- نامهای تجاری:
- گروه دارویی-درمانی:
- اشکال دارویی:
- پرفنازین ۲ چیست
- پرفنازین و افسردگی
- پرفنازین ۲ برای چیست
- پرفنازین نی نی سایت پرفنازین و چاقی
- پرفنازین 2 چیست
- پرفنازین ۲ عوارض
- پرفنازین و فلوکستین
- پرفنازین 2 نی نی سایت پرفنازین اضطراب
- پرفنازین افسردگی
- پرفنازین امپول
- آیا پرفنازین اعتیاد آور است
- پرفنازین و اضطراب
- ایا پرفنازین باعث چاقی میشود
- اثر پرفنازین
- اشکال پرفنازین
- پرفنازین آرامبخش
- آیا پرفنازین خواب آور است
- پرفنازین خواب آور
- پرفنازین برای چیست
- پرفنازین برای چی خوبه
- پرفنازین برای وسواس فکری
- پرفنازین با چه داروهایی تداخل دارد
- پرفنازین برای وسواس
- پرفنازین برای معده
- پرفنازین برای اضطراب
- پرفنازین برای درمان چیست
- پرفنازین برای چی هست
- پرفنازین برای خواب
- مکانیسم عمل:
- موارد مصرف ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ:
- دوزبندی در بزرگسالان:
- تداخلهاي دارويي:
- عوارض جانبی:
- موارد منع مصرف و احتیاط:
- توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:
ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ ﻳﻚ Phenothiazine Piperazine ﺑﺎ ﻗﺪرﺗﻲ ﻛﻤﺘﺮ از ﻫﺎﻟﻮﭘﺮﻳﺪول اﺳﺖ ﻛﻪ ﮔﺎﻫﻲ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه Loxapine در دﺳـﺘﻪ داروﻫـﺎی درمان روانشناختی ﻛـﻪ ﻗـﺪرت ﻣﺘﻮﺳـﻂ دارﻧـﺪ، دﺳـﺘﻪﺑﻨـﺪی ﻣـﻲﺷـﻮد.
قرص پرفنازین برای درمان اختلالات روانپریشی مانند اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار میگیرد.
از این دارو برای کنترل حالت تهوع و استفراغ شدید هم استفاده میشود.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
نامهای تجاری:
گروه دارویی-درمانی:
ضد روانپریشی نسل اول
اشکال دارویی:
TAB:2 mg, 4 mg, 8 mg
Injection : 5 mg / ml
پرفنازین ۲ چیست
پرفنازین و افسردگی
در میزان های کم، داروی پرفنازین در صورت صلاحدید متخصص اعصاب و روان می تواند برای درمان بیماری افسردگی به همراه داروی ضدافسردگی استفاده شود. به هنگام درمان بیماری افسردگی، قرص پرفنازین در سریع ترین زمانی که علائم بیماری فرد قطع شود، با دستور روانپزشک و بر اساس صلاحدید او تنظیم می شود. داروی پرفنازین، خاصیت ضدافسردگی به ذات ندارد. مطالعات مختلف نشان می دهند که استفاده از قرص پرفنازین با فلوکستین (پروزاک) در بیماران مبتلا به افسردگی سایکوتیک یا با روانپریشی یا جنون می تواند موثر باشد، اگر چه که احتمال این وجود دارد که داروی فلوکستین با متابولیسم پرفنازین تداخل ایجاد نموده و باعث افزایش مقادیر پلاسمایی پرفنازین و نیمه عمر طولانی تر آن شود. در این ترکیب، فعالیت ضد استفراغی قوی پرفنازین باعث کاهش تهوع و استفراغ ناشی از فلوکستین و همچنین بی قراری اولیه ایجاد شده توسط فلوکستین می شود.
قرص پرفنازین در گذشته در میزان های کم به عنوان آرامش بخش خفیف یا مینور در بیماران دارای سابقه مشخص اعتیاد به مواد یا الکل استفاده شده است، کاری که امروزه قویا منع می شود.
داروی پرفنازین ویژگی های آرامش بخش و ضداضطراب دارد، که این دارو را برای درمان بیماران دارای روانپریشی با بی قراری مناسب می کند.
