افسردگی.
دوزبندی در بزرگسالان:
توجه: اگر درمان بیشتر از ۴ ماه طول بکشـد، بایـد بـه منظـور تصـمیم گیـری دربـاره توقـف مصرف، نیاز بیمار به دارو دوباره ارزیابی شود.
اضطراب:
خوراکی, فرم سریع آزاد شونده: آغاز با ۰/۲۵ تا ۰/۵ میلی گرم ۳بار در روز است مشخص کردن میزان دوز افزایش یابنده هر ۳ تا ۴ روز است، ماکزیمم دوز معمول: ۴ میلـی گـرم در روز میباشد. بیماران نیازمند به دوزهای بیشتر از ۴میلی گرم در روز باید با احتیـاط دوز را افـزایش داده شود و ارزیابی مجدد پریودیک و بررسی کاهش دوز توصیه شده است.
اختلال هراس:
خوراکی , فرم سریع آزاد شونده: آغاز ۰/۵ میلی گـرم، ۳ بـار در روز، ممکـن است هر ۳ تا ۴ روز به میزان ۱ یابیشتر میلی گرم در روز افزایش یابد؛ دوز موثر متوسط ۵ تا ۶میلی گـرم در روزاست؛ بعضی بیماران شاید حتی تا ۱۰میلی گرم در روز احتیـاج داشـته باشـند. فـرم پیوسـته رهش: ۰/۵ تـا ۱ میلـی گـرم، ۳ بـار در روز اسـت. ممکـن اسـت دوز هـر ۳ تـا ۴ روز بـه میـزان ۱ یا بیشتر از ۱ میلی گرم در روز افزایش یابد؛ (۳ تا ۶ میلی گرم در روز میباشد)
تغییر از فرم سریع آزاد شونده به فرم پیوسته رهش: درمان بیمار ممکن اسـت بـه قـرصهـای پیوسته رهش تغیر داده شود این عمل به وسیلهی میزان دریافت دوز روزانه کـل قـرصهـای سـریع آزاد شونده و دادن روزی یک بار فرم پیوسته رهش آن انجام میشود.
کاهش دوز: از قطع ناگهانی دارو باید اجتناب شود. دوز روزانه ممکـن اسـت بـه میـزان ۰/۵ میلی گرم هر ۳ روز یک بار کاهش یابد؛ به هر حال، بعضی بیماران شاید به یک کـاهش تـدریجی دوز احتیاج داشته باشند. اگر بعضی علائم قطع اتفاق بیافتد، مقدار دوز قبلی ادامـه داده مـیشـود و قطع دارو با سرعت کمتری انجام میگیرد.
توجه: بیماران مسن شاید بیشتر به اثرات آلپرازولام که شامل ataxia و oversedation است حساس تر باشند، در افراد مسن با اختلال عملکرد کلیوی کـه clearance کـاهش یافتـه اسـت اگـر احتیاج باشد و تحمل شود تیتر تدریجی صورت میگیرد. فرم پیوسته رهش: شروع: ۰/۵ میلی گرم روزانه ۱ بار مصرف میشود.
در اختلال کلیوی با احتیاط مصرف شود.
در بیماری کبدی پیشرفته: فرم سریع آزاد شونده: ۰/۲۵ میلی گرمی ۲ تا ۳ بار در روز مصرف میشود. اگر احتیاج باشد و تحمل ایجاد شده باشد تیتر تـدریجی صـورت مـیگیـرد. فـرم پیوسـته رهش: ۰/۵ میلی گرم روزانه ۱بار میشود؛ اگر احتیاج باشد و تحمـل شـود تیتـر تـدریجی صـورت میگیرد.
طریقه مصرف آلپرازولام :
مقدار معمول برای اضطراب:
بزرگسالان: مقدار اولیه: 0.25 تا 0.5 mg ، خوراکی،سه بار در روز، این مقدار می تواند در صورت لزوم و تحمل بتدریج هر 3 تا 4 روز افزایش یابد .
مقدار نگهدارنده: می تواند تا حداکثر مقدار مصرف روزانه 4 mg در مقادیر منقسم افزایش یابد.
عوارض جانبی لاغری:
- سیسـتم عصـبی مرکـزی: همـاهنگی غیرنرمـال، اخـتلال در ادراک، افسـردگی، خـواب آلودگی، خستگی، تحریک پذیری، بی قراری، اختلال در حافظه و بی خوابی.
