افراد با اختلال اضطراب فراگیر (GAD) در جنبه های مختلف زندگی خود از جمله روابط با اقوام، دوستان و شرکا دچار نقص هستند.

اگر با فرد مبتلا به GAD زندگی می کنید، ممکن است مستعد تجربه پریشانی در زندگی زناشویی خود باشید و بیشتر در معرض خطر طلاق گرفته بگیرید.

بعلاوه، افرادی که با مشکلات در روابط بین فردی دست و پنجه نرم می کنند معمولاً به درمان طولانی مدت پاسخ نمی دهند.

در این مقاله در خصوص مشکلات ارتباطی افراد مبتلا به اضطراب فراگیر صحبت می کنیم.

پس در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.

مشکلات بین فردی مشترک در بین افراد مبتلا به GAD

وقتی زیاد نگران خانواده ، دوستان، همکاران و دیگران هستید، ممکن است از راهکارهای منفی و ناکارآمدی برای کنار آمدن با این نگرانی استفاده کنید.

با گذشت زمان، این مسیر می تواند روابطی را که برای حفظ آن بسیار سخت تلاش می کنید از بین ببرد.

که منجر به مشکلاتی می شود مانند:

  • داشتن روابط کم
  • مشکل در توجه به نیازهای دیگران (زیرا بیش از حد در اضطراب خود پیچیده اید)
  • مشکل در بیان احساس خود
  • احساس ترس یا دفاعی بودن در روابط عاشقانه
  • از ترس از انجام کارها با دیگران خودداری کردن
  • احساس کم شادی و خوشبختی (زیرا شما همیشه نگران هستید)
  • بی صبری در برابر دیگران
  • یا نداشتن اعتماد به نفس.
  • تحریک پذیر بودن در برابر دیگران یا انتقاد بیش از حد از آنها
  • واکنش بیش از حد به موقعیت ها و ایجاد احساس ناراحتی در دیگران
  • تمایل به پایان دادن به روابط از سر ترس
  • احساس وابستگی یا چسبیدن به دیگران
  • عدم امنیت، که منجر به ترس و تردید در مورد اهداف دیگران می شود

تحقیقات درباره مشکلات بین فردی افراد مضطرب چه می گویند؟

در مطالعات مختلف، چگونگی ارتباط افراد مبتلا به GAD با دیگران، دوستان، روابط عاشقانه و سایر روابط و رفتارهای بین فردی بررسی شده است.

تحقیقات همچنین به شناسایی روشهایی که افراد مبتلا به GAD ممکن است بر مشکلات روابط غلبه کنند کمک می کند.

دوستی کودکان و GAD

مطالعه ای در سال 2011 در مورد عملکرد بین فردی کودکان (6 تا 13 سال) مبتلا به GAD (در مقایسه با کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و غیرمبتلا) نشان داد

که اگرچه بچه های مبتلا به GAD دوستان نسبتاً کمی دارند، اما آنها به همان اندازه کودکان بدون این اختلال شانس داشتن دوست صمیمی را دارند و در گروه ها و باشگاه ها شرکت می کنند.

این نشان می دهد که اختلال اضطراب فراگیر در دوران کودکی لزوماً به مشکلات روابط با دوستان ارتباط ندارد.

و این نشان می دهد که مشکلات ارتباطی در بزرگسالان مبتلا به GAD نتیجه استراتژی های مقابله ای ضعیفی است که با گذشت زمان تکامل می یابند – و این می تواند تغییر کند.

ازدواج و GAD

یک مطالعه در سال 2007 در مورد اختلال اضطراب فراگیر و ازدواج / رابطه طولانی مدت نشان داد که مبتلایان به GAD نیز با شانس برابر نسبت به بقیه ازدواج می کنند.

اگر با GAD ازدواج کرده اید ، پیش بینی کنید که ممکن است در روابط شما مشکلاتی پیش بیاید و زوج درمانی کمک کند.

سبک های تعامل افراد مبتلا به GAD

در مطالعه ای در سال 2011 در مورد تاریخچه افرادی که تحت روان درمانی برای GAD قرار گرفتند، نشان داد نحوه ابراز نگرانی افراد بسته به نوع تعامل آنها با دیگران متفاوت است.

افراد با هر یک از این سبک ها نگرانی های خود را به روش های مختلف بروز می دادند.

به عنوان مثال، شخصی که نگران امنیت یک عزیز است ممکن است هر پنج دقیقه با آن شخص تماس بگیرد (مدل مزاحم) در حالی که شخص دیگری ممکن است چیزی نگوید و در سکوت خود را نگران کند (غیر جراتمندانه).

این بدان معناست که همین نگرانی می تواند به طرق مختلف بر روابط تأثیر بگذارد.

