ویژگی‌های افراد کمال‌گرا: آیا این موارد برای شما هم آشنا به نظر می‌رسند؟

افراد کمال‌گرا

آیا انتظارات بسیار زیاد باعث از بین رفتن آرامش درونی شما می‌شود؟ اگر از خود می‌پرسید که آیا جزو افراد کمال‌گرا هستید ‌یا نه، حداقل چند قدم جلوتر هستید. همچنین به دلیل بار معنایی مثبت کلمه “کامل بودن”‌، فرصتی خوب برای سرمایه گذاری در هویت کمال گرایی وجود دارد. چه کسی دوست ندارد که کامل باشد؟

برای آشنایی بیشتر با ویژگی‌های افراد کمال‌گرا در ادامه مطلب با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

اینکه به خود بیاموزید منظور از کمال‌گرایی چیست و چرا به عنوان ویژگی منفی تلقی می‌شود، مهم است.  شما می‌توانید تصمیم بگیرید که چقدر می‌خواهید برای کنار گذاشتن ویژگی‌های کمالگرایی تلاش کنید و استراتژی‌هایی را برای رسیدن به هدف خود ‌یاد بگیرید.

افراد کمال‌گرا

ویژگی‌های مشترک افراد کمال‌گرا

مشکل کمال‌گرایی و دلیلی که می‌خواهید بدانید آیا دارای صفات کمال‌گرایانه هستید، این است که کمال‌گرایان استرس بیشتری را در مقابل دستاوردهای کمتری نسبت به افراد عادی تجربه می‌کنند.

کمال‌گرایی، هدف رسیدن به کامل بودن‌ یا حتی رسیدن به بهترینها را دشوارتر می‌کند.

افراد کمال‌گرا با تفاوت‌های کلیدی بسیار شبیه  هستند. قبل از پرداختن به ویژگی های افراد کمالگرا می توانید با استفاده از آزمون روانشناختی سنجش کمال گرایی  کمالگرایی خود را محک  بزنید.

در ادامه 10 صفت گویایی کمال‌گرایان نام برده شده که شاید در خود ‌یا افرادی که می‌شناسید، آنها را بیابید. کدامیک از این ویژگی‌ها برای شما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آشنا به نظر می‌رسد؟

تفکر در مورد  همه‌ یا هیچ چیز

افراد کمال‌گرا مانند  (افرادی که دوست دارند به هر چیزی که می‌خواهند برسند)، تمایل به تعیین اهداف عالی دارند و برای رسیدن به آنها سخت تلاش می‌کنند. اما فرد کامیار با انجام بهترین تلاش خود و دستیابی به برتری (یا چیزی نزدیک به برتری) می‌تواند راضی باشد، حتی اگر به اهداف خیلی بزرگ خود نرسد. کمال‌گرایان چیزی کمتر از کمال (حد نهایت را) نمی‌پذیرند. برای کمال گرایان “تقریباً کامل” به عنوان شکست شناخته می‌شود.

خیلی انتقادی بودن

افراد کمال‌گرا نسبت به افراد کامیار، انتقاد بیشتری از خود و دیگران دارند. در حالی که افراد کامیار، به موفقیت‌های خود افتخار می‌کنند و تمایل دارند از دیگران حمایت کنند، اما کمال‌گرایان تمایل به تشخیص اشتباهات و نقص‌ها دارند. آنها روی نقص‌ها تمرکز می‌کنند و در دیدن هر چیز دیگری از جمله نکات مثبت مشکل دارند. همچنین وقتی “شکست” اتفاق می‌افتد، خود و دیگران را به باد انتقاد و سرزنش می‌گیرند.

بیشتر بدانیم
مهارت تفکر انتقادی

تحت فشار بودن با ترس

افراد کامیار تمایل دارند که به سمت اهدافشان و برای رسیدن به آنها کشیده شوند. آنها از هر قدم در مسیر درست راضی هستند. از طرف دیگر، افراد کمال‌گرا تمایل دارند که از ترس نرسیدن به اهدافشان به سمت آنها سوق داده شوند و چیزی کمتر از هدف کاملاً برآورده شده را شکست می‌دانند.

استانداردهای غیر واقعی

متأسفانه، همیشه اهداف فرد کمال‌گرا منطقی نیستند. در حالی که افراد کامیار می‌توانند اهداف بزرگی برای خود تعیین کنند، آنها از کم کم رسیدن به اهدافشان لذت می‌برند، اما کمال‌گرایان غالباً اهداف اولیه خود را دور از دسترس می‌دانند.

افراد کامیار در دستیابی به اهدافشان شادتر و موفق تر از كمال‌گرایان هستند.

تمرکز بر روی نتایج

افراد کامیار می‌توانند از روند تعقیب‌ یک هدف، بیشتر از رسیدن واقعی به هدف لذت ببرند. در حالی که کمال‌گرایان برعکس افراد کامیار، چیز دیگری را نمی‌بینند و فقط روی هدف تمرکز می‌کنند. آنها آنقدر نگران رسیدن به هدف و اجتناب از شکست ترسناک هستند که نمی‌توانند از روند رشد و تلاش لذت ببرند.