یکی از موارد off-label باارزش برای استفاده داروی پرفنازین، درمان کوتاه مدت بیماری هیپرامزیس گراویداروم یا استفراغ شدید است که در آن زنان باردار تهوع و استفراغ شدید تجربه می نمایند. این مشکل ممکن است آنقدر شدید شود که بارداری را به خطر اندازد. البته استفاده از داروی پرفنازین در زنان حامله باید فقط با تجویز متخصص زنان و زایمان و تحت نظر او باشد.
پرفنازین ۲ برای چیست
پرفنازین یک داروی انتی سایکوتیک یا ضد روان پریشی فنوتیازین است . پرفنازین برای درمان اختلالات روان پریشی مثل اسکیزوفرنی استفاده می شود . همچنین برای کنترل حالت تهوع و استفراغ شدید نیز به کار می رود.
پرفنازین نی نی سایت
پرفنازین و چاقی
داروها اغلب به خودی خود باعث چاقی نمی شوند بلکه عوارض جانبی شان با اضافه وزن همراه هستند. برای مثال بعضی داروها اشتها را افزایش می دهند
پرفنازین 2 چیست
پرفنازین دارویی ضد روانپریشی است که با تأثیر بر برخی از مواد موجود در مغز به ایجاد تعادل روحی-روانی بیمار کمک میکند ولی با وجود این همچون سایر داروها دارای یکسری عوارض جانبی است که در تداوم مصرف آن باید مزایای آن بیشتر از عوارضش باشد.
پرفنازین ۲ عوارض
آثار خارج هرمی خصوصدیستونی ،به ویژه با مقادیر مصرف زیاد شایع تر بوده و در مصرف طولانی مدت دیسكینزی دیررس ممكن است بروز نماید. خواب آلودگی ،سستی ،كابوس شبانه ،بی خوابی ،بی ثباتی ،افسردگی ،خشكی دهان ،یبوست ،احتباس ادرار،تاری دید و احتقان بینی از عوارض شایع دارو هستند.
همراه با سایر داروهای تضعیف كننده سیستم اعصاب مركزی ،همراه با سایر داروهای تضعیف كننده مغز استخوان ،در بیماری فیوكروموسیتوم ،در بیماران مسن دچار آشفتگی و بی قراری نباید مصرف شود.
نکات قابل توصیه به بیمار:
1.مصرف این دارو در كودكان زیر سن 14 سال توصیه نمی شود.
2.این دارو ممكن است ایجاد خواب آلودگی نموده و موجب اختلال در انجام كارهایی شود كه نیاز به دقت و هشیاری دارند
پرفنازین و فلوکستین
پرفنازین و فلوکستین با یکدیگر تداخل دارویی دارند، زیرا فلوکستین از جمله داروهای موثر بر آنزیم های کبدی که باعث خروج پرفنازین از بدن می شود می باشد. همچنین قرص پرفنازین با داروهای آلپرازولام، سیتریزین و دیفن هیدرامین نیز تداخل دارویی دارد..
پرفنازین 2 نی نی سایت
پرفنازین اضطراب
همراه مصرف این دارو، از داروهای آرامش بخش، ضد درد، قرصهای خواب، داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب را مصرف نکنید.
پرفنازین افسردگی
پرفنازین برای درمان انواع اختلالات سایکوتیک مانند اسکیزوفرنی به کار برده میشود. علاوه بر این، برای کنترل تهوع و استفراغ شدید نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در دوزهای پایین از آن برای درمان افسردگی آژیته (همراه با داروی ضد افسردگی ) استفاده می شود. هنگام درمان افسردگی ، پرفنازین به همان سرعتی که شرایط بالینی اجازه می دهد قطع می شود. Perphenazine هیچ فعالیت ضد افسردگی ذاتی ندارد. مطالعات متعدد نشان می دهد که استفاده از پرفنازین با فلوکستین (Prozac) در بیماران مبتلا به افسردگی سایکوتیک بسیار امیدوار کننده است ، اگرچه فلوکستین در متابولیسم پرفنازین تداخل دارد و باعث بالاتر رفتن سطح پلاسمایی پرفنازین و نیمه عمر بیشتر می شود. در این ترکیب ، اثر ضد استفراغ قوی پرفنازین باعث کاهش تهوع و استفراغ ناشی از فلوکستین و همچنین آژیتاسیون اولیه ناشی از فلوکستین می شود. هر دو عمل می تواند برای بسیاری از بیماران مفید باشد.