درمان اختلال اضطراب فراگیر باید این سبکهای مختلف تعامل را هدف قرار دهد.

در اینجا دو روش خاص وجود دارد که در آن اضطراب شما می تواند منجر به بروز مشکلات در برقراری ارتباط با دیگران شود

و همچنین راهکارهایی که می توانید (با راهنمایی یک متخصص بهداشت روان) برای کمک به شما در جهت یابی این الگوهای دلبستگی ناسالم ، به کار بگیرید.

بیش از حد وابسته بودن

برخی از افراد مبتلا به GAD تمایل شدیدی به نزدیکی با همسر (یا دوست) خود دارند که این امر به طور مداوم برای دریافت حمایت و اطمینان جویی و ایمنی جویی از آن هاست.

همراه با وابستگی بیش از حد، افراد مبتلا به GAD ممکن است خود را دل مشغول، اهل برنامه ریزی برای همه حالات، از جمله  بدترین حالت ممکن، بلاتکلیف نشان داده، از طرد شدن بترسند و در جستجوی ارتباط دائمی باشند (و اگر همسر یا دوستشان به سرعت به آن ها پاسخ ندهند مضطرب می شوند).

افراد مبتلا به GAD با داشتن روابط بیش از حد وابسته، همچنین ممکن است با عصبانیت نسبت به کسانی که وابسته و مزاحم هستند واکنش نشان داده و رفتارهای مخربی که به روابط صدمه می زند، بروز دهند.

مبارزه با وابستگی مشکل ساز

اگر می بینید که وابستگی بیش از حد دارید، ایجاد روش هایی برای کنار آمدن با اضطراب و اعتماد بیشتر به خود برای احساس بهتر می تواند فشار را از روی همسر یا دوست شما بردارد.

به عنوان مثال، اگر در این روابط خود را عصبانی یا بی اعتماد می دانید، ابتدا به خود یادآوری کنید که این ممکن است با اضطراب شما بیشتر شود.

سپس، چند لحظه وقت بگذارید تا درباره هر واقعیتی که نگرانی شما را تأیید می کند، فکر کنید و شواهد رد کننده و تأیید کننده نگرانی خود را بررسی کنید.

یک درمانگر متخصص درمان شناختی-رفتاری می تواند به شما کمک کند تا به جای اینکه هر وقت مضطرب هستید ، برای آسودگی خاطر به همسر خود متکی شوید،

خودتان راهکارهایی برای اطمینان به خود و انجام اقدامات متفکرانه داشته باشید و طبق راهکارها به آن ها عمل کنید، به عبارتی دیگر، مستقل شوید.

اجتناب از صمیمیت

در انتهای دیگر طیف ، برخی از افراد مبتلا به GAD به عنوان راهی برای کنار آمدن با اضطراب خود ، از روابط پرهیز می کنند.

آنها ممکن است با آشکار نکردن احساسات، از افشا شدن یا آسیب دیدن از احساسات منفی (به عنوان مثال ناامیدی یا ناامیدی) جلوگیری کنند.

فردی که از روابط نزدیک اجتناب می کند، ممکن است سرد، فاقد احساس، فاقد همدلی یا حتی به نظر قوی باشد، حتی اگر در دلش آرزو کند به دیگری نزدیک شده و روابط صمیمانه تشکیل دهد.

غلبه بر مسائل بین فردی در GAD 

می توانید جدای از درمان اضطراب که پیگیری می کنید، برای جلوگیری از مشکلات ناشی از GAD نیز کمک خواسته و روابط خود را بهبود بخشید. این راهکارها را امتحان کنید:

  • هوشیار باشید: با گذراندن دوره ذهن آگاهی، زندگی در لحظه را تمرین کنید. قبل از ابراز یک فکر مضطربانه، فکر خود را متوقف کنید.
  • ناراحتی را بپذیرید: به خودتان اجازه دهید که ناراحت باشید وقتی می دانید اضطراب مانع گذراندن وقت با دوستان، اقوام یا همسر شما می شود. هرچه بیشتر با این شرایط روبرو شوید و اضطراب را بیشتر بپذیرید، احساسات ناخوشایند، بیشتر کاهش می یابد.
  • برقراری ارتباط: به جای اینکه سکوت کنید و اضطراب خود را از کنترل خارج کنید، در مورد مشکلات صحبت کنید. اگر رفتار شما در آنها تاثیری داشته است، درمورد تشخیص GAD برای دیگران توضیح دهید. از اطرافیان خود پشتیبانی بخواهید. مهارت های ارتباطی خود را با گذراندن دوره ها یا خواندن کتاب های خودیاری تقویت کنید.
  • همدلی را دنبال کنید: وقتی احساس می کنید اضطراب رفتار شما را کنترل می کند، از دیگران پیروی کنید. دیدگاه دوستان، اقوام و افراد مهم دیگر را در نظر بگیرید و سعی کنید رفتار آنها را از دیدگاه خودشان درک کنید. قبل از خراب کردن پل های پشت سر خود، دوبار فکر کنید. آیا اضطراب به مشکلات بین فردی شما دامن می زند؟
  • لذت ببرید: برای رفع اضطراب با دیگران کاری کنید که بخندند.