افراد کمال‌گرا

افسردگی به دلیل نرسیدن از اهداف

افراد کمال گرا خیلی کمتر از افراد کامیار شاد و راحت هستند. در حالی که افراد کامیار به راحتی می‌توانند از ناامیدی کنار بمانند، کمال‌گرایان تمایل دارند تا خود را خیلی بیشتر سرزنش کنند و در احساسات منفی غوطه ور شوند، زیرا انتظارات بالای آنها برآورده نمی‌شود. افسردگی در افراد کمال گرا بیشتر از افراد دیگر بروز می دهد. با آزمون روانشناختی افسردگی، اضطراب، استرس می توانید بفهمید که دچار افسردگی شده اید یا خیر

ترس از شکست

همچنین افراد کمال‌گرا خیلی بیشتر از افراد کامیار از شکست می‌ترسند. از آنجا که آنها بیش از حد به نتایج قفل می‌شوند و از چیزی کمتر از کمال خیلی ناراحت می‌شوند، شکست‌ چشم اندازی بسیار ترسناک برای آنهاست و از آنجا که چیزی کمتر از کمال به عنوان شکست تلقی می‌شود، گاهی اوقات کمال‌گرایان کارها را به آخرین لحظه موکول می‌کنند.

به تأخیر انداختن

به نظر می‌رسد که استعداد تعلل در کار با کمال‌گرایان در تناقض باشد، چراکه این ویژگی می‌تواند برای بهره وری مضر باشد، اما کمال‌گرایی و تعلل در کار با هم همراستا هستند.

به تعویق انداختن مداوم می‌تواند منجر به احساس شکست بیشتر شود و باعث تداوم بیشتر چرخه‌ی معیوب و فلج کننده شود.

گرفتن حالت دفاعی

از آنجا که‌ عملکردی کمتر از کاملاً بی نقص از نظر کمال‌گرایان بسیار دردناک و ترسناک است، آنها تمایل دارند در مقابل انتقادات سازنده حالت دفاعی به خود بگیرند، در حالی که افراد کامیار می‌توانند انتقاد را به عنوان اطلاعات ارزشمندی برای کمک به عملکرد آینده خود در نظر بگیرند.

عزت نفس پایین

افراد کامیار عزت نفس بالایی دارند اما در مورد کمال‌گرایان این موضوع صادق نیست. افراد کمال‌گرا از خودشان خیلی انتقاد می‌کنند و همیشه از خودشان ناراضی هستند و از اعتماد به نفس پایین رنج می‌برند. همچنین آنها شاید تنها ‌یا منزوی باشند، چراکه ماهیت انتقادی و سختگیر آنها می‌تواند دیگران را نیز دور کند و باعث کاهش عزت نفس شود.

بیشتر بدانیم
کلید هایی طلایی بهبود اعتماد بنفس

کلام آخر

اگر برخی از این صفات کمال‌گرایانه را در خود مشاهده کردید، ناامید نشوید. تشخیص اینکه ممکن است به‌ یک تغییر نیاز باشد، اولین قدم بسیار مهم در جهت ایجاد ماهیتی آسان تر و دستیابی به آرامش درونی، خوشبختی و موفقیت واقعی است که ناشی از غلبه بر کمال‌گرایی است. و می‌توان گفت که حتی “تقریباً به طور کامل بودن” هم خوب و قابل قبول است. با اینحال اگر با تمرینات و راهنمایی ها  نتوانستید به کمال گرایی خود تا حدود زیادی غلبه کنید، استفاده از خدمات رواندروانی شناختی-رفتاری برای غلبه بر کمالگرایی به شما کمک بسزایی خواهد کرد

منبع: verywellmind

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون شخصیت خودشیفته

خودشیفتگی ترکیب مهمی از صفات و فرایندهای شخصیت است که با ویژگی هایی از قبیل خود بزرگ بینی در عین شکنندگی خود، اشتغال ذهنی در مورد موفقیت، احساس محقّ بودن، انتظار مورد تحسین واقع شدن، تخیلات مربوط به قدرت زیاد، زیبایی و موفقیت، حساسیت زیاد به انتقاد، و تمایل به بهره کشی از دیگران در روابط بین فردی مشخص میشود.

پرسشنامه شخصیت خودشیفته (NPI-40) نخستین ابزار خودسنجی است که برای سنجش ویژگی های خودشیفتگی ساخته شده است.  این آزمون ارزیابی از میزان کلی ویژگی های شخصیتی خودشیفته در فرد و همچنین ۷ بعد آن شامل اقتدار، خودنمایی، خودبرتر بینی، احساس محق بودن، بهره کشی، خودبسندگی، و غرور به دست می دهد.

خودشیفته