پرفنازین امپول
آیا پرفنازین اعتیاد آور است
خیر
پرفنازین و اضطراب
همراه مصرف این دارو، از داروهای آرامش بخش، ضد درد، قرصهای خواب، داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب را مصرف نکنید.
ایا پرفنازین باعث چاقی میشود
بعضی داروها اشتها را افزایش میدهند و باعث میشوند در مصرف غذا زیادهروی كنید. بعضی دیگر نیز بر روند جذب و ذخیرهسازی گلوكز توسط بدن تاثیر میگذارند اما در مجموع ممکن است باعث چاقی شود .
اثر پرفنازین
پرفنازین همچون اغلب داروهای آنتی سایکوتیک گیرندههای دوپامینی را مهار نموده و اثر درمانی خود را با مهار این گیرندهها در سیستم مزولیمبیک و مزوکورتیکال اعمالمینماید. همچنین سبب مهار گیرندههای آلفاآدرنرژیک و موسکارینی میگردد.
اشکال پرفنازین
قرص و آمپول
پرفنازین آرامبخش
این دارو در دسته خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها دسته بندی می شود .
آیا پرفنازین خواب آور است
بله . پرفنازین خواب آور است .
پرفنازین خواب آور
پرفنازین از دسته داروهای آرامبخش برای بیماران می باشد که برای درمان اسکیزوفرنی و درمان اضطراب شدید مورد استفاده قرار می گیرد .در صورت داشتن بیماری قلبی از مصرف این دارو خودداری کنید .از عوارض مصرف این دارو می توان افسردگی , خواب آلودگی و یبوست را نام برد .
پرفنازین برای چیست
اسكيزوفرني و حالات رواني ،مانيا و درمان كمكي كوتاه مدت اضطراب شديد، تحريكات رواني حرکتی، هیجان و تحریکات رفتاری شديد و ناگهاني ، استفراغ و تهوع
پرفنازین برای چی خوبه
درمان اختلالات روان پریشی یا درمان حالت تهوع و استفراغ
پرفنازین برای وسواس فکری
پرفنازین برای وسواس فکری تجویز می شود
پرفنازین با چه داروهایی تداخل دارد
مصرف آن همراه با داروهای ضد آریتمی و نیز داروهای ضد هیستامین نظیر ترفنادین و آستمیزول یا مسدد گیرنده بتا مانند سوتالول ،خطر بروز آریتمی بطنی را افزایش می دهد. داروهای ضد افسردگی خصوص انواع سه حلقه ای سبب افزایش غلظت خونی و نیز اثرات ضدموسكارینی این دارو می گردند. پرفنازین ممكن است باعث كاهش آستانه تشنج شده و با اثر داروهای ضدصرع مقابله نماید. مصرف این دارو همراه با داروهایی مانند متوكلوپرامید و لیتیوم خطر بروز عوارض خارج هرمی را افزایش می دهد. پرفنازین با اثر داروهای ضدپاركینسون مانند بروموكریپتین و لوودوپا مقابله می نماید.
پرفنازین برای وسواس
پرفنازین برای وسواس فکری تجویز می شود.
پرفنازین برای معده
این دارو در مورد کاربرد این دارو در کنترل تهوع و استفراغهای شدید، معده و گوارش تجویز می شود .
پرفنازین برای اضطراب
پرفنازین برای درمان چیست
• درمان انواع اختلالات سایکوتیک مانند اسکیزوفرنی
• درمان مرحله شیدایی اختلال دو قطبی
• کاهش رفتار پرخاشگرانه و میل به آسیب رساندن به خود / دیگران
• کاهش توهم
• کنترل تهوع و استفراغ شدید
• درمان افسردگی آژیته
• دارای خاصیت آرام بخش و ضد اضطراب
پرفنازین برای چی هست
داروی ضد روانپریشی تیپیک است
پرفنازین برای خواب
این دارو باعث می شود راحتتر به خواب بروید .