اگر احساس می کنید که در روابط خود بیش از حد فاصله ها را نگه می دارید، درمان شناختی رفتاری، همچنین با انواع دیگر درمان مانند روان درمانی روان پویایی، می تواند مفید باشد.

یک متخصص بهداشت روان می تواند به فرد کمک کند روابط گذشته و حال و احساسات پیرامون این روابط بین فردی را کشف کند.

تا با کشف احساسات و افکار پشت این رفتارهای اجتنابی، آن ها را اصلاح کند.

مقاله مرتبط: مزایای یوگا در درمان اختلال اضطراب فراگیر

روان درمانی اضطراب و مشکلات بین فردی

یک درمانگر بررسی خواهد کرد که GAD چگونه بر روابط شما تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال، کاوش عمیق در احساسات شما ممکن است یک استراتژی خوب برای کسی باشد که تمایل به اجتناب در روابط دارد.

از طرف مقابل، این استراتژی ممکن است برای افرادی که بیشتر به دیگران وابسته هستند و از نظر احساسی واکنش نشان می دهند،

نتیجه عکس دهد. توجه به این نکته مهم است که دارو برای افراد مبتلا به GAD نیز اغلب یک قسمت اساسی از درمان است.

در حالی که داروهای تجویز شده برای اضطراب، مانند مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین یا مهارکننده های جذب مجدد سروتونین-نوراپی نفرین، اثر درمانی عمیق بر روی روابط ندارند،

اما می توانند به کاهش علائم اضطرابی کمک کنند و به شما کمک می کنند هنگام کار با افکار و رفتارهای اضطرابی خود، احساس بهتری داشته باشید و بیشتر پیشرفت کنید.

منبع: verywellmind.com

لطفا امتیاز دهید

آزمون های روانشناختی

آخرین مقالات سایت

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

آزمون مهارت های زندگی

مهارت های زندگی به مجموعه ای از توانایی های گفته می شود که زمینه سازگاری رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورد و این توانایی، فرد را قادر می سازد که ضمن پذیرش مسئولیت های اجتماعی خود، بدون لطمه زدن به خود و دیگران بتواند به شکل مؤثری با خواست، انتظارات و مشکلات روزانه در روابط بین فردی روبرو گردد.

این آزمون ۱۰ مولفه ارتباطات انسانی، روابط بین فردی، مهارت تصمیم گیری، مدیریت و تنظیم هیجانات، مهارت در حل مسئله، مهارت کار گروهی، خودآگاهی، هدفمندی، تفکر خلاق و انتقادی را ارزیابی می کند.

چرا باور داشته باشیم ؟

پایش و سنجش آنلاین نتایج درمان

نوبت دهی آنلاین

آزمون های آنلاین روانشناختی معتبر

امکان مشاوره آنلاین از طریق وب

ارتباط با درمانگران عضو باور

نسخه دارویی آنلاین و یادآور پیامکی

راهنمای خودیاری اضطراب فراگیر

در اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، فرد به طور مداوم و بیش از حد نگران مسائل مختلف روزمره از جمله سلامتی، امنیت مالی، روابط شخصی و سایر جنبه‌های زندگی خود می‌شود، حتی اگر تهدید واقعی وجود نداشته باشد. علائم این اختلال می‌تواند شامل تنش عضلانی، خستگی مداوم، اختلال در خواب، تحریک‌پذیری، و دشواری در تمرکز باشد.

خوشبختانه، اختلال اضطراب فراگیر (GAD) قابل درمان هستند. روان درمانی شناختی رفتاری (CBT) یک درمان موثر برای اختلال اضطراب فراگیر (GAD) است که می تواند در کنار درمان دارویی منجر به بهبود علایم اضطراب شود.

این بسته رشد، بر مبنای اصول روان درمانی شناختی رفتاری (CBT) جهت کمک به درمان اضطراب فراگیر برای عموم هم وطنان فارغ از موانع زمانی-مکانی تهیه شده است. در این مسیر شما استراتژی هایی را فرا خواهید گرفت که به شما در مدیریت افکار، هیجانات و رفتارهایتان در جهت بهبود اضطراب به شما کمک می کند.