- غدد درون ریز و متابولیسم: کاهش میل جنسی
- گوارشی: افزایش یا کاهش اشتها، یبوست، افزایش یا کاهش وزن، خشکی دهان
- ادراری تناسلی: به سختی ادرار کردن
- عصبی- عضلانی و اسکلتی: تلفظ نادرست کلمات، در اثر اخـتلالات کنتـرل عضـلانی، ناشی از آسیب دیدگی دستگاه عصبی مرکزی یا محیطی و به طور کلی اختلال گفتگو
- تنفسی: پرخونی بینی
-
در زمان مصرف آلپرازولام خواب آلودگی، سرگیجه، افزایش ترشح بزاق یا تغییر در توانایی و میل جنسی ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این علائم تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.برای کاهش سرگیجه و سبکی سر زمانی که از حالت نشسته یا دراز کشیده بلند می شوید، به آرامی تغییر وضعیت دهید. به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده زیرا مزیت های این دارو را بررسی کرده و مزیت های آن برای شما بیشتر از عوارض آن هستند. افراد بسیاری از داروی آلپرازولام بدون هیچ عارضه جانبی استفاده می کنند.در صورت مشاهده هر یک از این عوارض که معمولا به ندرت بروز می کنند، اما جدی هستند به پزشک مراجعه کنید:تغییرات خلقی و روانشناختی، مانند توهم و فکر به خودکشیلکنت زبان یا مشکل در تکلماز دست دادن هماهنگیمشکل در راه رفتنمشکل حافظهدر صورت بروز هر یک از علائم نادر اما جدی زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:زرد شدن چشم ها یا پوستتشنجبروز واکنش های حساسیتی جدی به این دارو به ندرت رخ می دهند. با این حال در صورت مشاهده علائم واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه کنید.
موارد منع مصرف آلپرازولام و لاغری:
حساســیت مفـرط بـه آلپـرازولام یــا هـر جزئــی از فرمولاســیون حساســیت متقـاطع بـا دیگـر بنزدودیــازپینهـا را شـامل مــیشـود، گلوکـوم بـا زاویــه بـاز، همزمـانی اسـتفاده بـا Itraconazole
توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:
Alprazolam ممکن است عادت ایجاد کند و باعث اعتیاد، اضافه وزن و یا مرگ شود.
اثرات آرام بخش Alprazolam در افراد مسن بیشتر طول میکشد.
Alprazolam برای افرادی که کمتر از ۱۸ سال دارند توصیه نمیشود.
این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. در هنگام رانندگی یا انجام هر کاری که نیاز به هشیاری دارد مراقب باشید.
گریپ فروت و آب گریپ فروت ممکن است با آلپرازولام ارتباط برقرار کنند و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود. در مورد استفاده از محصولات گریپ فروت با پزشک خود بحث کنید.
فارماکودینامیک / کینتیک:
- شروع اثر: فرم سریع آزاد شونده و پیوسته رهش: ۱ ساعت
- مدت عمل: فرم سریع آزاد شونده: ۵/۱ ± ۱/۷ ساعت؛ فرم پیوسته رهش؛ ۱۱/۳ ± ۴/۲ ساعت
- جذب: فرم پیوسته رهش، نسبت به فرمولاسیون سریع آزاد شونده آهسته تر است.
- در نتیجه غلظت بعد از دوز مصرفی ۵ تا ۱۱ساعت باقی میماند.
- توزیع: ۰/۹ ،Vd تا ۱/۲ لیتر بر کیلوگرم
- پروتئین باندینگ: ۸۰ درصد، عموماً به آلبومین
- متابولیسـم: کبـدی بـه وســیلهی، CYP3A4 دو فـرم فعـال a-hydroxyalpraziolam و ۴hydroxyalprazolam میباشد.
- فراهمی زیستی: ۹۰ درصد
- نیمه – عمر حذفی:
- بزرگسالان: ۱۱/۲ ساعت (رنج فرم سریع ازاد شونده: ۶/۳ تـا ۲۶/۹ سـاعت؛ رنـج فـرم پیوسـته رهش: ۱۰/۷ تا ۱۵/۸ ساعت و رنج قرص باز شونده در دهان: ۷/۹تا ۱۹/۲ ساعت)
- افراد مسن: ۱۶/۳ ساعت (رنج: ۹ تا ۲۶/۹ ساعت)
- بیماری کبدی الکلیک: ۱۹/۷ ساعت (رنج: ۵/۸ تا ۶۵/۳ ساعت)
- افراد چاق: ۲۱/۸ ساعت (رنج: ۹/۹ تا ۴۰/۴ ساعت)
- نژاد آسیاییها: در مقایسه با قفقازیها در حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است.
- زمان پیک: سرمی
- فرم سریع آزاد شونده: ۱ تا ۲ ساعت
- فرم پیوسته رهش: در حدود ۹ ساعت، وقتی که در زمان خواب استفاده میشود. در مقایسه بـا استفاده در صبح ۱ساعت کاهش مییابد، وقتی با یک غذای پرچرب استفاده شود ۳۳ درصد کاهش مییابد؛ وقتی بمدت ۱ ساعت یا بیشتر از صرف غـذای پرچـرب اسـتفاده شـود ۳۳ درصـد افزایش مییابد. قرصهای در دهان باز شونده: ۱/۵ تا ۲ساعت؛ وقتی با آب استفاده میشـود در حدود ۱۵دقیقه زودتر اتفاق میافتد، وقتی با یک غذای پرچـرب اسـتفاده شـود ۲ سـاعت کاهش مییابد.