مکانیسم عمل:
ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ ﻳﻚ ﺗﺎ ﺳﻪ ﺳﺎﻋﺖ ﭘﺲ از ﺟﺬب ﮔﻮارﺷﻲ، ﺑﻪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻏﻠﻈﺖ ﺧﻮد ﻣـﻲرﺳـﺪ، و ﻧﻴﻤـﻪ ﻋﻤـﺮ دﻓﻊ ﻛﺎﻣﻞ آن ۹ ﺳﺎﻋﺖ اﺳﺖ .
ﻳﻚ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺖ ﻓﻌﺎل(۷ ﻫﻴﺪروﻛﺴﻲ ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ) دارد ﻛﻪ ﺑﺮای ﻛﻠﻴﺮاﻧﺲ آن ۱۹ ﺳﺎﻋﺖ زﻣﺎن ﻻزم اﺳﺖ.
دارو ﺑﻮﺳـﻴﻠﻪی ﺳـﺎﻳﺘﻮﻛﺮوم P450 اﻳﺰوآﻧـﺰﻳﻢ CYP2D6، اﻛﺴـﻴﺪه ﻣﻲﺷﻮد، اﻣﺎ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ آن ﺑﻪ ﺷﻴﻮه آﻟﻜﻴﻞ زداﻳﻲ، ﻫﻴﺪروﻛﺴـﻴﻠﻪ ﺷـﺪن و ﺳـﻮﻟﻔﺎﺗﻪ ﺷـﺪن اﻧﺠﺎم ﺷﻮد.
ﺗﻨﻮع و وﺳﻌﺖ ﺷﻴﻮهﻫﺎی ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻲﺷﻮد ﻏﻠﻈﺖ دارو ﺑﻪ ﻃـﻮر ﻧﺎﮔﻬـﺎﻧﻲ اﻓـﺰاﻳﺶ ﻧﻴﺎﺑﺪ.
ﺗﺪاﺧﻞ اﻳﻦ دارو ﺑﺎ ﻟﻴﺘﻴﻮم ﮔﺰارش ﺷﺪه اﺳﺖ.
موارد مصرف ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ:
پرفنازین در اسکیزوفرنی و درمان کمکی کوتاه مدت اضطراب شدید، تحریکات روانشناختی، حرکتی، هیجان و تحریکات رفتاری شدید و ناگهانی، استفراغ و تهوع شدید به کار می رود.
دوزبندی در بزرگسالان:
ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ اﻏﻠﺐ ۱۶ ﺗﺎ ۳۲ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﻨﻘﺴﻢ در دو دوز ﺗﺠﻮﻳﺰ ﻣﻲﺷـﻮد.
دوز ﺑﻴﺶ از ۶۴ ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در روز ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻧﻤﻲﺷﻮد. ﭘﺮﻓﻨﺎزﻳﻦ ﺗﻨﻬﺎ ﺑـﻪ ﺷـﻜﻞ ﺧـﻮراﻛﻲ آن ﻣﻮﺟـﻮد اﺳـﺖ.
ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﻗﺮصﻫﺎی ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﺿﺪ اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﺳﻪ ﺣﻠﻘﻪای آﻣﻲ ﺗﺮﻳﭙﺘﻴﻠﻴﻦ، ﺑﺮای درﻣﺎن اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻋﻼﻳﻢ روان ﭘﺮﻳﺸﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد.
ﻣﺮوری اﺧﻴـﺮ ﺑـﺮ درﻣـﺎن اﺳـﻜﻴﺰوﻓﺮنی ﻧﺸـﺎن داده ﻛــﻪ ﭘﺮﻓﻨــﺎزﻳﻦ ﻋﻼﻳــﻢ اﻛﺴــﺘﺮاﭘﻴﺮاﻣﻴﺪال ﻛﻤﺘــﺮی ﻧﺴــﺒﺖ ﺑــﻪ ﻫﺎﻟﻮﭘﺮﻳــﺪول و ﻧﻴــﺰ داروی ﻧﺴــﻞ دوم(رﺳﭙﺮﻳﺪون) دارد.
تداخلهاي دارويي:
مصرف آن همراه باداروهاي ضد آريتمي و نيز داروهاي ضدهيستامين نظير ترفنادين و آستميزول يامسدد گيرنده بتا مانند سوتالول، خطربروز آريتمي بطني را افزايش ميدهد.
داروهاي ضد افسردگي خصوص انواعسه حلقهاي سبب افزايش غلظت خوني ونيز اثرات ضد موسكاريني اين دارو ميگردند.
پرفنازين ممكن است باعثكاهش آستانه تشنج شده و با اثر داروهاي ضد صرع مقابله نمايد.
مصرف اين دارو همراه با داروهايي مانند متوكلوپراميد و ليتيوم خطر بروز عوارض خارج هرمي را افزايش ميدهد.
پرفنازين با اثر داروهاي ضد پاركينسون مانند بروموكريپتين ولوودوپا مقابله مينمايد.
عوارض جانبی:
خواب آلودگی، افسردگی، خشکی دهان، یبوست، احتباس ادرار، تاری دید و احتقان بینی از عوارض شایع دارو هستند.
خوابآلودگی، سرگیجه، سردرد، تاری دید، بیخوابی، اسهال، استفراغ، یبوست، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، خشکی دهان، خارش پوست
موارد منع مصرف و احتیاط:
همراه با سایر داروهای تضعیف کننده سیستم اعصاب مرکزی، همراه با سایر داروهای تضعیف کننده مغزاستخوان، خصوصاً در افراد مسن، با احتیاط مصرف گردد.
توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:
- مصرف این دارو درکودکان زیر سن ۱۴ سال توصیه نمیشود.
- این دارو ممکن است ایجاد خواب آلودگی نموده و موجب اختلال در انجام کارهایی شود که نیاز به دقت و هشیاری دارند.
- پرفنازین در افراد دچار بیماریهای قلبی ـ عروقی، پارکینسون، اختلالات تنفسی، صرع و عفونت حاد، صدمات کلیوی و کبدی باید با احتیاط مصرف شود.
- در بیمارانی با سابقه یرقان، لوکوپنی، میاستنی گراو، کم کاری تیروئید، هیپرتروفی پروستات و گلوکوم با زاویهبسته، به خصوص در افراد مسن با احتیاط مصرف گردد.
- مصرف Perphenazine در کودکان زیر سن ۱۴ سال توصیه نمیشود.
- پرفنازین باید کاملا طبق دستور پزشک مصرف شود.
- هرگز بیش از مقدار و مدت تجویز شده پرفنازین مصرف نشود.
- هنگام رانندگی یا انجام کارهایی که به هوشیاری و آگاهی نیاز دارد، احتیاط شود.
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا برنزه شدن در مقابل آن اجتناب شود.
- عملکرد کلیه و کبد باید با آزمایشهای خون به صورت منظم بررسی شود تا این که بیمار مطمئن شود دارو به او آسیب نمیرساند.
- قبل از عمل جراحی در مورد مصرف دارو به جراح اطلاع دهد.
- پرفنازین در مکانی به دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری شود.
- در صورتی که یک نوبت از مصرف Perphenazine فراموش شد، به محض به یاد آوردن آن را میل کنید ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد فقط آن نوبت مصرف شود و از دو برابر کردن آن خودداری شود.
فارماکودینامیک / کینتیک:
پرفنازين پس از مصرف خوراكي ، سريع ولي ناكامل جذب گرديده، تحت تأثير متابوليسم عبور اول كبدي قرار گرفته و غير فعال ميگردد.
متابوليتها و مقدار ناچيز داروي تغيير نيافته عمدتاً از راه ادرار و مقداري نيز از طريق صفرا دفع ميگردند.
پيوند اين دارو به پروتئينهاي پلاسما بسيار زياد است.